Jump to content

Otkaz s ponudom izmjenjenog ugovora o radu


Marinica0709

Preporučene objave

Postovani, 

Zanima me da li s otkazom s izmjenjenom ponudom ugovora o radu imam pravo na naknadu s burze? 

Napisali su mi u tom novom ugovoru da mi otkazni rok pocinje teci ako ne prihvatim posao u Rijeci (napomena radim u Velikoj Gorici i taj ducan se zatvara). Ali mene brine ako ja odbijem taj posao u Rijeci- sto je izgledno jer niti imam smjestaj tamo a i obitelj (muz i dijete) su mi tu u Gorici, da li gubim iz tog razloga pravo na naknadu jer kakti odbijam posao? 

Da li se moze nekako drugacije to napisati, znam da su mogli jednostavno staviti Poslovno uvjetovani otkaz, al ovim se ogradjuju da ih ne tuzim ili slicno pa kao ponudili su mi posao.. To mi je jasno sve, samo me eto brine taj dio gdje pise ta ponuda za Rijeku sto stvarno ne mogu prihvatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

http://www.hzz.hr/default.aspx?id=10130

Ne mogu tvrditi kakva je praksa, jer na stranici s linka gore piše da je potrebno da radni odnos nije prestao radnikovom krivnjom ili voljom, a dolje taksativno nije naveden Vaš slučaj, pa možda to prolazi, najbolje se informirati u HZZ-u (no ni to nije garancija da oni neće promijeniti ploču). Što se poslodavca tiče, ako imate ugovor na neodređeno, a on Vam ne želi dati poslovno uvjetovani otkaz, onda ne znam što više možete učiniti, jedino da s poslodavcem sklopite novi ugovor na određeno, koji će onda isteći bez namjere produljenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ne potpisete novi ugovor o radu na snazi ostaje i dalje stari ugovor o radu, kako to poslodavcu nece odgovarati donjet ce odluku o "Otkaz ugovora o radu s ponudom izmjenjenog ugovora" (Clanak 123. ZOR-a) i vjerojatno vam ponuditi taj isti novi ugovor koji vam je vec nudio, ako ga u roku 8 dana ne potpisete (taj novi ugovor) automatski vam nastupa otkazni rok koji mora biti naveden u odluci "Otkaz ugovora o radu s ponudom izmjenjenog ugovora", isto tako mora biti navedena i klauzula o otpremnini sa datumom isplate iste.
Ovakvim otkazom imate sva prava na burzi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mene samo brine taj dio s ponudjenim novim radnim mjestom ali u Rijeci.. Ja to ak odbijem, kak burza gleda na to? Mislim ni necu prihvatiti kad je takva lokacija. Bila sam na burzi, oni su me uputili u pravnu kliniku jer zena ne zna reci. A u pravnoj se nitko ne javlja jer primaju samo hitne slucajeve. 

Hvala na odgovorima, nadam se da bude nesto ipak od toga. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Otkaz s ponudom izmjenjenog ugovora o radu

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija