Letalis 0 Objavljeno u listopad 22 Poštovani, zanima me kako je zakonom uređena prodaja rabljenih uređaja starih od mjesec dana do maksimalno godine dana. Radi se o skupim računalima i mobilnim telefonima. Dakle, kao fizička osoba imam u vlasništvu nekoliko računala. Vrijednosti pojedinog računala je oko 5000 eura, a smartphonea cca 4000 kuna. Svi uređaji zajedno u kunskoj protuvrijednosti vrijede oko 180.000,00 kuna. Pronašao sam tvrtku koja želi otkupiti dio uređaja. Moram li kod ovakve vrste prodaje platiti porez bilo koje vrste? Koliki je postotak tog poreza? Moram li izjavom dokazati poreznoj upravi da se radi o rabljenoj robi? Što ta izjava treba sadržavati? Pokušavao sam samostalno pronaći informacije, ali bezuspješno. Molim vas za pomoć. Hvala unaprijed. Podijeli ovu objavu Link to post Podijeli na drugim stranicama
Ruby_Danderfluff 2145 objavljeno listopad 23 Ako se radi o Vašoj imovini kao fizičke osobe, po mom mišljenju je ta transakcija neoporeziva, kao i taj prihod, ali pričekajte i upućenije komentatore. Podijeli ovu objavu Link to post Podijeli na drugim stranicama
Letalis 0 objavljeno listopad 23 Hvala na brzom odgovoru. Postoji li gdje u zakonu definirano ovo što si napisao @Ruby_Danderfluff? Po tvom mišljenu koji bi zakon se doticao ovog problema :D? Podijeli ovu objavu Link to post Podijeli na drugim stranicama
Ruby_Danderfluff 2145 objavljeno listopad 29 Po meni, u Zakonu o porezu na dohodak. Ovo nije niti porez od nesamostalnog rada, niti porez od samostalne djelatnosti, niti porez od imovine i imovinskih prava (jer se on odnosi mahom na nekretnine), niti drugi dohodak. Podijeli ovu objavu Link to post Podijeli na drugim stranicama