Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  6328
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  100

Ruby_Danderfluff je zadnji put osvojio dan listopad 16

Ruby_Danderfluff objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Ruby_Danderfluff

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

8700 pregleda profila
 1. Stečaj i osobna odgovornost

  Teoretski možete odgovarati, da, za kaznena djela prouzročenja stečaja, za oštećenje vjerovnika i sl., mada je to vrlo velika rijetkost u praksi.
 2. predstečajna nag.

  Cijelu nagodbu s klauzulom pravomoćnosti šaljete, tražite kamate od izvršnosti nagodbe, dakle, ne od prije nagodbe. Za račune nakon nagodbe zasebna ovrha, da.
 3. Na sudskom rocistu promjena iskaza danog na policiji

  Možete mijenjati mišljenje, ali se obrani koja se daje vremenski bliže inkriminiranom događaju, po mom mišljenju više vjeruje, pa ćete morati imati vrlo dobro obrazloženje zašto sada mijenjate obranu. Što se tiče davanja lažnog iskaza, to se djelo po mom mišljenju može počiniti samo s namjerom, i to namjerom da netko drugi završi u zatvoru pod lažnim optužbama, tako da u ovom slučaju mislim da ne bi došlo do takve optuženje.
 4. Rad na crno i još par stvari

  Ako ćete prijaviti poslodavca inspekciji rada i svjedočiti protiv njega o ovim rabotama, ima tu milijun prekršaja i kaznenih djela, od utaje poreza, od krivotvorenja isprava i sl., no postoji mogućnost da ćete i sami odgovarati kao sudionik, kao i osobe koje su Vam izdavale lažne studentske ugovore.
 5. Ugovor o najmu

  Državna tijela, koliko znam, još uvijek nisu povezana, pa jedno neće dojaviti drugome. Osim toga, kod prijave boravišta u MUP-u, predaje se vlasnički list stanodavca, a ne ugovor o najmu, moguće je da kod Vas živi Vaš rođak koji ne plaća najam, primjerice, pa jedno nije povezano s drugim.
 6. Registriranje poduzeca

  Moguće je, ovlastite odvjetnika kao punomoćnika.
 7. Bjanko zadužnica

  Praktički biste Vi mogli odgovarati za prijevaru zato što ste izdali bjanko zadužnicu u vrijeme dok ste bili prezaduženi, ali to nitko ne može provjeravati, niti je javni bilježnik to dužan provjeravati. Zastara na zadužnicu teče ako zadužnica ne stoji u redoslijedu naplate na FINI, ako stoji, onda je zastara u prekidu i ne teče, te počinje ponovno teći nakon skidanja iz redoslijeda naplate. Dakle, tim tempom zastaru nećete dočekati. Po meni, ako ste i inače prezaduženi, i nemate ni pokretne ni nepokretne imovine, a nema šanse da ćete od budućih prihoda ostvariti mogućnost da vraćate cjelokupne dugove, ja bih razmatrala opciju stečaja potrošača.
 8. Kada trebate odvjetnika, koji su kriteriji pri odabiru?

  Guglajte ih, nema drugog načina (recimo, meni je dobar znak za sve što se tiče osobe nalazi li se na listi poreznih dužnika). Što se cijene usluge tiče, ona je ista za sve, jer je propisana odvjetničkom tarifom. Ne možete znati je li dobar osim ako nije imao slične ili čak istovjetne predmete.
 9. Rješenje o primjerenom načinu školovanja

  Nažalost, ako je istekao rok za žalbu, više se ne možete žaliti. No pretpostavljam da nakon isteka određenog vremena možete tražiti ili inzistirati da bude po redovnom, a ne više po individualiziranom programu.
 10. Dugovanje po kreditu u Njemačkoj

  Nemamo osobitih saznanja za Njemačku, ali smo imali za Švicarsku, vidite ovdje.
 11. kamate kod prijedloga za ovrhu

  ZOO se primjenjuje kada su fizičke osobe na obje strane ili kada se donosi u odnosu na fizičku osobu. Kada su dvije pravne osobe ili se donosi u odnosu na pravnu osobu, primjenjuje se ZFPPN, čini mi se.
 12. zastara za kamatu za račun javne usluge

  Jest, sve je zakonito iz razloga koji sam Vam navela, sad ćete se opet dovesti u situaciju da niste platili glavnicu, na glavnicu će Vam teći kamate, kad uplatite, onda će Vam tim uplatama stalno zatvarati kamatu i nikad nećete uspjeti platiti glavnicu, i tako u krug. Sve podmirite, i onda plaćajte redovito, nema Vam druge.
 13. Zatvoren žiro račun udruge

  Otvorit ćete novi račun kad vam bude trebao, nije potrebno da udruga ima račun ako ne obavlja aktivnosti niti ima članove, za što će joj račun?
 14. Odgovornost nakon predane ostavke

  Predlažem da Vi provedete promjene u registru udruga. Dok god ste upisani u registar kao odgovorna osoba, Vi ste odgovorna osoba i morali biste odraditi ono što je potrebno. Nakon isteka mandata, trebalo bi provesti nove izbore, odnosno na statutom propisani način izabrati novo vodstvo, sve piše u statutu (ili bi barem trebalo pisati).
 15. Jurisdikcija/nadležnost

  Da, morali bismo više znati o predmetu da bismo mogli odgovoriti. Načelno, u sporovima u kojima u RH ne postoji zakonom određena tzv. isključiva nadležnost, moguće je istu ugovoriti. Arbitražnom klauzulom se ugovara arbitraža po izvansudskom organu ili tijelu.
×