Jump to content

Raskid ugovora i naknada štete


eveline

Preporučene objave

Našla sam slične teme i čitala zakonske odredbe ali imam neke nedoumice. Moji roditelji žive u Hrvatskoj i angažovali su firmu koja će izvesti radove hidroizolacije u kući. Poptisali su Ugovor  o izvođenju hidroizolacijskih radova prije 4 godine, a u ugovoru je navedeno da je garancija za radove 5 godina. Kontaktirali su firmu koja je radila ali oni se nude samo da vrate novac plaćen za radove, a pri tome je šteta nastala zbog losših radova nastala uslijed kiše na parketu, krevetu i ostalom pokućstvu. Ne želi da priča o tome uopće. Išli su odvjetniku na konsultacije i rečeno im je da bi trebalo podići tužbu za nadoknadu štete. Mene sad konkretno zanima, obzirom na sve što sam u zakonu pročitala, da li je potrebno tužiti za raskid ugovora, povrat uplaćenog novca i nadoknadu štete ili kako im je on rekao samo nadoknadu štete. Ili trebaju posjetiti drugog odvjetnika? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, naknada štete je jedino moguća, jer za raskid ugovora je potrebno da svaka strana vrati drugoj ono što je primila, a kako ćete i Vi vratiti materijal koji je uložen u hidroizolaciju? Ugovor je u cijelosti izvršen s obje strane (samo loše, nažalost), i nije ga više moguće raskinuti, po mom mišljenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija