Jump to content

Nametljivo ponašanje


jelicat

Preporučene objave

Postovani

Ispricavam se ako nisam na pravoj temi postala ovo.

molim za pomoc.Bila sam u vezi od tri godine.Nismo zivjeli zajedno.Moj tadasnji decko posto sam bila pri seljenju je meni financijski pomagao, kupio mi namjestaj i neke stvari za stan.On nije bio stalno u hr tako da je ostavljao bankovni karticu s kojom sam se ja sluzila.Prije godinu dana vidjela sam da stvari ne funkcioniraju bilo mi je tesko i nisam ga ostavila bas iz razloga sto mi je pomogao u zivotu.Nisam htjela da ispadne da sam ga iskoristila.Prije mjesec dana skupila sam hrabrosti i pomakla se od njega jer sam psihicki pocela pucati.Digla sam kredit i pitala ga koliko sam mu duzna on je govorio nista ili koliko god smatras da jesi uplati.To sam i ucinila uplatila sam mu 20000 kn.Nakon pet dana poslije toga stalno mi salje poruke i odredio mi je cifru .Ja sam uplatila jos 10000 kn ni to nije dosta.Dosao mi je u stan ja sam mu otvorila i rekla sam mu nek uzme sta zeli dosao je do toga da mi je police sa zida odvidavao.Psihicki me unistava i pise mi svaki dan u porukama da zeli jos 40000 kn. Ja sam psihicki lose dode mi da se ubijem.Mogu li ga prijaviti policiji ja njemu nisam bila zena ja s njim nemam nista .Ja toliki novac nemam zato me i unistava .On nema nigdje crno na bijelo da je meni davao novac jer na moj racun nikad nije isplatio ono sto mi je dao je dobrovoljno kupovao nisam ga ja trazila ni posudivala isto tako ni njegovu karticu. Da sam ga htjela iskoristiti nebih ga sto puta pitala koliko sam mu duzna i digla kredit.

Molim vas dajte mi savjet sto da radim na izmaku sam snaga

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

On time želi ostvariti nastavak odnosa s Vama, pa je pitanje je li ovo što on radi iznuda, nametljivo ponašanje ili što treće. Vi se morate jasno odrediti da mu ništa više niste dužni, to mu i odgovoriti, te blokirati sve njegove pokušaje kontakta. Policiji ga možete prijaviti za nametljivo ponašanje ako i dalje ostvaruje neželjeni kontakt. Također, ako Vam prijeti, ako Vas vrijeđa i sl. Nažalost, tu je odgovornost na Vama da se odlučno postavite prema njemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Nametljivo ponašanje
  • 5 mjeseci kasnije...

U vezi, onoj stvarnoj, nema odnosno ne bi smjelo biti uvjetovanja ili iskorištavanja druge osobe. Jer, ako stvari jesu tako posložene, onda se tu ne radi o vezi već o bolesnom odnosu. Jedino što su emocije iracionalne, pa zamagljuju zdrav razum i logiku.

S vaše strane, lijepo je, čak i anakrono, čuti da niste imala namjeru povrijediti drugu stranu i da ne želite da vas se percipira osobom koja iskorištava druge, zato ste i pristala na ovo što jeste, no sve ima svoje granice. Te granice su davno probijene. Nadam ste da ste poslušala savjet Ruby i prijavila ga, jer s pravne strane, on nema apsolutno nikakve osnove za svoja potraživanja, štoviše, svojim ponašanjem ušao je u sferu kaznenog prava u vidu činjenja kaznenih djela.

Suicid nije rješenje. Ne kod problema koji se dadu riješiti, a ovaj definitivno jeste takav, stoga nemojte tako razmišljati. Ukoliko još uvijek niste riješili problem, moja sugestija je prijaviti sve državnom odvjetništvu direktno (u nadležnom općinskom DORH-u svaki tjedan imate dežurnog zamjenika, kojem možete usmeno podnijeti prijavu na zapisnik), ako treba zatražite njihovu pomoć u vidu određivanja mjera opreza, što DORH može učiniti samostalno te ako smatrate da je potrebna dodatna zaštita, uvijek se možete obratiti Udruzi za podršku žrtvama kaznenih djela.

Sretno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija