Jump to content

Zajednicki zid, susjedova kuca se rusi


lolas

Preporučene objave

Pozdrav svima!

imam sljedecu  situaciju : imam kucu koja se s jedne strane veze za susjedovu kucu ( Istra), te imaju jedan zajednicki zid. 

Susjeda nema, zivi negdje vani, a kuca je naravno stara kamena i oronula. 

Prosli tjedan se krov njegove kuce kompletno urusio , sreca zasad nije povuklo moju kucu i krov, ali je naravno taj zajednicki zid sada ostecen i nece trebati dugo da kisa ispere zemlju kojom su kuce zidane i da dovede u pitanje i moj krov i stabilnost kuce. 

Susjedu sam slaal poruku, da sta misli poduzeti po tom pitanju, on veli da mu je zao, da nema fin. sredstava da sanira kucu i to je to. 

 

Koja su moja legalna prava  odnosno mogucnosti da zastitim svoju imovinu ?

Unaprijed hvala na pomoci !

 

p.s. ispricavam se sto nemam kvacice na slovima, pisem sa tudeg kompa i nemam hrvatsku tipkovnicu :) 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi možete temeljem odredbi Zakona o vlasništvu i odredbama Zakona o obveznim odnosima sanirati štetu temeljem odredbi o poslovodstvu bez naloga radi sprječavanja veće štete (pa čak i na njegovoj zemlji), te tražiti od susjeda da Vam naknadi učinjeno ulaganje. Nažalost, pošto Vam je on već rekao da nema financijskih sredstava, bojim se da se od njega nećete moći naplatiti. Ali ako prijeti stabilnosti Vaše kuće, bojim se da nemate izbora. Dakle, možete ući u njegovo ako ćete time spriječiti veću štetu. Samo, za svaki slučaj, prije svega barem fotografijama dokumentirajte postojeće stanje, a još bolje ako ćete provesti postupak osiguranja dokaza, gdje će se na sudu prihvatljiv način dokumentirati stanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija