Jump to content

Pijanac/nepoznata osoba na ulazu u zgradu


Maxich

Preporučene objave

Poštovani,

ulaz u zgradu je kroz prolaz. Preko puta ulaza u zgradu je trgovina pićima kod koje se redovito skupljaju pijanci, osobito jedan koji je tamo pustio korijenje.

Pod prolaza je redovito bio zamazan i pun čikova i prolivenog tkoznačega. Neko vrijeme ih nije bilo tamo pa je prolaz bio vidljivo čišći.

Danas je taj konkretni, redovni pijanac, poznat u kvartu, bio u ulazu u zgradu sa zapaljenom cigaretom. Samo stajanje iste osobe/osoba kod ulaza stvara nelagodu.

Zgrada ima šifru koju njemu nije bilo teško niti naučiti. Ulaz u zgradu je i sniman, ali samo s vanjske strane.

 

Kome se obratiti? Kako to riješiti?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jednokratno opijanje nije prekršaj, ali ako dokažete da su tamo češće - jest, znači zvati policiju svaki put kad se okupe i kad ih se evidentira nekoliko puta ide prijava za prekršaj protiv JRM.

Među njima ima možda i skitnica, pa se i tu može pisati prekršaj.

Uglavnom, zovite policiju i to je to. Svaki put kad su tamo. To zna biti neugodno pogotovo ako imate djecu koja se vraćaju iz škole ili idu u dućan i opravdano ih je strah proći kraj tih ljudi, iako su najčešće bezopasni. U dalmatinskim gradovima vam je to dio svakodnevnice svakog kvarta, svaki dućan ima svoju ekipu, a sugrađani su se navikli, kao i policija, pa oni uz neke kompromise nastavljaju sa aktivnostima. Pomaknu se malo dalje i slično..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I pitanje je koliko će novčana kazna imati efekta obzirom na najvjerojatniju lošu imovinsku situaciju.

Ne znam koji je grad u pitanju, ali ZG do pred par godina (valjda još i danas) imao tzv. kvartovske policajce, pa možda ne bi bilo loše kontaktirati njega da prošeće ulicom baš kada ovaj bude pred vratima, pa ga može legitimirati i možda to psihološki djeluje na tu osobu da se tamo više ne zadržava. A tko zna, možda nema ni osobne, pa bude priveden.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo danas opet, ulazim u zgradu, on otvara vrata. Dakle, ne stoji PRED zgradom nego u njoj. Moguće da je već upozoren kad se trenutno zadržava u samoj zgradi. Ne znam može li kvartovski policajac djelovati u tom slučaju, lik može reći da ide nekome u posjet, što naravno nije istina. Stoji i puši pred vratima. I da, Zg je u pitanju. Također, u pitanju su i djeca, zbog njih me to najviše i smeta. Hvala na savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako zatražite intervenciju policije, izaći će i provjeriti o kome se radi i prijaviti ga ako utvrde kakav prekršaj. Ako se prilikom pozivanja predstavite, onda imate pravo i na povratnu informaciju što je utvrđeno i poduzeto.

 

prije 21 sati , atomic95 je napisao:

Ako je akt lokalne samouprave, kaznu pišu, ako se ne varam, komunalni redari. Pitanje je koliko respekta ta ekipa ima prema njima. Osim ako se ne pojave sa policijom.

U pravu si, ali intervenciju može pružiti i policija sama, pa obavijeste komunalce, pa oni prijavljuju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija