Jump to content

kupnja stana hitno


anonimno

Preporučene objave

Majka želi kupiti stan i sa mnom sklopiti ugovor o dosmrtnom uzdržavanju na taj stan. Moj suprug iz bivšeg braka ima dvoje djece. Da li on u slučaju naše rastave može naslijediti dio ovog novokupljenog stana (sa ovim ugovorom o dosmrtnom) ili u slučaju moje smrti nasljeđuje stan? Ovo je bitno jer bih ja htjela ostaviti sve mojoj nećakinji nakon moje smrti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju je naplatni ugovor, stoga tako stečena imovina ulazi u bračnu stečevinu (jer nije riječ o darovanju ili nasljeđivanju). Stoga bi vaš suprug imao pravo na pola stana u slučaju rastave braka!

Niste rekli da li ste jedino dijete, jer u tom slučaju bi za vas bilo bolje da vam majka daruje taj stan za slučaj smrti (kod kojeg darovanje nastupa trenutkom smrti). U tom slučaju je taj stan vaša posebna imovina.

No Vašu imovinu u slučaju smrti nasljeđuje vaš suprug, s tim da ako nešto ostavite oporukom drugoj osobi on ima pravo na nužni dio.

Pri tome se postavlja pitanje da li je taj stan vaša jedina imovina (ili imate i druge imovine iz koje se može namiriti nužni dio?).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija