Jump to content

Zalagaonica - pitanje


endi993

Preporučene objave

Pozdrav svima,dakle zanima me konkretno kako otvoriti zalagaonicu tj. koji je postupak? Razmišljao sam ili otvoriti jdoo na svoje ime ili doregistrirati očevu firmu i unajmiti poslovni prostor u svojem gradu gdje nedostaje zalagaonica..

Nigdje ne mogu naći konkretan odgovor na pitanje,postoje jedino zastarjeli postovi po forumima u kojima stoji da u Hrvatskoj nije moguće otvoriti zalagaonicu ali pretpostavljam da su se zakoni od tada promijenili..

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Poštovani,

odgovora nažalost nema jer pitanje zalagonice nije bila pravno rješena. Dapaće, nije bila moguća zbog sukoba mišljenja oko svih pravnih aspekata Trgovačkog suda i HNB, pa su ljudi otvarali iste u Sloveniji a kod nas podružnice. Kako se sve češe otvaraju kao domicilne tvrtke vjerovatno je taj sukob rješen. No kako takva vrsta djelatnosti zahtjeva poštivanje i primjenu raznih zakona i pravilnika, oni koji su se upuštali u to sigurno su izgubili vremena i živaca ali i novčanih sredstava te baš nisu spremni podjeliti svoja iskustva i potrebne korake.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija