Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  3945
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  51

Ruby_Danderfluff je zadnji put osvojio dan studeni 29

Ruby_Danderfluff objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

3 pratitelja

O Ruby_Danderfluff

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

6328 pregleda profila
 1. pogrešno doodjeljeno nasljedstvo

  Jedna odvjetnica koju sam čula govoriti o toj temi smatra da pravo korištenja nije imovina, ali jest imovinsko pravo, pa se onda i pravo korištenja, kako se nasljeđuje, tako se može i stjecati kao bračna stečevina. No ne raspolažem praksom po tom pitanju.
 2. Raskid ugovora o radu

  Dakle, imate suvlasnički udio, ali nemate funkciju direktora? Ja si u tom slučaju ne bih samostalno isplaćivala plaću ili naknadu plaće, da ne bi direktor prijavio zbog pronevjere, ali bih možda izradila obračune neisplaćenih plaća i naknada plaće, ako je to moguće i ako tome imate pristupa (putem računovođe?) i ovršila bih na temelju tih obračunskih listića kao ovršnih isprava, putem izravne naplate na FINI. Radni odnos najlakše možete prekinuti sporazumnim raskidom ili otkazom (jednostavno pisano izjavite da otkazujete ugovor o radu s tim i tim datumom, da ćete odraditi otkazni rok, imate pravo iskoristiti godišnji odmor ili prihvatiti naknadu za neiskorišteni godišnji odmor i to je to). Vaš status imatelja poslovnog udjela je, ili bi trebao biti, odvojen od Vašeg radnog odnosa, tako da ne vidim mogućnost da Vas bez Vašeg dopuštenja drugi član društva "izgura" iz suvlasništva društva, osim ako budete onemogućavali poslovne ciljeve društva (čl. 420 ZTD) pa Vas drugi članovi društva isključe bilo odlukom (ako je takva mogućnost predviđena društvenim ugovorom), bilo sudskom tužbom, no tada bi Vam morali platiti naknadu za Vaš poslovni udjel.
 3. Koliko sam dužan supruzi

  Neće Vas nitko ništa pitati, u razvodu braka se rješava pitanje razvoda, tko će živjeti s djecom, kako će se onaj drugi s djecom viđati i alimentacija, a za utvrđivanje i diobu bračne stečevine obično se pokreće posebna parnica, na zahtjev jedne ili druge strane, ako se stranke nisu prije dogovorile i sklopile sporazum o diobi, što Vas uvjeravam da je najbolji put. Moram Vam reći da mi se čini da ne razumijete: Vaša supruga je već suvlasnica, samo što nije upisana u zemljišnu knjigu, ona ne mora na ime toga ništa plaćati.
 4. Prijedlog za obnovu parničnog postupka

  U pravu ste, temeljem čl. 423. ZPP-a, nije potrebno da bude pravomoćno proveden kazneni postupak ako se on nije mogao provesti protiv sudskog vještaka jer je on umro. Međutim, eventualno nesavjestan rad sudskog vještaka nije isto što i namjerno i svjesno davanje lažnog iskaza sudskog vještaka. Bojim se da nećete imati uspjeha u ovome.
 5. Plaćanje manjkova

  U čemu se sastoji protuusluga B? Fiktivna faktura?
 6. Potvrde o školovanju djece

  Nažalost, vjerujem da se to odnosi samo na školske ustanove u RH, nemam ideju koga biste mogli tražiti infomaciju.
 7. Koliko sam dužan supruzi

  To je obveznopravni zahtjev, pa on ima petogodišnji zastarni rok, trebalo bi, po mom mišljenju, svakih pet godina otplate podnijeti tužbu, da ne padne u zastaru.
 8. Moguća neisplata štete? - Croatia osiguranje

  Je li slučajno imate dokaz da Vam je jedno od vozila darovano, naslijeđeno ili stečeno po drugoj osnovi?
 9. Otvaranje firme ako si kao fizicka osoba blokirana

  Ne, to se odnosi samo na dug prema državi.
 10. Likvidacija i brisanje iz Sudskog tregistra

  Ako se radi o hrvatskom trgovačkom društvu koje je brisano zbog neaktivnosti, odnosno nepredavanja GFI obrazaca u zakonskim rokovima, onda se može žaliti na to i tražiti da se opozove brisanje; međutim, ako to trgovačko društvo nije imalo imovine iz koje bi se drugo trgovačko društvo naplatilo, onda čemu ti troškovi? Ako je dužnik inozemno društvo, onda treba upitati kod pravnika iz te države, jer možda propisi nisu isti. Kod nas još postoji šansa da se primjenom pravila o proboju pravne osobnosti obveza na plaćanje tražbine prenese na odgovornu osobu, tj. bivšu odgovornu osobu likvidiranog društva, no trgovački sudovi odredbe o proboju vrlo restriktivno tumače, tako da je neizvjesno kako bi prošlo trgovačko društvo A u tom sporu.
 11. Nedozvoljen minus

  Premješteno u odgovarajući PF.
 12. Premješteno u odgovarajući PF.
 13. Ostavinska-Hitno

  Poštovana Janis77, teme su Vam spojene pa za sve što Vas zanima upit možete postaviti u ovoj temi u nastavku.
 14. Nevolje s podstanarima

  Ja bih se ipak držala tog otkaznog roka iz ugovora, jer Zakon o najmu stanova u čl. 22. propisuje da je otkazni rok u slučajevima poput Vašeg tri mjeseca.
 15. Polica životnog osiguranja kao instrument osiguranja otplate kredita

  Premješteno u odgovarajući PF. Po mom mišljenju, može, jer sklapanjem ugovora kod banke pristajete i na opće uvjete i na interna pravila banke, pa tako i o partnerima s kojima sklapate policu životnog osiguranja. Potencijalno, kod drugih osiguravajućih društava možda ne postoji mogućnost da polica bude vinkulirana u korist banke.
×