Jump to content

Skrbništvo


Marija26

Preporučene objave

Pozdrav....ovako, muž i ja se razvodimo...imamo malu curicu od 2 i pol godine...zanima me da li on ima ikakvu mogućnost dobit skrbnistvo nad njom? Jer stalno govori da ce on trazit skrbnistvo, pa me zanima da se znam pripremit...na temelju cega mi moze bit oduzeta? Nisam drogerasica, ni alkoholicarka ni nista takvoga kaj bi moglo biti stetno za nju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po Vašim navodima, a i s obzirom na starost djeteta, najvjerojatniji scenarij je da će skrbništvo nad djetetom pripasti Vama, a njemu biti određeni kontakti i plaćanje uzdržavanja...

Može on tražiti što hoće, ali o tome će pravovaljanu odluku donijeti sud na remelju utvrđenog činjeničnog stanja, no ponavljam, gotovo sam siguran da će malena pripasti Vama, a njemu biti određeni kontakti i plaćanje uzdržavanja, ne vidim temeljem čega bi moglo pripasti njemu ako je sve tako kako Vi navodite...

Sretno..!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, nisam pravne struke ali sam prošla i prolazim mučan razvod sa troje malene djece. Kome će biti povjereno dijete ne možemo znati niti pretpostavljati niti Vi niti ja, nažalost. Vi možete dati sve od sebe u "borbi" za povjeravanje djece isticanjem Vaše strane, pozitivno, smireno, polako. Centar Vam je, po mom iskustvu (nažalost), najbitniji.
Ovo što ste napisali da niste drogerašica i sl., to je prastara duboko ukorijenjena fraza u našem društvu koja više ne drži vodu ako govorimo o povjeravanju djece, obzirom da se i svijest očeva o odgovornom roditeljstvu i sudjelovanju u skrbi i odgoju djece uvelike promijenila nabolje.

Znam da Vam sve ovo napisano daje traga da navijam za oca, pa ću otvoreno reći da nije tako (u konačnici niti vas ne poznajem), već govorim iz 3,5-godišnjeg vlastitog iskustva.

I za kraj, imajte na umu posljednje: SKRBNIŠTVO je zajedničko, nevezano uz činjenicu s kojim roditeljem djeca žive, osim ako odlukom suda isto nije dodijeljeno samo jednom roditelju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija