Jump to content

Pravomoćna presuda bez obavijesti?


marton

Preporučene objave

Molio bi pomoc oko trenutne situacije.

Problem oko suvlasništva kuće sam vec objasnio ovdje u postu od prije.

Ukratko:
2005.god od rodbine koja je vlasnik kuće, dobio sam izjavu o odricanju imovine u moju korist prema kojoj mene pripada 1/2 kuće.
2010.god sud mi je zbog loših svjedoka koji nisu znali objasniti tko je pravi vlasnik kuće dodijelio 1/4 kuće.

U navedenoj kući su prije zivjeli moj djed i njegova kćer (moja teta). 
Prije djedove smrti, kćer je nagovorila svog starog u senilnog oca da naprave ugovor po kojem on dio kuće ostavlja svojoj kćeri, te su ugovor sastavili i ovjerili. U kući je ostala zivjeti njegova kćer.
Ovdje je bitno napomenuti da moj djed niti njegova kcer nisu vlasnici niti suvlasnici te kuće, a svi ovdje dobro znamo da pokloniti ili prodati nekrentinu moze samo osoba koja je vlasnik iste.
Vlasnici te kuce su djedova braća koja se nikad nisu upisala u ZK (tada ljudi nisu bas marili o takvim stvarima), pri cemu mi imamo dokumente o kupoprodaji kao dokaz  vlasništva.

Sada se stanje zakompliciralo i pokusat cu objasniti novonastalu situaciju:

Na osnovu tog ugovora po kojem moj djed ostavlja dio kuće svojoj kćeri, sud je prije par mjeseci donio presudu, te se njegova kćer nakon što je presuda postala pravomoćna, upisala kao suvlasnik na kuću.  

Ovdje je bitno napomenti da mene sud NIJE obavijestio o presudi, tako da se ja niti nisam mogao žaliti na nešto što se odvijalo meni iza leđa.
S obzirom da sam ja suvlasnik 1/4 kuće, sud me je morao obavijestiti. Buduci da nisam niti znao za tu presudu, ona je naravno nakon 15 dana postala pravomoćna.

Također, taj upis suvlasništva odrađen je na način da su ostalim suvlasnicima koji su greškom upisani od prije (objašnjeno u postu na pocetku), smanjen udio suvlasništva. Dakle, nisu brisali ostale suvlasnike koji su pravomoćnim presudama od prije upisani, već su im samo smanjili udio kako bi za sebe napravili prostora za upis suvlasništva.

Dakle, iz ovog gore vidljivo je da je sud namjerno napravio nekoliko nepravilnosti.
Uz sve to, odvjetnik koji zastupa moju tetu ima razne svoje kanale i veze na sudu, te je rijec o debeloj korupciji.

Ono što mene zanima je kako dalje?
Zašto sud prije nego što je u presudi uvažio taj ugovor između mog djeda i njegove kceri, nije provjerio u ZK da li je djed uopće bio suvlasnik kuce?
Kako srušiti tu pravomoćnu presudu koja je nastala na nacin jer ja kao suvlasnik nisam obavijesten?

Mogu li potomci djedove braće koji su pravi vlasnici kuće, nakon svega pokrenuti tuzbu s obzirom na prethodne pravomoćne presude?


Hvala!

uređeno: od marton
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija