Jump to content

Kako postaviti tužbu?


MarkoT3

Preporučene objave

Kako postaviti tužbu u slijedećem slučaju.

Ministarstvo poljoprivrede donijelo je pravilnik za 2017 koji je u suprotnosti s uredbom EU, naime EU uredba nalaže ministru poljoprivrede da donosi pravilnike ali u skladu s EU uredbama. U ovom slučaju EU komisija poslala je uputu ministarstvu da povuče pravilnik za 2017 koji se kosi sa njezinim uredbama, čak druge uredbe zabranjuje sporne odredbe tog pravilnika.
Ono što je ministarstvo napravilo je da je za 2018g donijelo pravilnik koji je u skladu s EU uredbama ali se za 2016 i 2017g godinu i dalje primjenjuje odredba pravilnika koje je EU komisija u 2017g. tražila da se povuče.

1.Obzirom da mi je takvim postupanjem nanesena velika materijalna šteta intersira me kako postaviti tužbu obzirom da provedbeno tijelo ministarstva poljoprivrede(agencija) i dalje postupa u skladu s pravilnikom koji krši odredbe ciljane EU uredbe.?

2.Kako od ministarstva dobiti odluku kojom se pravilnik tumači kako to traži EU i da li je to upće moguće.
Ovako ispada, ok kršili smo EU uredbe, sad smo promjenili pravilnik a to što je bilo prethodnih godina nema veze i to će i dalje ostati po starom.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo nije lako i mislim da ćete trebati stručnu pomoć odvjetnika. Naime, prije svake tužbe uperene protiv RH, morate podnijeti zahtjev za mirno rješenje spora državnom odvjetništvu nadležnom po mjestu Vašeg prebivališta, pa tek ako se ne udovolji Vašem odštetnom zahtjevu, ići u tužbu. Možda postoji i neki drugi pravni put, ali bi trebalo pročitati i pravilnik i druge relevantne odredbe i vidjeti imate li uopće pravo na odštetu u tom slučaju i možete li to dokazati. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 10 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

prije svake tužbe uperene protiv RH, morate podnijeti zahtjev za mirno rješenje spora državnom odvjetništvu nadležnom po mjestu Vašeg prebivališta, pa tek ako se ne udovolji Vašem odštetnom zahtjevu, ići u tužbu

Da,u suprotnom se tužba odbacuje rješenjem kao nedopuštena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija