Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  4721
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  67

Ruby_Danderfluff je zadnji put osvojio dan veljača 7

Ruby_Danderfluff objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

7 pratitelja

O Ruby_Danderfluff

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

7147 pregleda profila
 1. Ugovor sa Vodovodom

  Premješteno u odgovarajući PF.
 2. firma

  Krenite na plan B (iznajmite auto od poznate osobe, kupite rabljeni auto), i počnite zarađivati s tom Vašom firmom. Za što je sve registrirana? Posljedice su takve da ako niste drugdje zaposleni, da ćete morati plaćati doprinose kao direktor, da ćete imati obveze, a da ih nećete moći servisirati. Za likvidirati firmu će Vam trebati godinu dana, i za sve to vrijeme ćete morati plaćati doprinose.
 3. Digitalno izdavanje racuna

  To ima FINA, ali imaju i neki drugi softver programi, poput 4D-Wanda i slično. Provjerite i druge ponude. Moguće je raditi to i ručno, napraviti račun u Wordu, i onda ga slati e-poštom, ovisno o tome koliko računa imate mjesečno.
 4. Franšiza i marketing tj.plaćanje marketinga?

  Tako proizlazi, zar ne?
 5. Dug na doprinose

  Nudili su i upravne ugovore, slažem se, no ni ja nisam sigurna kako to funkcionira.
 6. Otvaranje obrta

  Imate li vi uvjete da otvorite ugostiteljski obrt? Imate pravo na porodiljnu naknadu ako ste platili uredno sve poreze i doprinose. Zaposlena osoba ne mora imati ugostiteljsko zanimanje, po mom mišljenju.
 7. otpremnina

  Zastara za novčana potraživanja iz radnog odnosa su 5 godina. Vaša firma mora negdje postojati, možda je pripojena, možda je spojena sestrinskoj firmi, možda dobro posluje pa nije ušla u predstečaj uopće. Pratite stečajne objave na e-oglasnoj ploči, bez imena firme je teško bilo što pametnije reći.
 8. Trajanje ugovora na određeno bez navedenog zadnjeg dana

  Slažem se, rok koji se računa na mjesece, ističe istim danom idućeg mjeseca.
 9. Promjena radnog mjesta

  Primjenjuje li se na Vas Zakon o državnim službenicima i namještenicima? Ako je tako, onda možete koristiti opcije koje postoje za interne premještaje i slično. Međutim, ako se primjenjuje Zakon o radu, onda organizaciju poslovanja i radnih procesa vrši poslodavac (odnosno u njegovo ime ravnatelj). Mobing dokumentirajte, makar zapišite bilješke o njemu i slično, informirajte poslodavca, možda se u tom dijelu nešto može učiniti. U krajnjem slučaju, ako šefica vrijeđa Vaše dostojanstvo ili Vas uznemirava, imate temeljem Zakona o radu pravo obustaviti rad uz plaću, do otklanjanja uznemiravanja (pod uvjetom da podnesete tužbu za mobing).
 10. Kredit za stan

  To je odlično, onda, ako je on svoju polovicu bračne stečevine ranije darovao Vama, cijeli stan je Vaša vlastita imovina. U svjetlu toga, moram promijeniti svoje mišljenje i konstatirati da on nema posjed i nema vlasništvo, pa Vi sa stanom možete što god želite.
 11. Uzdržavanje punoljetnog djeteta

  Koliko vidim, ovdje nije slučaj da je određeno uzdržavanje od strane roditelja s kojim dijete ne živi, već primjena Obiteljskog zakona da je roditelj dužan uzdržavati dijete koje se redovito školuje. Dakle, kćer neka tuži za uzdržavanje, kako kaže i atomic.
 12. Kršenje Obiteljskog zakona i posljedice

  Sve nas obvezuju svi propisi u Republici Hrvatskoj, svi smo se dužni pridržavati svih propisa. Ako je socijalna radnica počinila kazneno djelo ili bila dužna prijaviti kazneno djelo, onda je obvezuje i Kazneni zakon.
 13. Razvod braka tuzbom

  Nažalost, odvjetnici se ne smiju reklamirati, pa ne postoji mogućnost da ih se javno pohvali (a onda niti pokudi), jer bi se i to, prema stavu Hrvatske odvjetničke komore, smatralo reklamom.
 14. Nasilje u obitelji

  Premješteno u odgovarajući PF.
 15. Dijete povjereno na brigu i odgoj odlukom nadležnog tijela.

  Moje je mišljenje, ali ne moram biti u pravu, da Vaš status nije skrbnik, nego udomitelj, odnosno da se radi o privremenom povjeravanju djeteta udomiteljskoj obitelji, i da vi ustvari obavljate srodničko udomljenje. U tom slučaju, tek ako se roditelj odrekne ili liši roditeljske skrbi, imat ćete prednost pri srodničkom posvojenju, kada će to dijete uživati ista prava kao i Vaša biološka djeca. Međutim, drugim institutima Vi možete osigurati tu jednakost, barem što se tiče prava da Vas dijete naslijedi ili da uživa iste pogodnosti kao i druga Vaša djeca.
×