Jump to content

Prijetnje,zlostavljanje,razvod


n.stevanovic

Preporučene objave

Postovanje i unaprijed hvala svima.

Prije nekih 6 godina moj dida se ozenio za dosta mladju zenu,on ima 70 a ona 33. Uglavnom, zive zajedno,potpisali ugovor o dosmrtnom uzdrzavanju,vjencali se i zivili idilicno do prije godinu i pol.

Naime ona sa svojom malodobnom kceri zivi tamo s njim, djed je predo za razvod,raskid ugovora o dosmrtnom i tu krecu njene prijetnje i sustavno maltretiranje. DORH,policija i CZSS su obajesteni medjutim sve ide nekim sitnim koracima do niceg konkretnog. Ona ga navodno truje tabletama za smirenje,prijeti mu se da ce ga njen brat ubit,vrijedja ga i jos uvjek zivi gore s njim. Sad su opet imali okrsaj i nju je policija odvela. Ne pridajem toliko nade tome jednostavno vise. Ona treba iselit,a on je u strahu od nje. Zapravo,citava nasa familija se boji za njega.

 

Ima li ko iskustva sa time ili kakav savjet sta di kako?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ipak morate sačekati završetak istražnog postupka kad ste već prijavili policijo i ODO-u KD prijetnje (čl. 139. st. 2 KZ), ali djeda može pokrenuti postupak radi opoziva (poništaja, raskida) Ugovora o dosmrtnom uzdržavanju i radi njenog iseljenja iz kuće ako je kuća njegovo osobno vlasništvo (nije stečena za vrijeme njihovog zajedničkog života što bi predstavljalo bračnu imovinu), naravno, mora pokrenuti i postupak za razvod braka, koji je, koliko vidim, već pokrenuo....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 6 sati , Željac047 je napisao:

No ne mora čekati službeni razvod braka kako bi pokrenuo postupak poništaja Ugovora o dosmrtnom uzdržavanju, to može učiniti i prije završetka postupka razvoda braka..

Svakako ovo što piše Željac odmah poduzeti, zbog neispunjavanja obveza na uzdržavanje, da se ne bi dogodilo da poslije razvoda one djeda potjeraju van, s obzirom da je supruga sad upisana vlasnica kuće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija