Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  3469
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  44

Ruby_Danderfluff je zadnji put osvojio dan listopad 11

Ruby_Danderfluff objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

4 pratitelja

O Ruby_Danderfluff

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

5776 pregleda profila
 1. Konkurent na trzistu bez prijave

  Jeste li zaštitili stranicu na neki način? Inače, možete pokrenuti arbitražu kod Carneta: LINK ako se radi o .hr domenama.
 2. Sudenje u razumnom roku

  Podnošenje optužnog prijedloga sudu je datum započinjanja postupka.
 3. Iskustva sa osiguranjem

  To ovisi o tome kakve su ozljede, i odgovor na to može dati jedino vještak medicinske struke.
 4. pečaćenje poslovnog prostora

  Sada daju odjaviti obrt jer dug po OIB-u ionako prelazi fizičkoj osobi, bivšem obrtniku. Po mom mišljenju, jedino čekati istek mjere, jer se pečaćenje prostora određuje zapisnikom o inspekcijskom nadzoru, a protiv zapisnika se ne može žaliti. Kao vlasnik prostora, ja bih tražila naknadu štete od države za nemogućnost korištenja prostora u visini zakupnine ako se utvrdi da su prije pečaćenja već bili odjavljen i obrt i ugovor o zakupu i sve...
 5. Smetanje posjeda presuda kriv izvođač a ne investitor

  Vjerojatno misli na stjecanje dosjelošću. Koliko dugo susjed koristi taj Vaš komad zemlje?
 6. Sporazumni razvod

  Po mom mišljenju, to ne ide automatski, ali provjerite za svaku sigurnost u Vašoj ispostavi HZZO-a.
 7. Majka s shizofrenijom brine o svojoj majci- pomoć molim

  Svaku prijetnju i svako nasilje koje je usmjereno na teško zlo usmjereno prema Vama, majci ili baki možete prijaviti policiji. Majka ne može biti skrbnica baki ako baki bude oduzeta poslovna sposobnost, ali Vi možete, zašto Vi ne biste bili (je li baki već ranije oduzeta poslovna sposobnost s obzirom da je dementna)? Prijavite baku da ima pravo na tuđu pomoć i njegu u iznosu od 600,00 kn, tako ćete doći do dodatnih prihoda ako već niste to učinili. Što se tiče smještaja u dom, to ovisi koliko dom košta, ako pola mirovine nije dovoljno, morat će biti cijela mirovina, jer CZSS zna tražiti da djeca i unuci izdvajaju dodatno ako korisnici domova imaju premale mirovine.
 8. Utvrđivanje izgubljene zarade

  Dnevnice dobivate kao blagajničku isplatu, u gotovini, ili na račun? Ako je na račun, onda možete priložiti isplatne liste od mjeseci kad ste bili na putu, ili izvode s tekućeg računa da se vidi visina plaće. Ima li poslodavac neki pravilnik ili akt o isplati dnevnica? LINK
 9. Brisanje sudužnika

  Sudužnik, ako je bračni drug, ne odgovara ni za što što se tiče ugovora, pročitajte gdje se sudužnik uopće spominje i koje su njegove obveze. On samo potpisuje da kasnije ne bi mogao tvrditi da nije znao za kredit i da ste hipotekom opteretili bračnu stečevinu, tj. nešto što niste smjeli.
 10. Poduzanje tužbe protiv auto kompanije!

  Premješteno u odgovarajući PF. Kako ste stekli taj automobil? Kupoprodajom od ovlaštenog ili generalnog zastupnika? Tada on odgovara za materijalne nedostatke na stvari, i imali biste pravo na naknadu štete koja Vam je nastala zbog kvara, po mom mišljenju.
 11. Ništa ne gubite žalbom osim 50 kn biljega, zašto ne pokušati? Praksa PU po ovom pitanju mi je nepoznata-
 12. Gotovinska isplata

  Nezakonito. To je rad na crno.
 13. Odustanak od sporzumog razvoda

  Razvod nema veze s bračnom stečevinom, sud neće odlučivati o automobilu u postupku razvoda. Ustvari, suprug Vas ucjenjuje. Ako se želite razvesti od njega, potpišite sporazumni zahtjev da razvod braka, ali to ne znači da nećete kasnije od njega moći potraživati uzdržavanje ako ste nesposobni za rad i polovicu automobila, bez obzira na koga glasi - moći ćete, neovisno o razvodu.
 14. Putni nalog

  A vi ćete kroz tri tjedna cijelo vrijeme ostati u ZG, i vikendima?
 15. Opomena pred otkaz

  Moguće je da se poslodavac koristi svojim pravom iz čl. 119. ZOR-a, gdje je dužan prije redovitog otkazivanja ugovora o radu, radnika pisano upozoriti na obvezu iz radnog odnosa i ukazati mu na mogućnost otkaza u slučaju nastavka povrede te obveze. To je kršenje obveze radnika iz radnog odnosa, po mom mišljenju, i opravdan je razlog za opomenu. Ako ćete osobno uručivati opomenu radniku, bilo bi dobro da potpiše, jer inače nemate dokaz da ste istu uručili. Ako ne želi potpisati, možete mu je poslati poštom na kućnu adresu preporučeno s povratnicom, pa onda opet imate dokaz o primitku.
×