Jump to content

pitanje za štetu na vozilu, nagodba


Jozlek

Preporučene objave

Poštovani,

 

Oštećen je branik na vozilu, prijavljen osiguravajućoj kući odgovorne strane i priznat pravni osnov. Potom se javilo osiguranje i ponudilo smješnih 40% (ne postoji amortizacija) iznosa štete za nagodbu. Nakon prigovora je došao odgovor kako je njima važno da sve stranke imaju pozitivno iskustvo s osiguravajućom kućom, te stoga nude ''maksimalnih 80% u ukupnom iznosu kalkulacije štete bez PDV-a''.

Prema tom iznosu isplaćuju cca. 2900kn od vrijednosti novog branika (3600).

 

Moje pitanje je usmjereno na uzimanje ukupne štete u obzir.

1) je li moguće dobiti 100% vrijednosti bez PDV-a, i je li kako zakonima regulirano na način da ga oni ne smiju isplatiti s obzirom da spominju maksimalni iznos.

2) zar ne bi prema tome u ('ukupnom iznosu kalkulacije štete') trebalo platiti i radne sate koje bi naplatio ovlašteni servis (tipa da im se dođe s ponudom popravka koja kaže branik 3600, posao 800 a sve +PDV, pa da plate 4400kn bez PDV-a? Ili se oni isključivo limitiraju na objekt štete bez radova.

 

Nadam se skorom odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije to nikakav zakonski maksimum, ja imam iste probleme... amortizaciju mi naveli 40% na sve dijelove, sudski vještak, odvjetnik i procjenitelj iz druge osiguravajuće kuće kaže da nema nikakve osnove za amortizaciju da su dužni platit punu cijenu ako je omogućen popravak vozila (znači ako nije proglašena totalna šteta)... imam predračun ovlaštenog servisa na 23 000+ kn, i ponudu osiguranja od 7800 na nagodbu... u obrazloženoj ponudi pod "specifikacija cjelokupne naknade štete" stoji "šteta na vozilu 7800kn"... ne znam bi li se smija ili plaka, kako da napišem prigovor na osnovu čega se žalim kad nigdje nije prikazana njihova "specifikacija" ni čime oni temelje taj svoj iznos? već tjedan dana pokušavam doć do odgovornog direktora podružnice ali bez uspjeha... čini mi se da je jedini način pokrenit parnicu i poslat prijavu hanfi...

 

ako netko ima neki bolji prijedlog ili savjet kako napisat prigovor u kojem se stvarno nemam na šta žalit, kad nemam specifikaciju štete??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija