Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  3196
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  40

Ruby_Danderfluff je zadnji put osvojio dan rujan 11

Ruby_Danderfluff objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

4 pratitelja

O Ruby_Danderfluff

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

5425 pregleda profila
 1. dodjela kaznenog predmeta drugom sucu

  Zato i kažem "načelno".
 2. Utvrđivanje/osporavanje očinstva

  Tko predlaže dokaz, predujmljuje trošak - dakle, otac. Nisam dugo čula za takav predmet, ali vještačenje je bilo 6.000,00 kn, po 2.000,00 kn za svakog sudionika.
 3. zalba na Fina e Drazbu

  Premješteno u odgovarajući PF.
 4. Odricanje odgovornosti za ozljede

  Ja bih rekla da može samo i na engleskom, ako potpisom potvrde i da razumiju sadržaj izjave.
 5. Ugovor o doživotnom uzdržavanju

  Znači, osoba koja je raspolagala nekretninom ugovorom o doživotnom uzdržavanju je umrla 05.07.2018. godine? Tada zaista ne znam na koji biste način sada osporavali taj ugovor. I sada je situacija takva da su kao suvlasnici upisani Vaš suprug i Vaša nećakinja, od njegove polusestre kći? Uz uvjet adekvatnog zastupanja, što je ispunjeno, Vaša je svekrva za života mogla sa svojom imovinom raspolagati kako je htjela, i tu se više ništa ne može učiniti. Ako je Vaš suprug učinio ulaganja u cijelu nekretninu, koja su poboljšala cijelu nekretninu, tada on može zahtijevati da mu polovinu naknadi nećakinja koja je suvlasnica. Međutim, ako nije sudjelovao u uzdržavanju majke, tada može očekivati i protutužbu u tom smjeru, po mom mišljenju, iako smatrate da se svekrva uzdržavala sama od svoje mirovine; međutim, radi se o uzdržavanju u brizi, skrbi i sl. Dakle, da odgovorim na Vaše prvo pitanje, najbolji interesi psihički bolesne osobe su da netko o njoj skrbi jer nije u stanju ispunjavati svoje egzistencijalne potrebe, i da joj osigura potrebnu njegu i medicinsku skrb.
 6. dodjela kaznenog predmeta drugom sucu

  Načelno, kako čujem, ako sudac 6 mjeseci ne poduzme nikakvu radnju u nekom predmetu (ali baš nikakvu,niti zakazivanje ročišta, niti traženje nekog očitovanja ili dokumentacije), predsjednik suda će ga pozvati da se očituje zašto je tome tako. Predmet će se dati drugom sucu ako je prvi sudac zatrpan i slično, ne moraju to biti razlozi koji mirišu na izuzeće, da se tako izrazim. Konačno, odluke o upravljanju postupkom su u domeni suca, pa sudac samostalno odlučuje hoće li svjedoka kazniti, dovesti po policiji i slično, nema njegove odgovornosti u tome u smislu kažnjavanja suca, po mom mišljenju, barem se to dosad nije događalo.
 7. Skrbnistvo

  Aha, mislila sam da imate dijete starije od 2 godine. Definitivno se slažem sa Željcem u tom slučaju, premala su to djeca da bi se razdvajala od mame na dulje vrijeme, be obzira na Vaše imovinsko stanje (primate rodiljnu naknadu, niste bez prihoda).
 8. Otvaranje obrta/ rad na terenu

  Premješteno u odgovarajući PF. Paušalni obrt plaća samo paušalni porez, a ne porez na dohodak, ali je ograničen na godišnji prihod do 300.000,00 kn. Evo ovdje više o paušalnom obrtu. Morate imati upisano sjedište obrta, a ako se radi o poslu koji se obavlja kod klijenata, sjedište će biti Vaše prebivalište upisano u osobnu iskaznicu, što ne znači da je to jedino mjesto gdje smijete obavljati djelatnost, već da je to Vaš poslovni nastan.
 9. Uzdrzavanje roditelja - odbijanie

  Tako je, rješenje o nasljeđivanju ide tek kad se u parnici pravomoćno razriješe sporna pitanja. Mislim da bi to bila tužba na utvrđenje bračne stečevine, ne postoji jedinstven obrazac za to.
 10. Skrbnistvo

  Ali pišete da imate dvoje djece, gdje je drugo dijete i koliko je ono staro?
 11. Alimentacija nakon 18 - pomoć

  A ovrha se izvršava dok god ovrhovoditelj (odnosno Vi) ne povuče ovršnu ispravu od poslodavca, odnosno u Vašem slučaju, od HZMO; znači, sve i dalje ide automatizmom dok god oac ne zatraži putem suda prestanak obveze uzdržavanja, kao što Vam je napisao i korisnik Željac.
 12. Morate otići na HZZO, tamo se dogodila ta situacija. Trebali ste u periodu od 10.09. do 14.09. imati zdravstveno u svojstvu nezaposlene osobe. No nakon 14.09. i prijavom kod novog poslodavca opet ćete imati zdravstveno.
 13. molim za pomoć

  Shvaćam o čemu pišete. Gle, ako se nakon četverogodišnje škole prvi put zapošljavate na radnom mjestu u struci, poslodavac može koristiti za Vas stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, na način da godinu dana radite za 2.600,00 kn koje plaća HZZ, a poslodavac Vam je dužan platiti samo putne troškove. Nakon toga, ako ste osoba mlađa od 30 godina, ako se ne varam, poslodavac može koristiti za Vas određeno oslobođenje od plaćanja doprinosa, ili umanjenje na plaćanje doprinosa. Sve to možete koristiti pri pregovorima.
 14. Ugovor o radu-javni sektor

  Po mom mišljenju, moralo bi odgovarati, ne mogu snižavati kriterije, ne samo zbog Vaše kolegice, već i zbog svih drugih koji bi se možda javili na natječaj da su uvjeti bili niži. Međutim, nemam pri ruci regulativu koja bi to potvrđivala.
 15. Razvod

  Tko je upisan kao vlasnik kuće? Tko je u ugovoru bio naveden kao davatelj uzdržavanja? Je li otac umro?
×