Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  2787
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  30

Ruby_Danderfluff je zadnji put osvojio dan srpanj 14

Ruby_Danderfluff objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

3 pratitelja

O Ruby_Danderfluff

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

4831 pregleda profila
 1. Obrt i porodiljni dopust

  Čula sam za takve slučajeve, da, ali ne mogu reći je li bilo nekakvih posljedica.
 2. Primjer ugovora o poslovnoj suradnji

  Ne postoji jedinstvena špranca ugovora o poslovnoj suradnji, bitno je da ono oko čega se sporazumijete, stavite napismeno i obje strane potpišete, tako da je ustvari na Vama da kreirate tekst ugovora kakav želite, osim ako nećete angažirati odvjetnika da Vam sastavi ugovor koji ćete onda moći koristiti unaprijed u većem broju slučajeva.
 3. ovrha, jdoo

  Jeste li podnijeli prijedlog za stečaj kao direktor j.d.o.o. pa se radi o naplati sudske pristojbe za otvaranje stečajnog postupka? Negdje mora postojati osnova za to što Vam je ovršeno.
 4. Prijava štete na vozilu

  I ja ovo prvi puta čujem, na što se poziva osiguravajuće društvo, piše li to u njihovim općim uvjetima ili love u mutnom?
 5. Clanak 158. Stavka 1. Kaznenog zakona

  Moguće je da će se zbog zablude odbaciti kaznena prijava, mada se djeca posebno štite. Ako i bude kaznenog postupka, sigurno neće biti zatvorske kazne, a moguće je i da mu se sudi kao maloljetniku, pa dobije neku od posebnih obveza iz Zakona o sudovima za mladež.
 6. Povrat osiguranja

  Tehnički, kao i kod svakoga ugovora o osiguranju, ako nije nastupio osigurani slučaj, piši kući propalo. Kad uplatite kasko, a u toj godini se niste slupali, kao da ste bacili novce u vjetar. Međutim, ako niste imali kredit kod ZABE svih 120 mjeseci za koje je pokriveno osiguranje, možda možete tražiti razmjerno umanjenje premije, jeste li to tako postavili?
 7. Otpremnina

  Treba biti u odluci navedeno zajedno s planom isplate, tako je uobičajeno. Ako je poslodavac to propustio učiniti, tada u roku od 15 dana od uručenja odluke podnesite zahtjev za zaštitu prava iz radnog odnosa, sa zahtjevom da Vam se isplati otpremnina. Ako poslodavac ne udovolji zahtjevu, tada u daljnjem roku od 15 dana morate tražiti isplatu otpremnine sudskim putem.
 8. Alimentacija

  Trebate kod CZSS odrediti plan zajedničke skrbi za dijete. On će morati biti prisutan i dogovoriti se s Vama.
 9. Kupovina stana u vanbracnoj zajednica

  Stan je zajednička imovina neovisno o tome tko stvarno plaća ratu za kredit. Ako Vi, primjerice, ne radite, ali ste kod kuće i brinete se za djecu i kućanstvo, to je jednakovrijedan rad koji Vam, novčano izražen, daje udio u polovici zajedničke imovine. Ali ako Vi i Vaš dečko zaista na taj način dijelite budžet (pola računa za struju, pola za kredit, itd.), onda činite tako.
 10. Darovni ugovor

  U svakom slučaju se plaća porez, nema više porezne olakšice na prvu nekretninu, ako to pitate. To su ukinuli prije par godina.
 11. Vlasništvo

  Je li nekretnina stečena radom za vrijeme trajanja bračne zajednice. Uz pretpostavku da jest, ona predstavlja zajedničku imovinu bračnih drugova neovisno o tome tko je upisani vlasnik u zemljišnoj knjizi. 1. vlasništvo se prenosi izjavom po čl. 36. Obiteljskog zakona. 2. moraju se dogovoriti, ili prodaju cijelu nekretninu i dijele kupovninu, ili jedan ostaje u nekretnini i isplaćuje drugoga. U oba slučaja, radi se o bračnoj stečevini i ne postoji opcija, po mom mišljenju, da je samo jedan od bračnih drugova vlasnik ako su bili u bračnoj zajednici za vrijeme stjecanja nekretnine, osim ako su glede te nekretnine sklopili zaseban bračni ugovor koji govori da je samo jedan bračni drug vlasnik nekretnine.
 12. Preprodaja na internetu - mail od carine

  Po KZ-u (čl. 256., dolaze u obzir i 257., te 263.)ako dođe do neutvrđenja porezne ili carinske obveze koji prelazi iznos od 20.000,00 kn... dakle, to je granica kad ponašanje prelazi u kažnjivu sferu, pa institucije počinju reagirati. Profit nije sigurno u pitanju (sve je na crno, kako bi se uopće utvrdilo koliko ste zaradili... Osim toga, davno je već Županijski sud u Splitu tropnuo oko pitanja da se ne smiju kod oduzimanja koristi stečene kaznenim djelom okrivljeniku uračunavati i umanjivati troškovi...). Stoga, bit će da je prihod, odnosno porezna osnovica.
 13. Cijela plaća na zaštićenom raćunu

  Zašto je poslodavac to učinio? Temeljem čl. 201. trenutno važećeg OZ-a on može odgovarati za štetu ovrhovoditelju.
 14. ovrha, jdoo

  Jeste li dobili od porezne uprave rješenje da ste porezni jamac za obveze društva kao odgovorna osoba temeljem odredbi čl. 27. - 37. Općeg poreznog zakona? Ako jeste, tada odgovarate kao jamac za obveze društva.
 15. Poljubac

  U KZ-u se bludne radnje definiraju negativno, kao ono što nije niti silovanje, a niti spolni odnošaj bez pristanka (dakle, inače nekažnjive pripremne radnje koje bi dovele do silovanja ili spolnog odnošaja bez pristanka, ali radnje nisu ušle čak ni u fazu pokušaja). No našla sam i pozitivnu definiciju bludnih radnji, koja kaže da se radi o radnjama poduzetim na tijelu ili dodirom tijela druge osobe, koje su usmjerene na pobuđivanje vlastite ili tuđe pohote. Stoga, ovisno o kontekstu, to može biti i poljubac, iako je ovdje namjera bitna, jer ako poljubac nije bio usmjeren na pobuđivanje pohote, već kao nepromišljen izraz veselja, vjerujem da bi institucije to tretirale kao benigno djelo.
×