Jump to content

Kupnja i prodaja u dobroj vjeri,zakon zbunjujuć,molim pomoć.


hardworker

Preporučene objave

Pozdrav,evo situacije:

Kupujem auto u Zg,i sve je super,potpisujemo ugovor,i po povratku u provinciju saznajem da sam pod ovrhom.U međuvremenu,prodavatelj šalje MUP-u primjerak ugovora,kako bi se zaštitio od eventualnih kazni koje bi možda mogle iskrsnuti do prijenosa vlasništva.Sad,kako je to svježe,još nisam provjerio mogu li registrirati ili ne.Porez na promet jos nije plaćen.Pitanje glasi:Možemo li sad zaključiti novi ugovor na treću osobu,bez poslijedica po prodavatelja ili kupca? Obzirom na činjenicu da je jedan primjerak poslan MUP-u,prodavatelj smatra da može sebi stvoriti probleme,jer je dva puta prodao isto vozilo.Trebamo li raditi nekakav raskid ugovora i koliko to može koštati,ako bi morali,i koji je vremenski rok?

Unaprijed zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nevidim razlog za raskid ugovora,budući da Vi možete upisati vozilo na sebe i sa istim dalje raspolagati,no jasno da postoji opasnost po novog kupca vozila iz razloga postojanja dospjele tražbine(dug),osnovom koje bi ovrhovoditelj kao vjerovnik mogao pobijati ugovor o kupoprodaji vozila,ako se na drugi način nemože naplatiti od vas kao dužnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebamo li raditi nekakav raskid ugovora i koliko to može koštati,ako bi morali,i koji je vremenski rok?

Unaprijed zahvalan.

 

ako i radiš raskid ugovora (pod predpostavkom da se prodavatelj složi) ostaje obveza plaćanja poreza po ugovoru. samo ako na prodanoj stvari postoje pravni nedostaci ugovor se može raskinuti bez plaćanja poreza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija