Jump to content

Trazenje promjene skrbnika


Maja0808

Preporučene objave

U Centar za socijalnu skrb pokrenuti postupak obveznog savjetovanja prije promjene odluke o skrbi o djeci (nema baš logike da otac želi uzeti samo jedno dijete, a majka navodno maltretira oboje djece, jer bi se promjena trebala temeljiti na najboljem interesu i dobrobiti djece),  a oni će Vas uputiti kako i kamo dalje nakon toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, nakon što se provede postupak obveznog savjetovanja, CZSS izradi izvješće i tada se u roku 6 mjeseci mora pokrenuti postupak promjene odluke s kojim će roditeljem dijete živjeti pri nadležnom sudu (to pokreće onaj tko je pokrenuo i postupak kod Centra), centar sudjeluje u postupku, ali ne podnosi tužbu, odnosno zahtjev. Pretpostavljam da bi se majka protivila tome?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda vjerojatno neće doći do sklapanja plana o zajedničkoj skrbi roditelja nad djetetom, koji se samo sporazumno podnosi sudu na potvrdu, već će centar sastaviti pisano izvješće u kojemu će reći da roditelji nisu mogli postići dogovor, a roditelj koji je za to zainteresiran, u ovom slučaju otac, može s tim izvješćem u prilogu sastaviti tužbu, ili tužbu s privremenom mjerom, i podnijeti sudu, da sud donese novu odluku o skrbi nad djetetom (gdje će se reći da će dijete ubuduće živjeti s ocem, da će majka imati pravo na ostvarivanje osobnih odnosa s djetetom u tim i tim terminima, i da će biti dužna plaćati uzdržavanje u tom i tom iznosu). U postupku će se na zahtjev roditelja pitati i dijete što ono misli o tome, a djetetu će biti od strane Centra biti postavljen posebni skrbnik s položenim pravosudnim ispitom, koji će u postupku zastupati interese i volju djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija