Jump to content

minimalno tehnički uvjeti za trgovinu


markun

Preporučene objave

ljubazno molim za savjet. Naime, s obzirom da zakupoprimac u mom poslovnom prostoru nije izašao istekom ugovorenog roka, išao sam zahtjevom za prestanak minimalno tehničkih uvjeta za obavljanje djelatnosti prema Zakonu o trgovini. To je uvažilo i prvostupanjsko tijelo i ministarstvo po njegovoj (zakupoprimca) žalbi odbilo žalbu i potvrdilo da su prestali uvjeti jer je istekao ugovor kao osnovni uvjet. U međuvremenu sam  podignuo i tužbu radi iseljenja i predaje u posjed, koja može pravomoćno ne znam kad završiti. Zakupoprimac je odselio prisilno ali je ostavio stvari (inventar) u prostoru. 

Carina je rekla da više to nije u njihovoj nadležnosti nego suda. Zanima me mogu li nastaviti iznajmljivati svoj prostor neovisno što se vodi postupak pred sudom radi iseljenja, jer to može potrajati i dvije godine,pa da mi prostor od koje zakupnine živim, ne stoji prazan. Prostor ima sve uvjete prema Zakonu o trgovini za rad, samo su prestali minimalno tehnički uvjeti u odnosu na zakupoprimca jer je istekao s njim ugovor, kao glavni osnov stjecanja tehničkih uvjeta. Ljubazno molim za savjet ove procesne zavrzlame....Carina je rekla da je sad stvar suda, pa po toj logici mi može prostor stajati prazan i nekoliko godina!!
 
Unaprijed hvala,
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije svega hvala vam. I zivotno i pravno tesko da ćemo izgubiti spor jer je ugovor o zakupu istekao. To je potvrdilo i ministarstvo i zato su odredili da mu prestaje rjesenje jer je istekao ugovor i ne smije dalje obavljati djelatnost. Vise u tom prostoeu ne obavlja ali je ostavio odredjeni inventar u prostoru. Poatupak radi iseljenja moze trajati godinama pa me zanima sto se procesno zbiva s prostorom? Da li mora biti zatvoren sve do pravomoćnosti presude sto će ići i na zupanijski aud sigurno. Sve jer su zakupopromci ljuti jer im nije produzen zakzp nakon 10godina trajanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija