Jump to content

alimentacija


mirjana02

Preporučene objave

molim vas za odgovor. Pravomoćnom presudom iz svibnja 2015 g. sporazumno je otac pristao platiti sve zaostatke s osnove neplaćanja alimentacije u iznosu od 30 tisuća kn. Naložen je krajnji rok lipanj 2016.g. Međutim do danas nije uplatio ništa od navedenog iznosa.

 

Druga je stvar još što je otišao prošle godine raditi u njemačku i dođe povremeno u hrvatsku. Iako mu i dalje stoji prebivalište u hrvatskoj.

Postoji li mogućnost i kako da se naplati iznos u ovoj situaciji?

 

puno Vam hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

taj je sporazum naveden u kaznenoj presudi gdje je napisano da s osnove imovinskopravnog odnosa dužan platiti navedeni iznos te u slučaju nepridržavanja plaćanja iz kaznene presude da se uvjetna osuda može pretvortiti u zatvor. Da li bi ga na granici odmah zaustavili ili postoji li mogućnost ili sporazum imeđu te dvije države da se vidi da je kazna pretvorena u zatvor? jer preko europskog naslova ili ministarstvva finanicija čula sam da su samo troškovi i da jako dugo traje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

taj je sporazum naveden u kaznenoj presudi gdje je napisano da s osnove imovinskopravnog odnosa dužan platiti navedeni iznos te u slučaju nepridržavanja plaćanja iz kaznene presude da se uvjetna osuda može pretvortiti u zatvor.

 

Onda kao ZZ mldb. djeteta možete inicirati postupak opoziva uvjetne osude (ukoliko u roku ne bude plaćeno uzdržavanje).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala Vam na odgovoru. Ja sam punoljetna i imam 23 god. U kaznenoj presudi je određeno da u roku od 1 godine otac mi uplati zaostatke s ukupnim iznosom, i izrečena mu je uvjetna osuda . Također u presudi stoji i mogućnost opoziva što ste naveli.Nedavno sam dobila pečat pravomoćnosti i ovršnosti na presudu. S obzirom da je on u njemačkoj a dolazi povremeno u RH, ni sama ne znam što mi je činiti i da li ima koji otvoren račun u u hrvatskoj. Da li se može sa presudom kaznenog suda priložiti na finu, pa vidjeti odgovor fine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Sugeriram vam da odete do nadležnog Općinskog državnog odvjetništva i sa zamjenikom koji je zastupao optužbu u tom predmetu porazgovarate o tome da se inicira postupak opoziva. To je najbolji, a i najjeftiniji put.

 

A možete i sama inicirati taj postupak, ali bi dobro došla stručna pomoć da se vidi jesu li ispunjeni uvjeti za opoziv.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija