Jump to content

Kako do tabularne izjave - zakonski sljedbenik ne želi potpisati


PUTNICA1

Preporučene objave

1983 godina- Moja se teta rastala od svog muža. Živjeli su u stanu od 39 kvadrata te se dogovorili da će ona njega isplatiti za njegov dio, tj polovicu.

Sklapaju kupoprodajni ugovor s rečenicom da se vlasništvo može uknjižiti nakon isplate dogovorenog iznosa u cijelosti. Moja teta diže kredit od svoje firme te ima potvrdu od firme da je kredit odobren te isplaćuje bivšeg muža-NO NEMA POTVRDU O ISPLATI.

2016- moja teta mi pokazuje te papire te utvrđujem kako ona nikada nije išla za tim da uknjiži stan na svoje ime. Ustanovila sam da je bivši muž ponovo sklopio brak te ubrzo umro, a njegova druga žena je također umrla. Predmetni stan se nije pojavio u njegovoj ostavinu niti je on ikada više za svog života kontaktirao moju tetu. Njegova druga žena je imala kćer iz svojeg prvog braka, koju sam kontaktirala da popiše izjavu s kojom odobrava upis vlasništva mojoj teti. No žena odbija prihvatiti da je ona zakonski sljednik svoje majke te odbija suradnju s obrazloženjem da ne želi imati nikakve veze s tim.

Da li postoji bilo koji drugi način da se upiše vlasništvo bez potpisa te gospođe? Koji je mogući ishod ako je moram sudski zvati na potpisivanje izjave? Zahvaljujem unaprijed na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja bih išao s tužbom radi utvrđenja prava vlasništva na temelju dosjelosti, a kao podredni tužbeni zahtjev bih stavio utvrđenje da predmetni ugovor predstavlja valjanu pravnu osnovu za uknjižbu prava vlasništva, ali siguran sam da bi i prvi tužbeni zahtjev bio usvojen jer teta sigurno može dokazati posjed stana kroz to razdoblje.

 

Zahtjev za izdavanjem tabularke je, kako si i napisao, u zastari već desetljećima..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija