Jump to content

Neisplaćena plaća


Antonija2304

Preporučene objave

Pozdrav, 

kako nisam pronašla topic na ovu temu pišem novi. Dečko se zaposlio u restoranu u Osijeku kao kuhar 05.02.2018, ugovor je raskinut i prestao je s radom s 11.07.2018. s obzirom da je ugovor raskinut iz razloga što je dečko tražio da mu se isplati plaća za 05. mjesec, dakle rok za isplatu te plaće bio je 15.06. do najkasnije 30.06., isto nisu učinili sukladno zakonu već tek 09.07. Šef mu je čak preko telefona i prijetio da će mu u raskid ugovora napisati da ga je potkradao (što nije točan podatak), te mu je rekao da za plaću ima ali mu ne želi isplatiti jer što ga ima zvati za plaću dobit će ju kad ju dobije i kad on bude smatrao podobnim. Sama saga se nastavila za plaću za 6. mjesec, dakle danas je 17.8. te spomenuta plaća još nije isplaćena, uz to da ima pravo Fini dostaviti listu neisplaćenih plaća, kako se legalnim putem dodatno može osigurati da mu se plaće za 6. i 7. mjesec isplate? 

Hvala na odgovorima,

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijavom inspekciji rada ili prijavom Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, jer poslodavac očito nije blokiran, ima za isplatu plaće, ali to ne želi učiniti, pa čini kazneno djelo neisplate plaća. Nažalost, sve to djeluje neizravno i nije direktno usmjereno na prisilu poslodavcu da isplati plaću, ali može djelovati kao upozorenje poslodavcu i da isplati plaće da umanji svoju odgovornost. Međutim, ako je poslodavac spreman ući u spor s Vašim momkom, moguće je da neće ni tada isplatiti plaće, no Vaš momak ima pravo utužiti u parničnom postupku isplatu neisplaćenih plaća, pred Općinskim sudom, za što može angažirati stručnu pravnu pomoć. Može i neposredno ovršiti uz pomoć obračuna neisplaćenih plaća, ali ih prvo mora ishoditi od poslodavca, to je vjerojatno najlakši i najbrži put. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija