Jump to content

Problem sa 'susjedom'


gavro77

Preporučene objave

Imam sljedeći problem pa ako tko ima sličnih iskustava neka piše.

 

Dakle lik udaljen od mene cca 90-100 m se žali da ponekad vikendom glasno puštam muziku.Ok nekad možda i jesam no stvar je u tome da muziku puštam u zatvorenom prostoru i ne toliko da se čuje.Stalno zove policiju,čak se i policajci više smiju na sve.Dali je moguće da se na toliku udaljenost čuja muzika koja je pojačana unutar kuće a čak mi ni prvi susjed ništa ne negoduje.Između mene i ovog šta se stalno žali nalaze se četiri kuće a on stalno spominje da smo susjedi.

Zakonsko gledani dali smo mi uooće susjedi,lik jest blizu no pripada skroz drugom kvartu kuća i što bi mi preporučili?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o vlasništvu ne definira tko su susjedi, ali susjedska prava se u većoj mjeri po logici stvari tiču osoba koje dijele ogradu, među, stablo na međi i slično. Međutim, po pitanju imisija (čađe, buke, naplavnih voda) se može tumačiti i da se radi o osobama koje su međusobno udaljene.

Da li se nešto čuje ili ne čuje je stvar vještačenja - dakle, u slučaju da Vas susjed tuži, recimo, za naknadu štete i da se suzdržite od daljnjih imisija, provodilo bi se vještačenje buke gdje bi se utvrđivalo čuje li se ili ne čuje do njegove nekretnine od Vas. Vama u prilog ide to što se bliži susjedi nisu bunili, ali teško je reći bez da smo i sami čuli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija