Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  2640
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  27

Ruby_Danderfluff je zadnji put osvojio dan lipanj 1

Ruby_Danderfluff objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

3 pratitelja

O Ruby_Danderfluff

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

4525 pregleda profila
 1. Porodiljni bez skrbništva

  Nije se odrekla roditeljske skrbi za tu djecu, ona ima pravo na susrete i druženja s njima. Porodiljnu i roditeljsku naknadu, po mom mišljenju, dobiva zato što je rodila troje djece, a ne zato što ih svo troje odgaja.
 2. Skrbništvo za mlt. dijete i razvod

  Poštovani Babinjo, spojila sam teme u kojima tražite odvjetnika, jer je dovoljno da postavite upit u PF Tražim odvjetnika, nije potrebno duplirati upite.
 3. Procedura razvoda - trajanje

  Bitno je da uredno primi poziv, jer bez dostavnice o primljenom pozivu nije moguće održati raspravu, s obzirom da za to nisu ispunjeni uvjeti. To stanje neće zauvijek potrajati, ali tu ste u milosti suca i onome koliko je sudac voljan tolerirati takvo stanje, pa je teško procijeniti koliko bi još moglo trajati.
 4. Ovrha-molim savjet i pojasnjenje

  Premješteno u odgovarajući PF. Ako se ne varam, zaštićeno Vam je 3/4, a 1/4 je slobodno za naplatu ovrhovoditelja, ali morate otvoriti zaštićeni račun kako bi Vam se 3/4 moglo isplaćivati na zaštićeni.
 5. Hipotekarni dug

  Ovo je moguće, posebno u ovakvim situacijama preuzimanja banaka od strane većih banaka i slično.
 6. Zajednicki tavan

  Utužiti za naknadu štete, odnosno prijaviti kazneno za oštećenje tuđe stvari. Pokrenuti postupak radi osiguranja dokaza da se u sudskom očevidu i uz prisutnost vještaka utvrde oštećenja i izračuna njihova visina.
 7. Odgovornost prodavatelja

  Da, za vidljive i nevidljive materijalne nedostatke prodavatelj odgovara, ali su rokovi tu bitni, pa pogledajte odredbe čl. 400. i nadalje ZOO-a.
 8. tužba za nadoknadu štete ili kaznena prijava

  Tema je premještena u PF Obvezno pravo jer se radi o naplati dugovanja. Što se tiče odgovora na Vaše pitanje, ne znam što bih Vam mogla savjetovati, jer se bojim da je Vaš otac legalno preveslan. Trgovačko društvo kojem je Vaš otac bio jamac više ne postoji? A dao je suglasnost da se hipoteka stavi i na njegovu polovicu kuće? Kad se sve to događalo? Jedina šansa da se odgovornost prebaci s nepostojećeg trgovačkog društva na odgovornu osobu je tužba za proboj pravne osobnosti pred trgovačkim sudom ili kazneni postupak, recimo za onemogućavanje naplate, odnosno povredu tuđih prava ili zloupotrebu u postupku stečaja, ali za sve to morate imati dokaze: u slučaju tužbe morate imati konkretnu radnju kojom je direktor umanjio imovinu društva tako da ono nije moglo podmirivati obveze prema vjerovnicima pa je propalo, a u slučaju kaznene prijave također morate reći koju je točno zloupotrebu odgovorna osoba počinila, što je u praksi vrlo teško dokazivo, iako očigledno iz aviona.
 9. Troškovi Upravni spora

  U slučaju gubitka spora, nadoknađujete sporove protivnoj strani, da, mada se neka državna tijela znaju sama zastupati po svojim pravnicima (mislim da je to slučaj i sa HZZO-om), pa nikakvih troškova (osim njihovih sudskih pristojbi) ustvari niti nema.
 10. Odbačaj kaznene prijave

  Dok ne dobijete drugačiju obavijest od ODO, morate se pojaviti.
 11. Upućenje na izvršenje kazne i uvjetni otpust

  1. Ne znam slučajeve, pa ne mogu procijeniti, zdravstveni razlozi se znaju odobravati. 2. I opet, ne znam praksu, ali se i meni čini da s obzirom na brzinu rada sudova, mora proteći još neko vrijeme dok sudovi odluče, strankama bude dostavljeno, dok protekne rok za žalbu...
 12. bracna stecevina

  Ako nije potrošio na potrebe bračne zajednice, po mom mišljenju Vam je dužan vratiti polovicu, no tu je praksa još vrlo nova i vrlo oskudna.
 13. Alimentacija

  Doslovce ovako, kako je u presudi napisano, tako se mora izvršavati.
 14. Pitanje u vezi sklapanja braka u Njemačkoj

  Nažalost, za to ćete vjerojatno morati pitati njemačke pravnike, no možda ovdje ima nekoga tko bi mogao znati... Prema hrvatskim propisima, nova supruga nema nikakvu odgovornost za obvezu uzdržavanja iz prvog braka svog bračnog druga.
 15. Iznos alimentacije iz Eu

  LINK U gornjoj tablici su minimalni iznosi, može biti i više od toga. Potrebe konkretnog djeteta određuje sud, a posebno se vodi računa o tome ako dijete ima povećane potrebe iz nekog razloga, npr. u odnosu na svoje zdravstveno stanje. Nemojte gledati na ovo koliko su djeca s Vama, a koliko sa suprugom, jer sigurno ne biste željeli ni Vi da on traži natrag alimentaciju za onih 30 dana koliko su djeca s njim (da Vas umirim, to se načelno ne radi).
×