Jump to content

Početak pokretanja ovršnog postupka


Desanka

Preporučene objave

Poštovani, molim savjet. Naime 10.10.2017. u Korisnički pretinac dobijem obavijest da su mi računi blokirani, i zaista jesu istoga dana. Sutradan odem u Finu i oni mi kažu po kojem predmetu sam blokirana. Radi se o sudskom procesu iz kojega sam izašla svojom voljom. Taj predmet je postao pravomoćan 22.12.2015. a ovršnost je postala pravomoćma 08.01.2016. Kako nisam dobila rješenje o ovrsi, ima li ikakve nade da se žalim, makar na vrijeme koje je prošlo i u kojem su išle bespotrebne kamate na dug po sudskom rješenju?

Hvala unaprijed na odgovoru 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
, Desanka je napisao:

Poštovani, molim savjet. Naime 10.10.2017. u Korisnički pretinac dobijem obavijest da su mi računi blokirani, i zaista jesu istoga dana. Sutradan odem u Finu i oni mi kažu po kojem predmetu sam blokirana. Radi se o sudskom procesu iz kojega sam izašla svojom voljom.

Hvala unaprijed na odgovoru 

iz pokrenutog sudskog postupka možeš izač svojom voljom samo ako si povukao tužbu.strana koja povuče tužbu dužna je protivno strani platiti nastale trškove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se radi o pravomoćnoj i ovršnoj odluci suda, nije potrebno donošenje rješenja o ovrsi, već je bila moguća izravna naplata na temelju izvornika tog rješenja putem FINE. Predmnijevam da se radi o ovakvoj situaciji koju opisuje bovu, slijedom čega - da, dužni ste platiti drugoj strani nastale troškove i nema načina da se iz toga izvučete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Ruby_Danderfluff je napisao:

nije potrebno donošenje rješenja o ovrsi, već je bila moguća izravna naplata

slažem se,nema rješenja tako da savjet oko ukidanja klauzule pravomoćnosti otpada,no FINA mora ovršeniku poslati obavijest sa zahtjevom ovrhovoditelja, obzirom da FINA po primitku Zahtjeva i ovršne isprave plijeni novčana sredstva ovršenika, ali banci još ne izdaje nalog za prijenos tih sredstava ovrhovoditelju jer ovršenici imaju pravo na zaštitu pred sudom,odnosno zahtijevati od suda donošenje rješenja o odgodi prijenosa sredstva ili proglašenje ovrhe nedopuštenom,a takve zahtjeve ovršenici mogu podnijeti sudu u roku za žalbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Matrix je napisao:

...no FINA mora ovršeniku poslati obavijest sa zahtjevom ovrhovoditelja, obzirom da FINA po primitku Zahtjeva i ovršne isprave plijeni novčana sredstva ovršenika, ali banci još ne izdaje nalog za prijenos tih sredstava ovrhovoditelju......

Poštovani Matrix, imao sam jedan slučaj iz osobnog iskustva, kada sam bio u bolnici, znate i sami radi čega, kćerka mi je zaboravila izvršiti uplatu jednog računa, ali me nisu izvjestili iz FINE, kako Vi navodite, inače se slažem sa Vama da su trebali, već su mi samo izvršili blokadu svih mojih računa, no pošto se radilo o relativno malom iznosu i troškovima, nisam reagirao, te su mi, po naplati dugovanja, naravno i troškova, odmah i deblokirali račune, bilo je dovoljno sredstava za naplatu...

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija