Jump to content

Izvanbračni problemi


Đurson
 Dijeli

Preporučene objave

Poštovanje dobri ljudi. 

Priča ide sljedeće. 

 

Prije godinu ipo cura mi je rodila divnu djevojčicu. 

Sve je bilo prava idila. 

Selimo od mojih u kuću mog oca nasljeđenu od bake i dida te otac samoinicijativno kao dar ulaže ne mali novac u kompletno renoviranje iste po svim našim željama, kupuje nam auto jer dolazi beba i sve to jelte kako već ide. 

Pošto u isto vrijeme otvaram obrt dogovaram sa ocem da kuća i ostane u njegovom vlasništvu za nedaj Bože jelte ako što krene po krivu sa obrtom i to mi je valjda najbolja odluka ikad. 

Sve to traje superica do nedavno. 

"ženica" dolazi suprotno iz totalne raspašou obitelji, ne zna se ko s kim nije dobar, roditelji rastavljeni, majka alkoholičar, socijalni slučaj, živi u gradskom dobivenom socijalnom stanu.. 

100 čuda.

Ugl. uvijek neki cirkusi sa njima tamo. 

 

Pod zadnje ženica stalno izmišlja neke probleme, te ja nju varam, te sam stalno na poslu te ovo te ono-100čuda i znamo mi to dosta zakrviti ali naravno nikada ne dođe do nekih velikih rigoroznih gluparija.

Naravno ja pop*dim isto nekad jer se lomim na poslu, doma, njenima uvijek nešto uletit, udovolji svojima, sve mora preko mojih leđa. 

I sad.. 

 

Ona stalno krvi sa mojima, majku izbaci iz kuće kad dođe na čaj, neda im vidit malenu, stalno galama, uvijetuje neke gluposti pametuje što baš i nije ok, ode u rusvaj na 3 dana kod mame da ja ne znam i sad lagano idu periodi malo je sve ok malo nije dok ja nisam tu pop* i rekao da se malo primiri i da se nemože tako ponašati. Ipak je dobila sve na gotovo. 

I lagano ja tu njuškam velike probleme, moji naravno a što ćeš pusti i tako već godinu dana. 

Ona nigdje ne radi, nije završila ni srednju školu, njoj novac nije bitan, bitno joj je samo dijete.. Nismo mi njoj ništa dali, ona bi mogla i pod mostom živjeti i sl.. A ti đuro samo kupuj te ovo te ono i kažem ja tako jednom: ili ćeš se trgnuti i pokrenuti sa mrtve točke ili ja tako više ne mogu i neću živjeti u neredu. 

I ok, kažem ja opet sa dobrim vremenom gle vidim sve je gore i gore nema tu spasa, učestale svađe ovo, ono.. Idemo fino se rastat ako ti nećeš da nam bude bolje pa svak svojim putem, malecna će kome sud odluči al čoviječe nemaš osnovne uvijete za život ako do toga dođe. Pokušam i dalje dobronamjerno objasniti cijelokupnu situaciju. 

I tako mi mic po mic ništa neide sa mijesta da bi danas u jutro u 9:00 vidim evo policije na vrata. 

 

Fino je ona otišla u czss i prijavila mene i nas da mi nju psihički zlostavljamo, da ja njoj prijetim kako ću joj uzet dijete da sam monstrum i što ja znam što sve ne. 

Još bolje cijeli zapisnik nisam ni dobio, nisu imali neki broj, a šef bio na marendi. 

Donest ćemo za pola sata, moš mislit. 

Sad ja ni pojma nemam dal imam tamo kaznu kakvu, prijavu, što li.. Još će me u zatvor strpati. Pročitao na papiru samo da sam osumnjičeni :)

 

Zna li itko o čemu je riječ? 

Moji naravno popi*dili, sad na vratu socijalna, policija.. 

A stvarno nikad problema nismo s nikim nit ičim imali dok nije došla ona. 

Sve bilo ok, nije da se znamo od jučer, 5 godina smo skupa sve 5.

Sad mene zanima jel itko zna, kakva je praksa, imam li ja tu neko pravo glasa što se događa, da odem natrag sa odvjetnikom i stvarno uzmem to dijete, stari poduzme pitanje kuće pošto ona em nema kamo, em ima napade panike, ankcioznost od svih tih pi*darija doma od ranije i sad očito sve to hoće pripisati meni. 

Govori da ja pijem, da se drogiram(probao neke stvari jednom i nikad više ali davno davno, imam 28 godina) , uglavnom samo neka izmišljanja i neistine priče okolo o meni koje čujem jer imam jako puno poznanika po gradu. 

Toliko mi sve to kipi da sam spreman sam otići na sve testove za droge i vratit joj lopticu natrag, uzet odvijetnika i vratit je njenoj mami kad joj je tamo super bilo. 

Nisam pametan. 

Imam li kakve šanse s obzirom na sve te njene prijave? 

 

Hvala na savijetima i isprika na puno teksta, lp

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani idemo malo zajednički analizirati Vaš post i navode u njemu i na taj način doći do određenih zaključaka kako slijedi:

prije 5 sati , Đurson je napisao:

.."ženica" dolazi suprotno iz totalne raspašou obitelji, ne zna se ko s kim nije dobar, roditelji rastavljeni, majka alkoholičar, socijalni slučaj, živi u gradskom dobivenom socijalnom stanu.. 

100 čuda.

Ugl. uvijek neki cirkusi sa njima tamo....

Da li ste Vi prije znali za ove činjenice i da li ste dragovoljno pristali na njih, a sada Vam, kao, smetaju, da li je ona kriva što dolazi iz takve obitelji, a Vi ste ju takvu prihvatili i normalno živjeli, čemu u prilog  govori sljedeći navod u Vašem postu:

prije 5 sati , Đurson je napisao:

..Prije godinu ipo cura mi je rodila divnu djevojčicu.

..Sve to traje superica do nedavno..

E sada između vas dvoje dolazi velika prekretnica od trenutka kojih dalje, u svom postu, navodite, a koje citiram kako slijedi:

prije 5 sati , Đurson je napisao:

...Selimo od mojih u kuću mog oca nasljeđenu od bake i dida...

Nadalje, malo previše ističete zasluge svojih roditelja, koje ću Vam citirati iz Vašeg posta, dok u prvo citiranom postu "bacate drvlje i kamenje" po njezinim roditeljima, a koji, usput rečeno, ne žive s Vama i ne utječu previše na Vaše odnose, dok je kod Vas obrnuta situacija pa dalje citiram Vaše navode kao dokaz tome:

prije 5 sati , Đurson je napisao:

..otac samoinicijativno kao dar ulaže ne mali novac u kompletno renoviranje iste po svim našim željama, kupuje nam auto jer dolazi beba i sve to..

...Ipak je dobila sve na gotovo..

..stvarno nikad problema nismo s nikim nit ičim imali dok nije došla ona. ..

Postupajući tako Vi se previše bazirate kako bi udovoljili, ponajprije, svojim riditeljina, ne mareći pri tome da bi trebali pokušati smiriti situaciju i staviti se, ponajprije, u zaštitu svoje izvanbračne partnerice, a što bi Vam trebala biti i dužnost s obzirom da sa njom imate prekrasnu curicu, a i dužnost Vam je da je Vas dvoje, a ne Vaši ili njezini roditelji, izvedete na pravi put i osigurate joj normalnu i bezbrižnu budućnost, pa citiram navod koji govori tome u prilog:

prije 5 sati , Đurson je napisao:

..Ona stalno krvi sa mojima, majku izbaci iz kuće kad dođe na čaj, neda im vidit malenu, stalno galama...vidim sve je gore i gore nema tu spasa, učestale svađe ovo, ono...

A ovaj Vaš navod, kojeg u nastavku citiram, je izuzetno poniženje za Vašu izvanbračnu partnericu, pa, pomalo i diskriminirajući, jer smo svi pred Zakonom i pred Ustavon jednakopravni bez obzira na boju kože, naobrazbu, vjeroispovjest,......(čl. 14. Ustava RH), citiram ga:

prije 5 sati , Đurson je napisao:

..Ona nigdje ne radi, nije završila ni srednju školu..

Kao rezultat svega naprijed navedenog, slijedi reakcija, da ne rečem, samoobrana povrijeđene i omalovažene osobe, koju citiram, ali naglašavam, da istu reakciju nikako ne podržavam..

prije 6 sati , Đurson je napisao:

..Fino je ona otišla u czss i prijavila mene i nas da mi nju psihički zlostavljamo, da ja njoj prijetim kako ću joj uzet dijete....i naravno popizdili,...Govori da ja pijem, da se drogiram(probao neke stvari jednom i nikad više ali davno davno, imam 28 godina) , uglavnom samo neka izmišljanja i neistine priče..

Eto, sad "smo" došli do kraja detaljne analize Vašeg posta, a zaključak se nameće sam po sebi, ja Vam se iskreno izvinjavam ako sam Vas, u bilo kojem segmentu, povrijedio ili, nedaj Bože, da se stavio u zaštitu Vaše izvanbračne partnerice, samo sam Vam htio, po mom mišljenju, da i sami uvidite da su Vaše nesuglasice rezultat obostranih grešaka i lako riješive, a sve na dobrobit Vašeg zajedničkog djeteta...

Moj dobronamjerni savjet Vam je da zajednički sjednete, otvoreno popričate, ali bez "upetljavanja" roditelja sa bilo koje i bilo čije strane, da u svakom momentu budete "zaštitnik" jedno drugom i, naravno ako mislite i dalje ostati zajedno, pustite prošlost i okrenete se zajedničkoj budućnosti bez "kategirizacije" i prebacivanja tko je koliko vrijedan, a sve na dobrobit Vašeg zajedničkog djeteta, jer ste Vi obadvoje roditelji tog djeteta bez obzira na sve i bez obzira na to ko koliko od vas vriiedi, ili da se, jednostavno, raziđete, jer ovo što se događa između vas nikako ne ide u prilog dobrobiti zajedničkig vam djeteta..

Sretno i oprostite još jednom na mojoj "direktnosti" i ako sam Vas na taj način povrijedio.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Slažem se sa Željcem, ako možete, pokušajte razriješiti nesuglasice u interesu djeteta. Ako ne možete, sve ovo ide u smjeru da se Vaša supruga prikaže kao bolji, podobniji roditelj, a šanse da joj se dodijeli ovakvo malo dijete kakvo vi imate su također prilično velike, nažalost. Tako da, odmah se aktivirajte u smjeru da plaćate nekakvu alimentaciju, opovrgnite sve prijave, uspostavite viđanja s djetetom, tako da Vam se ništa ne može prigovoriti, pa ako u tijeku postupka kod majke zaškripi što se tiče imovinskog stanja, mjesta za život, primanja i sličnog, da možete odmah uskočiti kao jednako podoban roditelj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oprostite, još samo da dodam, ako Vam piše da ste osumnjičeni, onda ste, najvjerojatnije, prijavljeni za prekršaj Nasilničkog ponašanja u obitelji, samo ako nije u pitanju nešto ozbiljnije, kakvo KD, zato se, kao što Vam predlaže i poštovana Ruby, bazirajte na rješavanje tih prijava, jer se iz Vašeg posta da isčitati da  ste previše bazirani na to što se priča po kuluarima i što o svemu tome misle Vaši roditelji...

Iskreno gledajući, baš i niste u zavidnoj situaciji, zato Vam, opetovano, sugeriram da pustite sve što drugi pričaju, da sjednete sa svojom izvanbračnom partnericom, osobom s kojom imate dijete koje bi Vam trebalo biti na prvom mjestu, kao i ona i Vi njoj, da se lijepo, s njom, pokušate dogovoriti o svemu, naravno ako je ikako moguće, iz Vašeg posta se da isčitati da bi to Vas dvoje dosta lako mogli riešitii,  ali bez mješanja roditelja sa bilo koje strane ili nekog trećeg, uz dužno uvažavanje jedno drugog, a ne omalovažavanje, a sve na dobrobit Vas obadvoje, a najviše na dobrobit Vašeg mlt. djeteta.

"Razgovor i dogovor kuću grade, a netrpeljivost i svađa je raskapaju"

Sretno još jednom.!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

 Dijeli×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija