Jump to content

Jeli mogu tužiti svoju školu?


PatClark1

Preporučene objave

Znači, idem u jednu školu u Zagrebu, gdje mi jednom ili dvaput godišnje imamo jedan dan kada recikliramo papir i razred koji skupi najviše uvijek dobije nagrade kao odlazak u kino za cijeli razred, dan bez škole, itd. Mi smo danas imali taj dan, i donijeli smo vjerojatno preko 100 kg papira, najviše od ostalih razreda. Oni imaju neku firmu koja to otkupljuje i od toga dobiju novce. Uglavnom, ove godine su nam pričali tjedan unaprijed kako je nagrada odlazak u kino za cijeli razred, ali kada smo to donijeli, 1 sat kasnije nam kažu kako će taj novac iskoristiti za školu, što je očito da se neće dogoditi, i svi se osjećamo jako prevareno. To nije neki veliki iznos, vjerujem da je od 400 do 100 kuna, ali što su napravili je definicija prijevare i izrabljivanje djece. Možemo li dići grupnu tužbu, ili bar prijetiti sudskom tužbom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kasnije nam kažu kako će taj novac iskoristiti za školu, što je očito da se neće dogoditi, i svi se osjećamo jako prevareno. To nije neki veliki iznos, vjerujem da je od 400 do 100 kuna, ali što su napravili je definicija prijevare i izrabljivanje djece. Možemo li dići grupnu tužbu, ili bar prijetiti sudskom tužbom?

 

Neka tužba za priijevaru i izrabljivanje djece bi bila preuveličavanje incidenta.

Za početak, trebali biste angažirati svoje roditelje, neka se oni koordiniraju i zajednički nastupe. Ima svaka škola i roditeljsko vijeće. Treba nastupiti prema ravnatelju/ici škole sa argumentom da je vrlo nepedagoški tako iznevjeriti povjerenje djece. Da su djeca ogorčena odlukom i da bi se to moglo odraziti na učenje i ocjene. Također, neka podnesu računicu - koliko se prihoda ostvarilo i za što se točno taj novac želi potrošiti.

Neka roditelji spomenu spremnost da o incidentu izvjeste medije i prosvjetnu komisiju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija