Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
brederode666

razvrgnuće suvlasništva nekretnine etažiranjem

Preporučene objave

Postovani,

oporukom mi je ostavljen stan a specificirana je i kvadratura i polozaj stana u kuci te pravo na parkiranje na odredenom dijelu okucnice. Kod ostavinske rasprave medutim to se je provelo kao odredeni postotak cijele nekretnine i okucnice tako da sam ja upisan kao vlasnik 40 % kuce i okucnice.  Ja zelim prodati stan te sam predlozio da etaziramo stan dodijeljen oporukom ali i nesto zemljista ispred stana koji je u prizemlju i gleda na vrt u straznjem dijelu kuce (trazio bi puno manje nego 40% ukupne povrsine navedeno u vlasnickom listu, tek toliko da se osigura privatnost stana). Obzirom da je stan na straznjem dijelu kuce i ima poseban ulaz to ne bi narusavalo cjelinu ostalim suvlasnicima.  Medutim suvlasnici se ne slazu i pozivaju na oporuku u kojoj se zemljiste ne spominje. Ako se ide na postupak razvrgnuća suvlasništva nekretnine etažiranjem, da li se postupak temelji na prvobitnoj oporuci (= vlasnistvo iskljucivo samo stana ali ne i dijela okucnice) ili na vlasnickom listu (40% kuce i okucnice). 

Lijep pozdrav i unaprijed hvala,

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 2 sati , brederode666 je napisao:

Ako se ide na postupak razvrgnuća suvlasništva nekretnine etažiranjem, da li se postupak temelji na prvobitnoj oporuci (= vlasnistvo iskljucivo samo stana ali ne i dijela okucnice) ili na vlasnickom listu (40% kuce i okucnice

40% nekretnine kako stoji upisano u zemljišno knjižnom izvadku. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×