Jump to content

izgubljena bankovna kartica


walter044

Preporučene objave

Trebam savjet

Otac je izgubio novčanik sa visa bankovnom karticom (kod kupovine nije potreban PIN već samo potpis)u subotu.Odjavu kartice je napravio u OTP baci(rečeno mu je da je nitko nije koristio) u ponedjeljak ujutro.Prema izvodu koji je dobio netko mu je napravio 3.500,00 kn štete obavivši šest kupovina uglavnom u Kauflandu i Plodinama tijekom subote i nedjelje.Zanima me kome se može obratiti za nadoknadu štete (banci, trgovini..), te na koji način.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost nikome.Banke odgovaraju tek kad vi prijavite nestanak, znači do tada je vaš rizik, odnosno vaš otac će morati podmiriti dug kao da ga je napravio.

U trenutku prijave nestanka banka očito nije imala sve podatke obrađene, te je dala krivu informaciju. Idite u banku i provjerite sve još jednom makar sumnjam da će situacija biti drugačija.Kada bi banke priznavale takove situacije svi bi mi mogli izgubiti karticu preko vikenda, napraviti trošak i u ponedjeljak prijaviti nestanak.

Naravno ne mislim da je to vaš slučaj, ali bilo je pokušaja. U banci možete tražiti da vidite potpis, možda otac nije izgubio novčanik nego je ukraden. No ovo je diskusija zbog premalo podataka. Bit je da sami snosimo trošak dok banke ili kreditne kuće ne blokiraju karticu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Štovana,

 

Riječ je o Visa (pretpostavljam Classic card) koja je izgubljena ili otuđena tijekom vikenda a njezin nestanak je utvrđen u ponedjelajk kad je i izvršena prijava nastalog slučaja kod banke koja je karticu izdala (OTP banka). U Ugovoru o izdavanju Classic Visa card pod točkom Izgubljena kartica stoji da u slučaju otuđenja ili nestanka kartice korisnik mora odmah obavijestiti banku ili broj za hitne slučajeve, ako sumnja da je ukradena javiti u policijsku postaju.

Troškove od trenutka otuđenja pa do prijave nestanka snosi korisnik.

Kod American kartice stoji da nastale troškove prije prijave snosi korisnik do 100 USD, dakle ima razlike od ugovora do ugovora.

Također je korisnik kartice dužan, prilikom kupnje robe ili usluga, na zahtjev trgovca pokazati osobni dokument, ali i sami znate da se u praksi to događa vrlo rijetko, što znači da on može ali nije i obvezan zatražiti osobnu iskaznicu ili sličan dokument kojim se utvrđuje identitet. Bojim se da ćete tu moći jako malo učiniti.

pozdrav, Vida :evil: :evil:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija