Jump to content

Skrivanje prihoda i imovine


malacici

Preporučene objave

Poštovana, da li navedeno predstavlja bračnu stečevinu, tj. da li je stečeno za vrijeme trajanja bračne zajednice?

Probajte otvoreno popričati sa suprugom, ako na taj način ne ide, trebate pokrenuti izvanparnični postupak za zabilježbu Vas, kao suvlasnice, na navedenim nekretninama temeljem bračne stečevine ili pokrenuti postupak za utvrđivanje i podijelu bračne stečevine, te, temeljem toga, na navedenu imovinu staviti zabilježbu spora...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa naravno da bi Vam dio (polovica) toga trebalo pripadati, dok se on školovao i usavršavao, Vi ste vodili brigu oko kućanstva, djece i svega ostalog, dok on radi, Vi se brinete o kućanstvu i ostalome ako ne radite, a ako radite, bez obzira kolika je kome plaća i koliko ko financijski doprinosi u zajedničko kućanstvo (bračnu zajednicu), ušteđevina ušteđena za vrijeme trajanja bračne zajednice pripada i njemu i Vama, znači da Vam pripada, ne dio, već polovica sukladno ObZ...

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam svima na odgovorima.  Mislim da im je samo cilj sakriti taj novac i nekretnine od mene. Potražit ću odvjetnika diskretno tako da oni ne saznaju. Mene u stvari samo zanima da moja djeca na kraju ne budu oštećena u slučaju da moj još uvijek suprug odluči osnovati novu obitelj. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav!

A što sa dugovanjima (stambeni kredit,gotovinski,revolving i krediti kartičnih kuća) dug je velik? Hipoteka na kuću,ostala dugovanja preuzele agencije za naplate. Sva ta dugovanja su na moje ime i plaćala sam dok sam radila i mogla s tim da će mi suprug plaćati kada neću moći jer sam ostala bez posla sa dvoje malodobne djece. Zapravo je njegova namjera i bila da ne plaća jer je od tih novaca koje sam ja njemu dala plaćao troškove života. Prvo sam ja kupila kuću od njegovih roditelja i sa tim novcima počeli graditi obiteljsku kuću u međuvremenu je završio u pritvoru zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda a ja u visokoj trudnoći 2 x tjedno mu išla u posjete u uplačivala po 1000 kn da se ima u zatvoru. Odvjetnik ga je izvukao sa uvjetnom sa rokom kušnje od mislim 3 god. Nova kuća se prodala jer je bila upisana na njegovu mamu od novaca koje je dobila od prodaje obiteljske kuće meni. Kupio se stan opet na njegovu mamu,renovirao,prodao,kupio drugi stan po istom principu isti kupac. Nikada mi nije dao novaca da uplačujem kredite jer raditi nisam mogla jer bi mi cijela plaća otišla u otplate kredita. On na sebe nema nikakvu nekretninu niti pokretninu. Ja imam kuću koju ne mogu otplatiti za života a i toliko je propala da je potrebno puno uložiti da bi se moglo u njoj živjeti. To sve desilo u vrijeme braka, pitanje da li to ulazi u bračnu stečevinu i da li dugovanja dijelimo popola? On je nezaposlen,ne želi raditi normalan posao jer ne želi plaćati. Sada ako u rastavi djeca budu dodjeljena meni alimentacija se neće moći naplatiti. A ako djeca budu pod njegovom skrbi meni ostaju dugovi,alimentacija a plaća od kakvih 2.500 kn. Kako s tim živjeti?

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija