Jump to content

dokazati


JASMIN

Preporučene objave

Prema presudi, 30% primanja za alimentaciju.

------------------------------------------------------------

15 godina, prema vlastitoj savjesti (a ne obustavi, nije zatražena) plaća ili ne plaća u iznosu koji samostalno određuje (u disproporciji je sa redovnim primanjima, u vlastitu mu korist). Osim redovnih primanja, uprihoduje kao glazbenik nedokazivo (ili?) nastupe u organizaciji privatnih osoba (vjenčanja, maturalke), pravnih osoba u privatnom (zabave raznih predznaka) ali i državnom vlasništvu (obilježavanje značajnih datuma).

RECITE MI: podržavaju li državne istititucije (odnosno pojedinci i mehanizmi koji im to omogućuju) "rad na crno", ili je moguće išta od navedenoga iskoristiti, i na koji način, pravnim putem naplatiti.

15 godina čekanja da AUTO-HUMANO BIĆE odraste i postane ocem, nije urodilo plodom. Naravno da se ne može kompenzirati uskraćenu prisutnost i emocije, ali će dotaknuti jedinu osjetljivu točku uskratitelju.

 

Molim iskustveno ili pravno kompetentan i kompleksan odgovor.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Štovana,

 

A moglo bi i jednostavnije... Ukoliko osoba kojoj je sudskim rješenjem određeno plaćanje uzdržavanja u cijelosti to ne ispunjava, imate mogućnost legalnim putem zatražiti da mu se odredi administrativna zabrana na plaću, dakle iz nesamostalnog rada. Začuđuje činjenica da to u ovih 15 godina niste učinili.

Glede Vašeg pitanja da uprihoduje kao glazbenik angažiran od strane privatnih osoba, mislim da tu ne možete učiniti ništa. Za pretpostaviti je da se angažmani kod pravnih osoba realiziraju po Ugovoru o djelu ili slično, pa je to dohodak od samostalnog rada. Iskustveni odgovor bi glasio: pokušajte ostvariti ono što smatrate da pripada Vašem djetetu legalnim putem koristeći se onime što vam zakon omogućuje, a Vaš je izbor da li ćete i sljedećih 15 godina protratiti u razmišljanju hoće li netko konačno odrasti i postati ocem.

Pozdrav, V.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

KONKRETNO PITANJE:

Tko i na čiji zahtjev može zatražiti dokaz od naručitelja, o sklopljenom poslu i iznosu izvršene uplate za taj tip usluge.

I opet dolazimo do, čini mi se kamena smutnje, kako se radi o BANDU a ne glazbeniku pojednicu, vrlo vjerojatno je sklopljen ugovor o djelu na ime osobe koja je ugovarala posao, predstavnika BANDA.

Kako dokazati da je i sporna osoba, sudjelovala u podjeli zarade, kada se (na ovaj način) zasigurno radi o podjeli gotovine (među članovima) čak i kada se radi za državni aparat - gradsku ili županijsku upravu. A nesuvislo je dokazivati da je osoba zaista nastupala, jer je mogao "volontirati".

 

NEUHVATLJIVO? (Kada nije dužan niti prijaviti poreznoj upravi?)

 

Ostaje mi samo 30% redovnih prihoda. Nije imao kontinuitet kod jednog poslodavca, pa čak niti u istom gradu. Tko (opet) i u kojoj proceduri može zatražiti PK kartice, ili koji drugi dokaz o (prijavljenim) prihodima?

 

I što ako (lako je moguće) sada ne radi (odnosno angažiran je vrlo, ali ne zakonski evidentno), tko bi trebao dokazivati radi li, ima li imovinu......

 

Budite ljubazni...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

meni nije jasno zašto je određeno u postotku-možda je tako bilo prema starom zakonu.

naime prema obz uzdržavanje se u ovakvim slučajevima određuje u određenom iznosu npr. 1300kn. "ovakav slučaj"-pod time se misli na slučaj kada obveznik uzdržavanja živi od samostalnog rada, dakle u vašem slučaju osoba je glazbenik. trebali bi ponovno tužiti i tražiti da se iznos uzdržavanja odredi u iznosu, a ne postotku.

što se tiče pitanja tko treba dokazivati da radi i da ima imovinu-vi kad ga tužite onda npr možete dati dokazni prijedlog da se od porezne, mirovinskog,katastra, zatraže podaci.

isto tko u ovoj vašoj teškoj situaciji centar za socijalnu skrb dužan vam je pružiti svu moguću pomoć uključujući i pravnu,pa možda da se obratite njima

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

 

Štovana Gospođo,

 

Žalosti me Vaša priča koja, rekao bih, sadrži u sebi sve elemente prosječne, razvedene hrvatske žene. Žalosti me osobito Vaša i to iz više razloga. Kao što je već spomenuto sudskim je rješenjem na ime uzdržavanja određen iznos od 30% čega se, kako izjavljujete Vaš bivši suprug ne pridržava, tako da su ta davanja na neki način proizvoljna i neredovita, te ne možete zasigurno računati na to. Dakle, sasvim je razumljivo da se Vi i Vaše dijete osjećate uskraćenima i sasvim ste opravdano ogorčeni na svog supruga. Međutim, ono što nigdje ne spominjete je sljedeće: 1) da li ste u ovih 15 godina pokušali zatražiti izmjenu sudske presude vezano za visinu uzdržavanja i načina isplate, 2) da li ste redovnim i legalnim putem zatražili administrativnu zabranu, pa barem da Vam tih 30% bude siguran prihod i 3) da li Vam to isplaćuje na ruke ili na račun. Pretpostavljam da je Vaš suprug i za vrijeme braka svirao po svadbama i raznim „feštama“ i da biste danas čak i mogli pretpostaviti kakvi su iznosi u pitanju.

Čitajući ponovno Vaše objave čini mi se da ste zanemarili navesti te važne činjenice odn, dati odgovore, a i inače se ponešto od toga provlači kroz tekst kao usputna napomena. Vama je pretpostavljam jasno da i u trenutku donošenja presude bivši suprug ne mora uopće biti zaposlen, ali ako je riječ o poslovno sposobnoj osobi svejedno mu se utvrđuje iznos uzdržavanja kojeg je dužan namiriti. Dakle, ako to ni tada niste znali, za ne vjerovati je da Vam je poznat broj koncerata, gaža, svadbi itd. na kojima je bio angažiran a da se niste potrudili saznati pri nadležnim institucijama koja su Vaša prava i na koji ih način ostvariti. Dakle, ma gdje bio u Hrvatskoj postoji način da to ostvarite. Ono što osoba zarađuje iz samostalnog rada ne spada u prihode na koje je to primjenjivo, dakle osoba nema evidentiran obrt ili slično. Čovjek se može baviti i slikanjem, prodavati svoje slike prilično skupo, može održavati tečaj yoge, davati poduke iz matematike, može se baviti raznim drugim aktivnostima i naplatiti ih a da se to nigdje ne evidentira. Druga je stvar što on sam nije shvatio da bi nešto od toga mogao izdvojiti i za svoje dijete. Uzalud je bilo čekati sve ovo vrijeme da on to spozna, a uzalud Vam je i dalje čekati. I sami ste svjesni činjenice da ćete teško saznati koliko pri tim angažmanima dobiva, i sami na jednom mjestu kažete NEIZVEDIVO!!!. Ne znam kako bi se zakonom mogle tretirati ovakve aktivnosti, jer da Vi kojim slučajem možete dodatno zarađivati, možda na način kao i on, radili biste to u cilju da ostvarite dodatni prihod za sebe i dijete, dakle moralno sasvim opravdano ali isto tako nedokazivo. I ono što bih Vam toplo preporučio je da poduzmete barem nešto od gornjeg, ako već niste, posvetite se svome djetetu i zajedničkim snagama si uredite bolje sutra bez Mozartove „Čarobne frule“. Želim Vam uspjeh, Vida

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nehumana...povijesno katolička institucija ( skrb o "nemoćnoj" ženi....nejakom djetetu i ultralicemjernom svećeniku ) ne bi trebala postojati...!!!! Država...kao krovna civilizacijska institucija trebala bi se brinuti o djeci razvedenih roditelja u sklopu svojih socijalno - zdravstvenih mjera jer sukob izmedju dvije bliske osobe ne spada u antropološko nego najćešće u patološko ponašanje. Shodno tome - razvod braka je najčešće uzrokovan težim ( granični ili anti - socijalni ) poremećaj ili blažim poremećajem osobnosti jednog ili oba supružnika. Nelogično je i nehumano kažnjavati jednog ili oba sudionika u postupcima koji su uobičajeni, štoviše dio proširene kliničke slike, poremećenih osoba i njihove interakcije sa bliskim osobama ...( da, poremećaji osobnosti se manifestiraju najčešće u odnosu s bliskim osobama - dok prema i za druge osoba može izgledati savršeno normalna ). Štoviše...čak i kad moja tvrdnja ne bi bila istinita, neodgovorni i neracionalni postupci koji dovode do razaranja obitelji, kad bi bili objašnjavani - tzv. nezrelošću -( pubertetom, zakašnjelim pubertetom, kasnim pubertetom ).....kad svi imaju pravo pokazivati postupke uobičajene za kliničke entitete poremećaja osobnosti - opet bi institucija alimentacije bila nakazna i neprirodna u odnosu na prava takvih osoba.......a da o bolesnicima i ne raspravljam.

 

Kakobilo, to nije tema moga posta....ono što me ljuti je nelogičnost odluke o ....30 %....ovakva odluka zadire u elementarna prava i slobode čovjeka..koji se time na duži period izvrgava kontroli bivšeg partnera i ograničava u slobodi " tržišnog" ponašanja.....

 

Druga stvar koja me smeta je Vidina retorika: " Vi i Vaše dijete...."........bilo bi logički i politički korektno da je bar mislila - " Vi i Vaše i Njegovo dijete"...ovako samo jedan izraz dezavuira dobronamjernost njezinih odgovora......

 

:evil:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razrada ove teme bila bi zaista nepotpuna bez replike G. Bigfoota, a ono što me osobno veseli je da konačno imam prilike ustvrditi da donekle napušta usko specijalizirano područje humane medicine i usmjerava se na lektoriranje teksta. Pročitavši ponovno tekst koji sam napisao bojim se da bi dio rečenice na koji se poziva trebao glasiti: "Vi i Vaše i Njegovo dijete osjećate se uskraćenim..." dakle, to bi bilo logički i politički korektno i nedezavuirajuće. Pozdrav, Vida (usput-for your guidance-muško) :xwave:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, još jednom, svima...!

Mislim "g.Bigfoot" da bih se mogla čak i složiti s vama, pa i više - ja upravo živim vaš (nedosegnuti ?) ideal, rastavljene žene. Samo kod vas isčitavam destruktivniju (ogorčenu) stranu. Moj život je naprosto slobodan izbor konstruktivca. I upravo tako, "g.Vida", uspiju proteći brojne godine kroz prste. Niti jedne mi nije žao, jer nisam bila usmjerena nikada na negativne aktivnosti (parničenje, neću spominjati pravdu, jer bi nas moglo progutati...), već na izgradnju vlastitog i života svog djeteta, u svim vidovima, dok je bivši suprug gradio i rušio sve slijedeće bračno/vanbračne veze.

Na žalost, nositi se sa slobodom, a ne iskorištavati ju u štetu drugih, a u vlastitu korist mogu malobrojni (bivši dokazano NE), i samo zato postoji institucija prava (krhka i loša koliko i najslabija karika), i zato smo tu - pa čak i doslovno, na ovom forumu. Jer ono što je pozvan dati, ne može ako nema, a pri tome ne mislim na materijalno. I zato ga i žalim, emocionalnog invalida. Paradoksalno, iz istog izvora crpi kreativnu energiju.

No, zanemarite ovo gore napisano!

Puno hvala "Lea" za novo saznanje ("...dokazni prijedlog...")! Potpuno je nevažno iskoristiti, dokazati... VAŽNO JE ZNATI!

Ugodan vam dan želim!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

......znam da si muško.....shvati moje oslovljavanje kao stilsku figuru, ili samo da mi nije stalo....jer bitno je da i ja i ti objašnjavamo apsurdnost zahtjeva za 30 % "vjetropirovih" prihoda. ( hahahaha - placa li Severina porez za autorska i "autorska" djela....plaća li još država mirovinsko i zdravstveno Gibboniju....kako odrediti sad 30 % Božidaru Aliću, sad kad se nakon 15 godina otrijeznio....i.t.d.).....samo : ja ne poznajem poziciju tipične hrvatske razvedene žene......i u čemu je njezina problematika.....

 

Ja štoviše i ne vjerujem da postoji takva pozicija.....nakon razvoda braka postoji samo tipična pozicija emocionalno ugrožene djece, pozicija poremećene osobe i pozicija bliske osobe poremećenoj osobi.

 

Bit razrješavanja svih ovih pozicija je prepoznavanje poremećaja osobe odgovorne za raspad obiteljske zajednice.....i psihosocijalni tretman sve tri strane....

 

nažalost, situacija je apsurdna....zbog stavova koje ti zastupaš ( uvriježeni, zdravorazumski, diskriminirajući , patrijahalno - konzervativni stavovi buržoasko malograđanskog društva ) stvari se ćesto postavljaju potpuno obrnuto : sustav, javnost i ljudi koji provode Obiteljski zakon kažnjavaju žrtve, a nagrađuju krivce..........sve sa užasnim posljedicama za najvažniju stranu...- djecu.

 

 

 

:hekla:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma kakva kliničko-psihološka ispitivanja??????

Gdje??? Gdje to i kome se može otići sa uvjerenjem da će rezultat biti objektivan odraz realiteta??? Poremećenu osobu će netko uvjeriti u to da je poremećena?? Koji to tim za psihijatrijska vještačenja je stručan i sposoban temeljito i objektivno procijeniti psihički aparat neke osobe??? Molim vasa recite mi gdje to postoji???

Na jednoj renomiranoj zagrebačkoj instituciji, psihologinja koja radi psihoterapiju, u razgovoru sa muškom strankom koja je došla po pomoć i stručni savjet glede toga kako da se postavi u situaciji u kojoj mu dijete pati zbog kontinuiranog psihičkog zlostavljanja od strane majke, uvjeravanja u to kako mu je tata loš, psihologinja ne odgovara konkretno ni na jedno pitanje, već uporno inzistira na tome da roditelji moraju komunicirati međusobno... Otac, koji je dobio skrbništvo nad djetetom prije četiri godine, a sad je ponovo na sudu jer je djetetova majka nakon što je otac zatražio ovrhu neplaćenog četverogodišnjeg uzdržavanja pokrenula tužbu za skrbništvo nad djetetom, a oca proglasila zlostavljačem, kaže psihologinji kako je, kad je komunicirao s majkom djeteta imao probleme oko povratka istog sa vikenda (naprosto ga ne bi vratila u nedjelju) i da uostalom ne može zaboraviti činjenicu da ga je ta osoba (majka djetetova) pokušala ubiti u više navrata za vrijeme braka, na što mu ta kvazistručnjakinja odgovori kako to ne znači da je ona htjela svom djetetu loše, niti da ona svoje dijete ne voli, a niti to da je loša majka.

Dakle ubiti oca svog djeteta ne znači, za tu mladu stručnjakinju koja kroji sudbine mnogih ljudi nemoćnih protiv njene gluposti, činiti svom djetetu loše. A znate i sami, kakva majka u Hrvatskoj treba biti, da bi joj se uzelo dijete i povjerilo ocu. Neka o tome razmisli onaj tko pomisli kako je ta jadna ženica možda samo htjela spasiti sebe i svoje dijete od nemilosrdnog zlostavljača, pa ga je odlučila koknuti.

Dakle, ako znate neke stručnjake, koji imaju znanje i vještine, preklinjem vas da ih objavite, pa da čovjek pokuša dokazati kako luđakinja laže, manipulira sa djetetom i čini mu neizmjernu štetu svojim neprekidnim huškanjem protiv oca i svih u njegovom bliskom okruženju. Neka ona odgovara za zlostavljanje za koje je lažno optužila oca kako bi dobila skrbništvo i izbjegla plaćanje alimentacije, jer lova joj je od, svega bitnija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na žalost svih nas, u našoj državi postoje institucije koje podržavaju rad na crno, rekao bih da to čine jer su nemoćne ili nesposobne tome stati na kraj. Nećete, vjerujte, nikada uspjeti saznati koliko je zaradio vaš bivši na razno raznim gažama. A još manje ćete to saznati od nekih nadležnih institucija. Jedino da idete na gažu, prilikom isplate uzmete svojih /nesretnih/ 30%. Ako sami ne poduzmete konkretne korake, država ih zasigurno neće umjesto Vas. Ili ga uhvatite u radu na crno i odmah pozovite inspekciju. Uglavnom, poduzmite nešto, ali pritom ne zanemarite vrijeme posvećeno djetetu, da ne biste imali više štete nego koristi. Pozdrav, L.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija