Jump to content

Prava HRVI u slucaju otkaza


Repe

Preporučene objave

Postovani,

Zamolio bih pomoc i savjete u vezi prava HRVI u slucaju otkaza.

Otac mi radi u velikoj RH kompaniji vec 25 godina koja im je najavila da ce ici u reorganizaciju i da ce oko 30% ljudi dobiti otkaz.

Otac je HRVI (56 godina) sa 40% trajnog invaliditeta te je prije 10 godina imao srcani udar nakon kojeg ima oko 30% invaliditeta zbog tog slucaja.

Kako su im u kompaniji poceli razgovori s ljudima gdje se radi na njih pritisak i daju im se razni dokumenti na potpis zamolio bih pomoc koja su njegova prava s obzirom na njegovo stanje, ima li neki povlasteni polozaj u odnosu na druge i sl. kako bih ga mogao informirati da se na pravi nacin postavi da ga ne prevare.

Takodjer bih zamolio ako imate preporuku dobrog odvjetnika specijaliziranog za radno pravo u Zagrebu da mogu oca odvesti na savjetovanje.

Hvala na pomoci

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uglavnom, ne potpisivati ništa na blef, uzeti si papire koji se nude i otići do odvjetnika. Ako je otac član sindikata, oni pružaju besplatnu pravnu pomoć. Također, postoje i određene Udruge naših branitelja, koje isto tako imaju mogućnost pružanja/osiguranja pružanja pomoći.

 

Prema opisu kojeg ste ovdje naveli, ispada da se kod očeva poslodavca provodi tzv. kolektivni višak radnika, a o tome vam govori čl. 127-128. Zakona o radu.

 

Za traženje pomoći, imamo poseban podforum "Tražim odvjetnika", pa tamo možete objaviti svoj oglas, a zainteresirane osobe mogu vam se javiti privatnom porukom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija