Jump to content

Napredovanje u državnoj službi


hetta

Preporučene objave

Nedavno sam ispunila uvjete (staža, ocjena itd.) za više radno mjesto. No, nadređeni su za promaknuće "predložili" kolegu koji taj posao radi puno duže i onako, navodno će to dobiti, znate kako se takve stvari uvijek znaju unaprijed. Prema zakonu koji je važio u vrijeme kad je zaposlen, on ne bi niti trebao raditi taj posao jer nije odgovarajuće struke (taksativno su pobrojene). Meni je rečeno da nek pričekam još par godina, da radim prekratko (?!) 

Ono što mene zanima je mogu li ja sama direktno tražiti napredovanje dopisom u središnjicu u Zagrebu (radim u jednom ministarstvu) ili je baš nužno da to ide preko našeg ureda u drugoj županiji i da to nadređeni moraju tražiti za mene jer je takva navodno procedura?

Nadalje, po onome što je objavljeno u planu, uopće nema mjesta za još jednog sa višim koeficijentom, pa ne kužim na koju foru bi i kolega to dobio.

Uglavnom, što mogu zakonski poduzeti? Ne brinu me reakcije i posljedice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod nas nema internih oglasa/natječaja, samo redovnih. A napreduje se "redovito", kad stekneš uvjete. Nažalost, zbilja ne znam točnu proceduru. Nadređeni je kolegi dao neki obrazac, to znam, jer je ovaj naglas komentirao "koliko ja ono imam staža..." kad je popunjavao. Ja sam rekla nešto tipa "želim i ja tražiti, stekla sam uvjete, što trebam poduzeti?" i dobila odgovor kakav sam već napisala, da me nadređeni prvo moraju predložiti, a da to neće jer sam prekratko kod njih, kolega radi puno duže. Uvjeti za radno mjesto i ovo na kojem sad oboje radimo, i za više su propisani određenim zakonom. On ne zadovoljava ni sadašnje ni ove za više radno mjesto i nikad ni neće jer nije propisane struke.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napreduje se sukladno Zakonu o državnim službenicima (dio koji propisuje napredak u službi), kada se ispune uvjeti za napredovanje te kako sam vidio jedno tumačenje, ako služba ima "potrebe" za višim radnim mjestom. 

, hetta je napisao:

Uglavnom, što mogu zakonski poduzeti?

Kako kažu, "možeš se slikat". Vidio sam dosta slučajeva poput Vaših i nažalost mogu samo reći da ondje gdje nema političkog ili drugog utjecaja teško da ima mogućnosti napredovanja, na stranu struka i dugogodišnji uspjesi u radu. Svaka čast iznimkama, ali one su nažalost rijetke. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija