Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

bonitabanana

plaćanje po sudskoj presudi-kako se zaštititi od duple naplate

Preporučene objave

Nakon sudske presude, odlučila sam uplatiti tužitelju bez ovrhe, odmah iznos. No, kako se zaštititi jer tužitelj po osnovi presude može i nakon što je primio novac pokrenuti ovrhu???

HITNO MOLIM ODGOVOR!!!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pa uplaćujem po pravomoćnoj presudi, ali to se registrira samo na tužiteljevom računu i nigdje dalje. I on zapravo mene može prevariti, i bez obzira što je sve dobio uložiti po presudi ovrhu...a poslije se ti čupaj -nije Vam dobar odgovor-molim Vas pojasnite

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pravomoćnost i ovršnosti nisu isti pojmovi. Ako ta presuda nije ovršna tada temeljem nje ne može tražiti naplatu u ovršnom postupku. Presuda postaje ovršna po proteku paricijskog roka (rok koji je ostavljen za dobrovoljno ispunjenje obveze). Ukoliko je presuda već pravomoćna i ovršna, a Vi još niste otplatili cijeli dug, tada se može temeljem nje pokrenuti ovrha za nepodmireni dio. U slučaju da se pokrene za cijelokupni dug, a dio je već podmiren, tada imate pravo u protuovršnom postupku tražiti povrat pretplaćenih sredstava. Ne postoji način da bi spriječili ovrhovoditelja da pokuša dvostruku naplatu, jedino postoji način da ako do toga već i dođe, da tražite povrat ovakvih sredstava zajedno sa pripadajućim kamatama.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 8 minuta, bonitabanana je napisao:

koliki je u danima  od presude paricijski rok???

Več vam je napisano

 

prije 1 sat, Borbena7 je napisao:

(rok koji je ostavljen za dobrovoljno ispunjenje obveze)

Stoji u presudi u kojem roku.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×