Jump to content

kracivanje radnog vremena-prestanak radnog odnosa?


Dora1306

Preporučene objave

Dobra vecer....

 

Imam ugovor na tri mjeseca,sada jos do kraja Rujna,u punom radnim vremenu u uhostiteljskom objektu.

Bilo je dogovoreno i ugovorom potkrijepljeno da cu sva tri mjeseca raditi full time,no sada je kao sezona pri kraju,i sef mi je sinoc najavio da od 1.9.radim na pola samo....

Kao prvo mi je to financijski neisplativo,kao drugo,trebalo bi ugovor mijenjati....

Sutra imam razgovor o tome sa sefom, pa me zanima sljedece: dali mogu traziti od njega da me odjavi prije isteka ugovora zbog smanjenja opsega posla, a ako se ne slozi s tim,dali mogu dati izvanredni otkaz a da ne gubim pravo na naknadu kod HZZ? ( s time da sam prije toga radila 8 mjeseci u drugoj firmi,i bez prekida nastavila ovdje)

 

Bila bih jako zahvalna na savjetima i informacijama!

 

Lijep pozdrav svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako imate ugovor do kraja rujna na puno radno vrijeme, pretpostavljam da bi vam za ovo smanjenje satnice trebao ponuditi novi ugovor, na koji ne morate pristati. Nisam sigurna u rokove, potrazite u zakonu, ili neka se netko nadoveze, ali imste par dana za odluku, kad odbijete potpisati, poslodavac obicno sastavlja otkaz sa ponudjenim izmjenjenim ugovorom, za sto opet imate par dana za odluku... ugl. Mjesec dana je kratak rok da bi se ova prica poslodavcu isplatila, dakle, mislim kako bi vas do kraja rujna ostavio po starom ugovoru. No vi cete bolje znati vaseg poslodavca - mozete li u tom slucaju ocekivati i kakvu 'osvetu' i zagorcavanje zivota... Druga vam je solucija da se dogovorite da vam 'prepravi' ugovor (mislim da ga nije slao na HZMO, inace nebi ovo ni predlozio), da vam vrijedi do 31.8. ili vec koji datum vam oboje odgovara, i s tim vas datumom odjavi. Za inzvaredan otkaz vam trebaju jako dobri razlozi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija