Jump to content

Prometna sa poginulim


Flapven

Preporučene objave

Molim savjet. Bratić je imao prometnu nesreću na obilaznici. Vozio je u lijevoj traci i obilazio vozila kad mu je iz desne trake odjednom naglo skrenuo u njegovu traku auto koji je vozila neka starica i bratić se zabio u taj auto. U autu je bio i muž od vozačice i on je nažalost poginuo,imao je koliko sam čuo 70ak godina. Imaju dva svjedoka iz jednog drugog auta koji su potvrdili da je ova starica uletila mom bratiću i uzela mu prednost. Problem je što je moj bratić vozio prebrzo.Taman je kupio novi auto pa je ga htio isprobat, inače ne vozi toliko brzo nikad. Ograničenje je 90 a on je vozio skoro 200. Znamo da je jako veliko prekoračenje.I sad se ide u neki istražni postupak i ta baka je označena kao prvookrivljena, a moj bratić kao drugo. On je inače jako dobar dečko, nikakvih problema sa zakonom, vrijedan, mlad, ovako šta mu se prvi put desilo. Šta se može očekivat u kaznenom postupku? Jel on može bit oslobođen? Ako ne može kolku realnu kaznu može očekivat?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom na teoriju ekvivalencije (kod uzročnosti), iako je nezahvalno to na slijepo prognozirati, ali gotovo da nema šanse da bude oslobođen.

 

Ovo je ekstremno prekoračenje brzine, za koje je vrlo moguće da će se ići sa kvalifikacijom namjere, ali ovisi sve o vještačenju. Ako bude namjera, zatvorska kazna će biti praktički neminovna.

 

Kod nehaja, postoji dobra šansa za uvjetnom osudom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija