BratecMartin objavljeno: 18. svibanj 2017. objavljeno: 18. svibanj 2017. Zanima me: tijekom braka supruga je kupila stan i otplaćuje kredit. Prilikom kupnje nije mi dala potpisati ni jedan dokument u vezi stana. Sada smo u procesu razvoda. Zanima me imam li ja kakvo pravo glede stana prilikom podjele imovine? Je li moguće na katastru se upisati kao teret ili suvlasnik? Citiraj
virtalni odgovoreno: 18. svibanj 2017. odgovoreno: 18. svibanj 2017. tuzbom za podjelu bračne stečevine kojom bi potrazivali udio u 1/2 stana temeljem toga sto je isti kupljen za vrijeme trajanja braka! - ali u tome slucaju bi vas dopalo i plaćanje pola kredita za isti! pa kada bi se i ispjeli upisati na 1/2 vlasnistva, a druga 1/2 bivsa zena - nije bas sretna solucija. no prodajom istoga, sumnjam da bi uspjeli zatvoriti kredit u cijelosti, vec bi jos morali i platiti razliku kredita... tako da vidite isplati li vam se "racunica". Citiraj
felixx odgovoreno: 18. svibanj 2017. odgovoreno: 18. svibanj 2017. Sada smo u procesu razvoda. Zanima me imam li ja kakvo pravo glede stana prilikom podjele imovine? kako dugo ste bili u braku? Kada je kupila stan, koliko vremena je od tada prošlo, na koliko godina je taj kredit, je li bilo kakvog ućešća gotovine prilikom kupnje? Citiraj
bovu odgovoreno: 18. svibanj 2017. odgovoreno: 18. svibanj 2017. - ali u tome slucaju bi vas dopalo i plaćanje pola kredita za isti! 1/2 neotplaćenog kredita. ono što je otplaćeno je bračna stečevina (osim ak je supruga dobila novac na dar pa njime otplaćivala rate kredita) Citiraj
BratecMartin odgovoreno: 22. svibanj 2017. Autor odgovoreno: 22. svibanj 2017. stan je supruga kupila prije 8 godina. Kredit je na 20 godina. Citiraj
bovu odgovoreno: 22. svibanj 2017. odgovoreno: 22. svibanj 2017. stan je supruga kupila prije 8 godina. Kredit je na 20 godina. dali ste tada bili u braku ili živili zajedno. Citiraj
virtalni odgovoreno: 23. svibanj 2017. odgovoreno: 23. svibanj 2017. napisao je u prvome postu da jesu: "tijekom braka supruga je kupila stan i otplaćuje kredit. " dali ste tada bili u braku ili živili zajedno. Citiraj
Jele1106 odgovoreno: 29. svibanj 2017. odgovoreno: 29. svibanj 2017. Zna netko kako se obracunava amortizacija.Bio mi je vjestak u stanu,koji je u kuci ja sam vlasnik,I popisivao namjestaj u stanu u kojem sam zivjela sa bivsim suprugom.Namjeataj je star 13 godina pola od toga su pokloni za vjencanje,pa me zanima kako se obracuna vrijednost? Citiraj
Matrix odgovoreno: 30. svibanj 2017. odgovoreno: 30. svibanj 2017. Zna netko kako se obracunava amortizacijaovisno o očekivanom korištenju imovine,pa npr. ukoliko je očekivano vrijeme korištenja imovine npr. 20 godina,na uloženih 1 mil. kuna postepeno će se amortizirati u trošak tijekom slijedećih 20 godina (godišnja stopa amortizacije tada je 5%). U konkretnom primjeru, godišnji trošak amortizacije iznosio bi 50.000 kuna (1.000.000 kn x 5%).Znači,uzima se osnovica za obračun amortizacije ,odnosno nabavna vrijednost , očekivano vrijeme korištenja i vrijeme za koje je stvar već bila u uporabi. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.