Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  7107
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  122

Ruby_Danderfluff je zadnji put osvojio dan siječanj 15

Ruby_Danderfluff objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Ruby_Danderfluff

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

9598 pregleda profila
 1. Molba

  Otpremnina, ako se isplaćuje u neoporezivom iznosu (do 6.400,00 kn po godini staža), po Pravilniku o porezu na dohodak, može se na zahtjev radnika isplatiti na ruke. Podnesite poslodavcu zahtjev da Vam otpremninu isplati na ruke. Ako je veći iznos od neoporezivog, onda mislim da će poslodavac morati obračunati poreze i doprinose na taj Vaš dohodak, pa Vam neće moći isplatiti na ruke, nego isključivo na Vaš redovni račun.
 2. Izjava o nepotpisivanju novog ugovora

  Ah, sada razumijem, oni ne mogu na to radno mjesto zaposliti novu osobu, a da prvo Vas ne pitaju, Vi imate pravo prvenstva za to radno mjesto ako dobijete poslovno uvjetovani otkaz. Njima ta izjava treba da bi odmah mogli zaposliti novu osobu.
 3. Prijava na dva radna mjesta

  Za supruga to nema utjecaja, po mom mišljenju, jedino za poslodavca ako se utvrdi da je lažno prikazao podatke da bi ostvario subvencije.
 4. Ubojstvo iz bezobzirne osvete

  Slažem se, u velikoj mjeri je to pitanje tumačenja motiva počinitelja. No o tom pitanju možda ne bude niti govora ako se utvrdi da je a) raspravno nesposoban, b) djelo počinio u stanju neubrojivosti.
 5. Kredit

  Može se odustati dok god niste sklopili ugovor, samo povucite kod banke zahtjev za sklapanje ugovora o kreditu.
 6. Opunomoćenje nepoznatoj osobi

  Trebao bi Vam odgovoriti netko tko poznaje BH pravo, ali kod nas je moguće opunomoćiti punoljetnu poslovno sposobnu osobu da Vas zastupa. Sad, koliko možete imati povjerenja u tu osobu... Naravno, ako nemate nikakvog interesa za tim zemljištem, nemate ništa niti za izgubiti, samo pazite za što točno potpisujete punomoć.
 7. Dozivotno uzdrzavanje

  Ne, ako je ugovor neizvršiv (pa time bez učinka) u jednoj odredbi, to ne utječe na valjanost drugih odredbi, načelno govoreći.
 8. Isplata za ulaganje u kuću

  Po meni se čini da je ovakav stav čak i povoljniji za onoga koji je ulagao.
 9. Neovlašteno ulaz na privatni posjed

  Svakako, ako nije prošlo više od 30 dana od smetanja, tužiti građevinsku firmu za smetanje posjeda i tražiti u tužbi da im se naloži uspostavljanje ranijeg posjedovnog stanja i popravak štete (pri čemu predlažem prvo provesti postupak osiguranja dokaza u kojem će izaći vještak i utvrditi visinu štete).
 10. Vlasnistvo 1/2, najam polovice

  Ono što se, čini mi se, u javnosti ne razumije, jest da su iznos koji su stranke stekle kreditom, i rate po kreditu, u pravnom smislu bračne imovine dvije različite osnove - jedno je bračna stečevina, a drugo je dug bračne zajednice prema trećima.
 11. Omaška

  U bilo kojem trenutku se može tražiti ispravak sudske odluke, i onda na temelju iste bi stranke mogle brisovnom tužbom tražiti izmjenu uknjižbe u svoju korist, tako mi se čini da bi najlakše išlo.
 12. Dokazivanje vlasništva spremišnog prostora?

  Tja, mogao bi tužiti Grad na utvrđenje prava vlasništva na temelju nevaljanog ugovora, pozvati svjedokinju (bivšu suprugu) i neku treću osobu kao svjedoka koji bi mogao potvrditi da je on ušao u posjed tog spremišta i da ga je tri godine nesmetano koristio. Nije sigurno da bi s tim zahtjevom uspio, no možebitno bi Grad, ako je nezainteresiran za vlasništvo nad tim spremištem, priznao tužbeni zahtjev i gospodin bi se na temelju presude mogao upisati kao vlasnik.
 13. Terasa

  Po Pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama, bez građevinske dozvole i glavnog projekta može se graditi slobodnostojeća ili sa zgradom povezana nadstrešnica do 20 m2 izvan gabarita postojeće zgrade.
 14. Zatezne kamate na ugovoru o zajmu

  Ako je kunska protuvrijednost glavnice 37.195,16 kn (tečaj EUR na današnji dan), onda je dosadašnja zzk 7.877,77 kn. Imate online kalkulatore zateznih kamata pa možete upisati sve unutra i izračunati.
 15. Potvrda o nekažnjavanju

  Smije, jer se sudske presude izriču u ime Republike Hrvatske, i to javno. Prije je ljudima kojima se ovo događalo stajalo na raspolaganju da tuže onoga tko ih blati privatnom tužbom za kazneno djelo predbacivanja kaznenog djela, a zatim nakon toga za kazneno djelo teškog sramoćenja. No sada ni jedno ni drugo ne postoji u Kaznenom zakonu i eventualno možete tužiti gospođu za uvredu
×