Jump to content

Istekla osobna iskaznica/prijava prebivališta


RamonaFlowers

Preporučene objave

Na istom sam prebivalištu već 20 godina, ali kako sam zeznula stvar s tim da nisam vodila računa do kad mi traje osobna prošlo je tako pola godine već pa sam našla ovdje na forumu da trebam ponovo prijaviti prebivalište. Tata kao vlasnik stana bi došao sa mnom da da suglasnost na šalteru. Ne znam jesam li ja što krivo shvatila, jel trebam onda uopće prijaviti prebivalište? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, ne trebaš prijavljivati prebivalište, ono je stalno i i dalje traje. Možeš otići sama i zatražiti izradu nove osobne iskaznice.

 

Jedino postoji mogućnost da su te odjavili nakon isteka osobne iskaznice, pa onda ide taj postupak (zahtjev za prijavom, terenska provjera, pa zahtjev za novom osobnom), ali to ćeš saznati kad dođeš tamo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pitanje, uskoro moram raditi novu osobnu. Trenutno sam u drugom gradu, radim i ne mogu nikako u grad na koji mi glasi sadašnja osobna. Mogu li ja ikako izvaditi osobnu u drugom gradu da mi ostane adresa koja vec sada je?  Stanodavac se složio da napravim osobnu na njihovu adresu ako ne mogu ostaviti sadasnju, pa me zanima kako to ide i ako moram mjenjati adresu na novu treba li stanodavac imati neku potvrdu da je on vlasnik kuce na novoj adresi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osobnu mjenjate po mjestu prebivalista, morate promijeniti prebivaliste na novu adresu te onda napraviti osobnu. Mora biti prebivaliste, ne boraviste.

Morate promjeniti prometnu ako imate auto, na poreznoj, banke, telekome, itd. (auto i porezna su bitni, ovo ostalo vise-manje, ali bi trebalo) Ako ne mislite zivjeti sljedecih X g. na toj adresi, mozda je ipak lakse da uzmete dan godisnjeg i odete predati zahtjev, trebalo bi biti moguce da opunomocite nekog da podigne da ne morate dva put dolaziti.

Mozda je "jeftinije" riskirati 500 kn kazne, da Vas ulove sa isteklom iskaznicom ako ju mozete napraviti za mjesec-dva nakon isteka, nego da mijenjate sve dokumente, ako Vam ova lokacija ne ce biti dugotrajno prebivaliste. Ako vas ne ulove, ne placate kaznu.

uređeno: od miroslav6
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija