Jump to content

Tabularna izjava


emka

Preporučene objave

Poštovani,

Da li je dovoljno kod kupoprodaje i ovjere ugovora kod bilježnika navesti u posebnoj točki u ugovoru da se prodavatelj slaže da kupac na temeljuovog ugovora upiše sebe kao vlasnika ili treba biti posebno sročena tabularna izjava. Jedan dio se plaća gotovinom a jedan dio će ići iz kredita banke.

Hvala na pomoći. Srdačan pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da kredit je stambeni, a u čemu je razlika da bude posebna tabularna, zar se ako je navedena u ugovoru kao jedna o točaka ne može onda izvršiti upis mene kao vlasnika u gruntovnici temeljem tog kupoprodajnog ugovora. Da li se posebna tabularna plaća posebno još kod bilježnika a posebno ugovor o kupoprodaji. Naime kupci smo ja i dvoje djece pa da li za svakog treba tabularna ili je dovoljna onda jedna za sve. Ovako sam mislila jednim kupoprodajnim ugovorom riješiti sve. Molim vas da mi pojasnite i hvala vam unaprijed. Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da kredit je stambeni, a u čemu je razlika da bude posebna tabularna, zar se ako je navedena u ugovoru kao jedna o točaka ne može onda izvršiti upis mene kao vlasnika u gruntovnici temeljem tog kupoprodajnog ugovora.

 

Zato jer vam na to neće pristati ni prodavatelj ni banka.

 

Prodavatelj je pristao dati stan pod hipoteku temeljem ugovora, ali ako bi dao i tabularnu onda ne bi imao osiguranje da će mu novac biti isplaćen ako bilo što zapne sa kreditom. Da sam ja prodavatelj, nema šanse da bih pristao dati tabularnu prije isplate punog iznosa.

Ni banka ne bi na to vjerojatno pristala jer se i oni izlažu mogućoj tužbi u tom slučaju, ovisno o tome kako je sročen ugovor.

 

Naime kupci smo ja i dvoje djece pa da li za svakog treba tabularna ili je dovoljna onda jedna za sve.

Jedna za sve.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma može,no Spitfireov komentar je bio u svrhu zaštite prodavatelja

 

Naravno, jer jedna je stvar isplata kod potpisivanja kupop.ugovora, a druga potpisivanje pa čekanje na isplatu kredita i možebitnih komplikacija.

 

Da li se posebna tabularna plaća posebno još kod bilježnika...Ovako sam mislila jednim kupoprodajnim ugovorom riješiti sve.

 

A ionako tabularnu daje prodavatelj samo uz ovjeru potpisa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija