Jump to content

Povrat otpremnine poslodavcu


Vik Mar

Preporučene objave

Postovani,poslodavac je dao poslovno uvjetovani otkaz i isplatio otpremninu.radnik je podnio tuzbu radi odluke o navedenom otkazu i nakon 4 godine sud je utvrdio da je odluka o otkazu bila nedopustena te je duzan isplatiti naknadu za izgubljene place uz pripadajuce kamate.nakon zavrsenog postupka poslodavac protiv radnika pokrece tuzbu radi povrata isplacene otpremnine prije 4 godine uz pripadajuce kamate pozivajuci se na cl.1111.Zakona o obveznim odnosima.pitanje je je li to osnovano i je li radnik duzan vratiti otpremninu s kamatama za 4 godine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanimljivo pitanje. Otpremnina se isplaćuje u slučaju prekida radnog odnosa bez krivnje radnika, a pošto je ovdje sud utvrdio da prekida ustvari nije bilo, mišljenja sam da bi trebao vratiti otpremninu (dopuštam, doduše, da će me sudska praksa demantirati), no taj iznos može prebiti s iznosom zaostalih plaća koje mu duguje poslodavac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija