Jump to content

Vipnet - ponuda izvansudske nagodbe


basix

Preporučene objave

Nedavno da sam primio ovo

https://www.dropbox.com/s/ubz7gwarqe3dzxp/2016-10-11%2013.05.44.jpg?dl=0

 

Ukratko, nude mi izvansudsku nagodbu za dug kojem je ovrha nastupila negdje cca 2001,02. Tu su navedene ovrhe iz 2001,02,11,14. Ne znam kako jer bi to trebala biti sve jedna ovrha iz perioda 2001/2 god.

 

Uglavnom, zanima me sta mi je ciniti ovdje?? Dal da im posaljem neki odgovor gdje se pozivam na zastaru ili da uopce ne odgovaram na to??

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@virtalni Hvala na odgovoru.

 

Samo ne kuzim ove dvije ovrhe

 

ovr-482/11

ovr-1340/14

 

jer je ta VIP linija deaktivirana jos tamo 2001/2002 godine.

 

Jel mi mozete rec di bi mogao provjerit te ovrhe, tj. rjesenja tih ovrha jer bih volio znati o kojim se dugovanjima radi na ovrhama iz 2011 i 2014. godine???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ništa im nemoj odgovarati niti razgovarati s njima ako bi te zvali u međuvremenu dok ne provjeriš u spisu o čemu se točno radi, da ne bi došlo do priznanja duga koji je u zastari.

 

Kad vidiš, navrati da ti se može preciznije reći.

 

Koji je motiv odvjetničkog ureda da vam nude nagodbu, budući da imaju pravomoćne ovršne isprave! Jesu li vas pokušali ovršiti? Da li ste u dugotrajnoj blokadi pa znaju da je naplata vrlo upitna? To bi objasnilo želju za nagodbom jer bolje je vrabac u ruci nego golub na grani! Ne vjerujem da bi vam nudili nagodbu ako mogu naplatiti cijeli iznos! Pretpostavljam da su iznosi dviju ovrha koji nisu u zastari puno manji od onih koji su u zastari i da su samim tim kamate na njih vrlo male u udjelu cjelokupnih kamata za koje vas terete! Na dopisu za nagodbu kojeg su vam poslali "dug" je naveden zbirno pa ne možete znati koliko je u zastari! Ja bih na vašem mjestu prema broju ovrhe na općinskom sudu i kod javnog bilježnika istražio o čemu se zapravo radi i posebno o kojim iznosima bez ikakvih razgovora sa ovrhovoditeljem i njihovim odvjetnicima kako vam je savjetovao drot13 pa onda odlučio što učiniti!

Naravno možete se opet ovdje javiti da riješimo dvojbe!

:svorc:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemojte čovjeka krivo savjetovati i navoditi na trag kako je nešto sigurno u zastari kad to ne možete znati. Dakle, basix, prve dvije ovrhe iz 2001. i 2002. godine uopće ne moraju biti u zastari. Pitanje je koliko je predmetni postupak ovrhe trajao i kada je obustavljen. Dok postupak traje zastara ne teče te desetogodišnji rok zastare počinje ponovno teći tek po pravomoćnoj obustavi. A isto tako je moguće da je ovrhovoditelj i nakon obustave poduzeo kakvu drugu odgovarajuću radnju pred nadležnim tijelom te time ponovno prekinuo tijek zastare. Dok ne izvršite uvid u spise, možete samo nagađati. Također, krivo Vam je rečeno da trebate ići izvršiti uvid u spis kod javnog bilježnika. Kod javnog bilježnika je samo deponirana punomoć, no tamo se ne nalaze navedeni predmeti. Svi navedeni predmeti se nalaze na sudu, a što je navedeno i u zagradi u dopisu (OS Križevci). Osim toga, 2001. i 2002. godine javni bilježnik nije niti mogao odrediti ovrhu budući da je njihovo sudjelovanje u ovršnom postupku uvedeno tek 2005. godine izmjenama Ovršnog zakona. Iz druga dva rješenja o ovrsi također je vidljivo da je riječ o predmetima koji se nalaze na sudu budući da nose oznaku Ovr, a ne Ovrv.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U pravu ste Ivanka75!:-) Predmet bi trebalo potražiti u nadležnom Općinskom sudu! Nitko ne može sa sigurnošću bez uvida u predmet tvrditi da su ovrhe u zastari ali postoje INDICIJE da jesu osim ako ne mislite da u odvjetničkom uredu sjede filantropi koji su spremni oprostiti 2/3 "nespornog" duga! Tek tada se može dati ozbiljan savjet za postupanje u konkretnom slučaju! Nadam se da će basix dati tu informaciju nakon uvida u spise kako bismo znali da li smo dobro procijenili!:svorc:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija