Jump to content

Objavljivanje fotografije djeteta na internetu


Juliska01

Preporučene objave

Bivsa  šogorica svakodnevno objavljuju fotografije moga djeteta na svi mogućim mrežama  (Facebook, Instagram, story video, whats up objave). Postoji li način kako da to prestane činiti? Zamolila sam usmeno da to ne čini, zamolila sam CZSS da razgovara s ocem djeteta koji joj to dozvoljava, no svi govore da je to dozvoljeno i da ne mogu ništa učiniti. Da li su u pravu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitam za tebe jer bi to možda bio neki osnov za privatnu tužbu, tj. ako se takvo objavljivanje fotografija kosi s tvojim principima odgajanja djece, ali i to bi bilo jako nategnuto i s najvjerojatnije nepovoljnim konačnim rezultatom (jer se ne gledaju samo tvoje želje, nego i želje oca, utjecaj svega na dijete i dr.).

Po tom što te ne zanima zaključujem da imaš više problema sa šogoricom nego s objavljivanjem fotografija, ali to onda ne bi trebale rješavati preko djeteta. Puno dizanja tenzija bez nekog rezultata i ostvarivog cilja...

Koliko je staro dijete?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 6 minuta, Ruby_Danderfluff je napisao:

Po mom mišljenju, radi se o KD povrede privatnosti djeteta iz čl. 178. KZ/11, i to putem društvene mreže zbog čega je postalo pristupačno većem broju osoba, za što je zaprijećena kazna zatvora do 2 godine.

Upravo na to sam i ja aludirao i dijelim Vaše mišljenje, hvala na nadopuni poštovana Ruby.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija