Jump to content

NAPLATA OVRHE


Loop

Preporučene objave

Poštovani,

pisala sam  u vezi naplate potraživanja treće strane od mog supruga.

Obrtnik kojem je nesretnim slučajem poginuo radnik na poslu. Obitelj je tužila i dobila parnicu koja je potvrđena na županijskom sudu nakon žalbe.

Obitelj je poslala ovrhu na privatan račun supruga i njegovog brata ( bili su suvlasnici u obrtu) no ja sam dobila obavijest iz svoje banke da su se neke treće osobe raspitivale o mojim primanjima?! Nisu mi htjeli ništa konkretno reći.. Sad me interesira, dali se obitelj preminulog može naplaćivati i od moje plaće . Ja konkretno nisam ni bila u braku s mužem kad se nesretni slučaj desio.

Suprug i šogor su firmu obrt zatvorili zbog lošeg poslovanja a na njihovim privatnim računima trenutačno nema sredstava da se obitelj naplati.

Čuli smo za opciju ako se ne uspiju naplatiti unutar 10 god. da ta ovrha ide u zastaru no da  ovrhovoditelj može i mijenjati predmet ovrhe? 

Molim Vas info jel gore navedeno točno i koliko puta ovrhovoditelj može mijenjati predmet ovrhe te dali se može sad pokušati naplaćivati sa računa pa ako ne uspiju sa nekretnina i onda opet ( nekretnina je još uvijek u vlasništvu banke dok se ne isplati kredit na nju) ako ne uspiju sa nekretninom vratiti na račune itd.

Molim Vas objašnjenje kako ta procedura ide?

Hvala Vam unaprijed na odgovoru/ima..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tvoju plaću ne mogu dirati, ali mogu promijeniti sredstva ovrhe na pokretnine, pa mogu ovršiti i pokretnine koje su zajedničke.

Mogu više puta mijenjati predmet ovrhe, dok se ne naplate ili do zastare. S obzirom da je tužitelj privatna osoba (vjerojatno s odvjetnikom koji radi na postotak naplaćenog), vrlo je vjerojatno da će dobro paziti na rokove i zastaru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija