Jump to content

Sve aktivnosti

Sadržaj se automatski ažurira     

 1. Danas
 2. njakus

  Vlasnistvo u omjeru 0/0

  Hvala puno!!! Hvala unaprijed i Borbena7 😀
 3. Mislim da neće jer prema Ovršnom zakonu prednost ima samo onaj tko u ZK ima upisano zakonsko ili ugovorno pravo prvokupa te u roku tri dana od zaključenja dražbe izjavi da nekretninu kupuje uz iste uvjete. No kako je za ovršno pravo ipak daleko stručnija Borbena7 dopustit ću da me ispravi ako sam u krivu. Ali za takovo što ćete ipak morati sačekati malo "razumnije" doba dana
 4. njakus

  Vlasnistvo u omjeru 0/0

  Da, ovrhovoditelj živi u istoj kući kao i ovršenik i gotovo sam sigurna da želi postati vlasnik sad cijele nekretnine. Hoće li sud u ovršnom postupku dati njemu prednost pri kupnji ili mora sudjelovati u dražbi s ostalim zainteresiranim strankama i tek pri najvišoj ponudi ukoliko ju bas on preda, postati i vlasnik tog ovršnog dijela kuce? Inače kuća nije etažirana i trenutno ju ovrhovoditelj koristi cijelu izuzev dijela koji je nedostupan za razgledavanje (odnosno “ zaključan” a ovrsenik nedostupan)? Hvala najljepsa na odgovoru!
 5. jučer
 6. Hm, pitanje je zašto bi ovrhovoditelj uopće sudjelovao na dražbi kao kupac kad iz postignute cijene namiruje svoju tražbinu. Sigurni ste da mislite na ovrhovoditelja a ne ovršenika?
 7. Molim odgovor od onih koji znaju Pokrenuta (bivši suprug ju je pokrenuo) je parnica na sudu za podjelu bračne stečevine. Naime za vrijeme trajanja bračne zajednice dodijeljen je stan Ministarstva hrvatskih branitelja bivšem kao HRVI, (60%) sin i ja smo pribrojani kao članovi obitelji i time bi nas sljedovalo 60mč, stan je 69,90mč, sin i ja smo pridonijeli broju bodova kako bi se bivši uopće mogao plasirati na veću poziciju. Sklopljen je "Ugovor o pridržajnom pravu vlasništva", stan je još pod kreditom Hrvatske poštanske banke i od 2007.g., ga otplaćujemo a rastava je bila prošle godine. Ja sam također HRVI iako u trenutku dodjele nisam bila, bivši nas je istjerao iz stana, i u međuvremenu se i sam odselio iz stana, u stanu trenutno nitko ne živi. Održano je prvo ročište i sutkinja kojoj je dodijeljena parnica smatra da ja i sin nemamo nikakvo pravo u udjelu stana bez obzira što je u ugovoru navedeno kako obitelj broji 3 člana i da nema veze što sam i ja HRVI, te da pravo na stan ima isključivo bivši suprug. Ima li tko slična iskustva?
 8. Pa najjednostavnija je, dođe se brzo do rezultata korištenjem baze podataka eNekretna, a vjerovatno se ne radi o javnim objektima da bi bila potrebna i troškovna metoda, te poslovna ili stambena zgrada u kada bi bila potrebna prihodovna metoda, te se u tome slučaju smatra fer-vrijednost dobivena poredbenom metodom
 9. njakus

  Vlasnistvo u omjeru 0/0

  Puno hvala svima, a osobito spitfire-u. Molila bih još info ima li ovrhovoditelj na javnoj dražbi prednost pri kupnji nekretnine za koju je pokrenut ovršni postupak u odnosu na nekog tko dolazi na ovrhu “sa strane”? Puno hvala!
 10. Pozdrav svima, Majka mi je rodjena u Sinj 1926 gdje je i zivjela do 1950 kada se preselila zivjeti na Kosovo, sa ocem nakon braka. Ja sam rodjena van HR i nemam HR domovnicu, u medjuvremenu majka je preminula. Mene interesira da li na osnovu vazeceg zakona mogu stjeci HR drzavljansvo na osnovu podrijetla jednog roditelja?
 11. Uh, malo sam mator pa ne znam hoću li se dobro prisjetiti, a i more propisa se dosad promijenilo... Uglavnom, radilo se o upisu u Posjedovni list katastra kada je na općenarodnoj imovini postojalo neko pravo na istoj a nije se znalo tko je sljednik koga pa se pod "udio" upisivalo 0/0, dakle su/vlasništvo postoji ali u neodređenom omjeru, a kod upisane osobe "(NEOPREDJELJENI KORISNIK)". Za istu nekretninu u zemljišnim knjigama je pod B Vlastovnica uglavnom bilo upisano samo 1/1 Općenarodna imovina. Čak i dan danas se mogu naći takovi izvadci. Inaće, što se tiče 0/0, isto se moglo upisivati i prema prvim propisima o povezivanju KPU i ZK gdje se kod određenih slučajeva pri prevođenju zemljišnih knjiga u elektronički oblik, prenosilo se kao Suvlasništvo u neodređenom omjeru 0/0, te se opisivalo kao "suvlasnički dio koji je jednako velik kao ostali suvlasnički dijelovi s kojim je povezan posebni dio a sastoji se od..."
 12. Spitfire

  Mobilne kućice

  Malo. Vjerovatno će vas uputiti da predložite JLS. Prenamjenu zone. Tako je. Dakle, u tome području nije prostornim planom određena zona za kampove T3. Mada iskreno, meni baš i nije jasno što ste (ili tko li već) odredili kao kamp jer bi to u biti po opisnome bili objekti za robizonski smještaj koji uopće ne moraju biti na priobalju tj. područja koja su prostornim planovima označeni sa zonama T. To znaći da se objekti za robinzonski smještaj mogu postavljati i na kontinentu. Propisi oko ugostiteljske djelatnosti su se mijenjali 2016, sa značajnim izmjenama i prošle godine što je značilo da se do tada za ovakovu vrstu djelatnosti trebalo otvoriti obrt ili tvrtku, no zadnjim izmjenama se može i u sklopu OPG-a tj. pružanja usluga u domačinstvu. Probajte se raspitati oko toga u upravnim tijelima JLS, uredu za gospodarstvo, uredu za turizam, nekoj udruzi OPG-ovaca itd. Nemojte se začuditi ako baš i ne dobijete odmah jednoznačan odgovor što i kako jer nakon svake promjene propisa je potrebno određeno vrijeme da isti "sjednu". Poradi toga vam ni ja ne mogu dati točniji odgovor što i kako.
 13. O kakvim povredama se radilo? Točno je da Vam je rok za podnošenje privatne tužbe za neko KD tri mjeseca od saznanja za to KD i počinitelja KD-a, ali bi ja, ipak, dobro razmislio prije podnošenja privatne tužbe protiv navedene doktorice i, sugeriram Vam, konzultaciju sa odvjetnikom prije podnošenja tužbe
 14. Postupili smo po vašim uputama i evo nastavka... Stiglo je rješenje suda kojim je ovršno rješenje stavljeno izvan snage i postupak se nastavlja kao u povodu prigovora povodom platnog naloga. Rješenje je dostavljeno i ovrhovoditelju (sada tužitelju) i to zajedno s prigovorom, te mu je određen rok od 15 dana za iznošenje činjenica i dokaza na kojima temelji zahtjev, a nakon toga će i ovršenik imati rok od 15 dana za obranu. Što bi najbolje bilo napraviti? Čekati odgovor ovrhovoditelja pa poziv suda ili se odmah očitovati? Kome - sudu, ovrhovoditelju, punomoćniku ovrhovoditelja, svima? Hvala!
 15. Znači koliko sam shvatio, pošto živimo u Zagrebu, 15%+ 18% Zagreb prirez, sve zajedno ce biti oko 33% na 150 000, možemo očekivat da ćemo dobit oko 100 000 kuna?
 16. Ne baš jer država prilikom isplate tog novca vam uzme 15 posto plus lokalni prirez.
 17. Poštovani, Obrt je zatvoren 2004.godine i naravno da su sve ovrhe dobavljača sjele na fizičku osobu. Sigurna zastara je 10 godina od riješenja o ovrsi ako nisu poduzete neke druge opcije(ako jesu rok se produžuje po novim opcijama). U našem slučaju nisu ovrhe stoje neaktivne na FINI neke čak i od 1999.pa do 2005.. postupak je da se sa zahtjevom za zastaru obratimo sudu koje je donjelo riješenje točnije sudcu ili sutkinji određenog predmeta da nam donese odluķu o konačnoj zastari i da obavjesti ovrhovoditelja da se potpuno makne s FINE s obzirom na zastaru? Ili sam potpuno krivo sve povezala ... jer ako se obratim ovrhovoditelju iskopat će način da opet ovrši jedino ako imam dokaz da smo mu poslali dopis da je zastara i da povuče potpuno ovrhu. Jel ide to preko suda i tako mi je najsigurnije ili?
 18. Neznam to je bilo prije 100 iviše godina, koji je daljnji postupak.
 19. Radim svaki dan od 7 do 15 sati,osim subote i nedelje. Prilikom korištenja go. odmora poslodavac mi u dane go. uračunava i subote. Dali je to po zakonu.
 20. To sam pročitao, i koliko sam shvatio, pošto nemam pravo na obiteljsku mirovinu (punoljetan sam) oni su mi dužni isplatiti taj novac u gotovini? Što učiniti ako nemate pravo na obiteljsku mirovinu? Ako nema korisnika obiteljske mirovine ili se to pravo ne može ostvariti, sredstva s osobnoga mirovinskog računa preminulog osiguranika postaju nasljedna i isplaćuju se u gotovini. Sad mi nije jasno zašto bi netko uopće htio obiteljsku mirovinu? ispada da ne imat pravo na obiteljsku mirovinu je bolja opcija pošto će ti isplatiti taj novac odmah?
 21. https://www.rmf.hr/default.aspx?id=49
 22. Hvala sto ste odvojili vrijeme i za savjet.Sta mislite da se posavjetujem sa odvjetnikom te mu objasnim i pokazem sve jer u mobitelu imam dokaze sve di i sta radim.Na otezane uvjete rama nikad ni kunu dobio nisam,tu su mozda prekrsili zakon,skladiste bez ventilacije i prozora i tu su zakon prekrsili.
 23. Lutka14

  Pitanje

  Da, djeca žive sa mnom u tom stanu. U procesu smo dogovora na obiteljskoj medijaciji. Ne vjerujem da ćemo se uspjeti dogovoriti jer je on ponudio alimentaciju koja je meni mala u odnosu na njegova primanja. Tako da ćemo očito sve morati rješavati sudski od razvoda do podjele bračne imovine.
 24. Otac je preminuo prerano od nesreće u 60. godini života prije nego što je uopće počeo primati mirovinu. Na rmf.hr (raiffeisen mirovinski fond) piše da je uplaćeno 150 000 kuna na obveznoj kategoriji b. Dali ja kao sin od 28godina i moj brat(31) imamo pravo naslijediti to ili barem dio tog? Neznam dali je bitno, ali trenutno ne radim, brat radi naša majka (njegova žena) su rastavljeni i ona također radi
 25. postovani,jasam u postupku za naknadu za tjelesno ostecenje naime poslije 36g od prometnog udesa,jos sam u sporu s auto osiguranjem meni je se zdrav,stanje vidno pogorsalo,kao maloljetnik sam imao 50 posto invalidnosti od prom.udesa,a sada je HZMO utvrdio 90 posto invalidnosti s tim nece da priznaju da je ostecenje sluha nastalo od prom.udesa a meni je to njihovo priznanje potrebno,jer trazim od osiguranja rentu i tudju pomoc i njegu
 26. Treba mi savjet. Moja mama je kupila zemlju i kucu ciji papiri nisu bili "ocisceni". Rijesen je geodet i elaborat o stvarnom stanju i sada treba pokrenuti ispravni postupak za "ciscenje" vlasnistva. Na nasem podrucju se taj postupak rjesava jako dugo, i do 3 godine treba da se dode na red. Odvjetnik nam je rekao da je jedan od nacina za ubrzavanje status branitelja. Kako moj suprug ima taj status, a ta zemlja i kuca ionako idu nama,odvjetnik je rekao da je najbolje da moja mama sada sve daruje meni,a ja onda polovinu svome suprugu te da on i ja skupa pokrecemo ispravan postupak i da nam se tad predmet odmah obraduje jer branitelji imaju prednost. S obzirom da mi je odvjetnik malo smusen, i da mi je tek sada,nakon sto je nas predmet jako dugo kod njega,rekao za to ali ni sam nije siguran(kaze da treba provjeriti) zanima me zna li netko nesto o tome? Ide li to stvarno tako ubrzano za branitelje? Koliki je najmanji postotak imovine koji treba biti na suprugu da bi se to moglo pokrenuti?Postoji li jos neki nacin za ubrzat postupak? Jer kad bi ovako darovali imovinu suprug bi zbog promjene stanja nekretnina izgubio pravo na naknadu za nezap. branitelje koju sada prima. Svaki savjet je dobrodosao i zahvalna sam na njemu
 27. Dobar dan. Imam ovrhu za alimentaciju, za sina koji je punoljetan. U očevidniku se vodi kao ovrha na ime bivše supruge. Da li se ta odluka može proglasiti nedopuštenom s obzirom da je dijete punoljetno? Hvala.
 1. Učitaj više aktivnosti


 • Tko je sad tu? (vidi sve)

  There are no registered users currently online

 • Najutjecajniji članovi

 • Korisnici

  • Registriranih
   92696
  • Najviše online
   415

  Najnoviji korisnik
  Mira_Ks
  Registrirao se
 • Forum

  • Ukupno tema
   102492
  • Ukupno objava
   541225
 • Popularne teme

 • Nove objave

  • Hvala puno!!! Hvala unaprijed i Borbena7 😀
  • Mislim da neće jer prema Ovršnom zakonu prednost ima samo onaj tko u ZK ima upisano zakonsko ili ugovorno pravo prvokupa te u roku tri dana od zaključenja dražbe izjavi da nekretninu kupuje uz iste uvjete. No kako je za ovršno pravo ipak daleko stručnija Borbena7 dopustit ću da me ispravi ako sam u krivu. Ali za takovo što ćete ipak morati sačekati malo "razumnije" doba dana  
  • Da, ovrhovoditelj živi u istoj kući kao i ovršenik i gotovo sam sigurna da želi postati vlasnik sad cijele nekretnine. Hoće li sud u ovršnom postupku dati njemu prednost pri kupnji ili mora sudjelovati u dražbi s ostalim zainteresiranim strankama i tek pri najvišoj ponudi ukoliko ju bas on preda, postati i vlasnik tog ovršnog dijela kuce? Inače kuća nije etažirana i trenutno ju ovrhovoditelj koristi cijelu izuzev dijela koji je nedostupan za razgledavanje (odnosno “ zaključan” a ovrsenik nedostupan)? Hvala najljepsa na odgovoru!
  • Hm, pitanje je zašto bi ovrhovoditelj uopće sudjelovao na dražbi kao kupac kad iz postignute cijene namiruje svoju tražbinu. Sigurni ste da mislite na ovrhovoditelja a ne ovršenika? 
  • Molim odgovor od onih koji znaju Pokrenuta (bivši suprug ju je pokrenuo) je parnica na sudu za podjelu bračne stečevine.  Naime za vrijeme trajanja bračne zajednice dodijeljen je stan Ministarstva hrvatskih branitelja bivšem kao HRVI, (60%) sin i ja smo pribrojani kao članovi obitelji i time bi nas sljedovalo 60mč, stan je 69,90mč, sin i ja smo pridonijeli broju bodova kako bi se bivši uopće mogao plasirati na veću poziciju. Sklopljen je "Ugovor o pridržajnom pravu vlasništva", stan je još pod kreditom Hrvatske poštanske banke i od 2007.g., ga otplaćujemo a rastava je bila prošle godine. Ja sam također HRVI iako u trenutku dodjele nisam bila, bivši nas je istjerao iz stana, i u međuvremenu se i sam odselio iz stana, u stanu trenutno nitko ne živi. Održano je prvo ročište i sutkinja kojoj je dodijeljena parnica smatra da ja i sin nemamo nikakvo pravo u udjelu stana bez obzira što je u ugovoru navedeno kako obitelj broji 3 člana i da nema veze što sam i ja HRVI, te da pravo na stan ima isključivo bivši suprug. Ima li tko slična iskustva?
  • Pa najjednostavnija je, dođe se brzo do rezultata korištenjem baze podataka eNekretna, a vjerovatno se ne radi o javnim objektima da bi bila potrebna i troškovna metoda, te poslovna ili stambena zgrada u kada bi bila potrebna prihodovna metoda, te se u tome slučaju smatra fer-vrijednost dobivena poredbenom metodom 
  • Puno hvala svima, a osobito spitfire-u. Molila bih još info ima li ovrhovoditelj na javnoj dražbi prednost pri kupnji nekretnine za koju je pokrenut ovršni postupak u odnosu na nekog tko dolazi na ovrhu “sa strane”? Puno hvala!
  • Pozdrav svima, Majka mi je rodjena u Sinj 1926 gdje je i zivjela do 1950 kada se preselila zivjeti na Kosovo, sa ocem nakon braka. Ja sam rodjena van HR i nemam HR domovnicu, u medjuvremenu majka je preminula. Mene interesira da li na osnovu vazeceg zakona mogu stjeci HR drzavljansvo na osnovu podrijetla jednog roditelja?
  • Uh, malo sam mator pa ne znam hoću li se dobro prisjetiti, a i more propisa se dosad promijenilo... Uglavnom, radilo se o upisu u Posjedovni list katastra kada je na općenarodnoj imovini postojalo neko pravo na istoj a nije se znalo tko je sljednik koga pa se pod "udio" upisivalo 0/0, dakle su/vlasništvo postoji ali u neodređenom omjeru, a kod upisane osobe "(NEOPREDJELJENI KORISNIK)". Za istu nekretninu u zemljišnim knjigama je pod B Vlastovnica uglavnom bilo upisano samo 1/1 Općenarodna imovina. Čak i dan danas se mogu naći takovi izvadci. Inaće, što se tiče 0/0, isto se moglo upisivati i prema prvim propisima o povezivanju KPU i ZK gdje se kod određenih slučajeva pri prevođenju zemljišnih knjiga u elektronički oblik, prenosilo se kao Suvlasništvo u neodređenom omjeru 0/0, te se opisivalo kao "suvlasnički dio koji je jednako velik kao ostali suvlasnički dijelovi s kojim je povezan posebni dio a sastoji se od..."  
  • Malo. Vjerovatno će vas uputiti da predložite JLS. Prenamjenu zone. Tako je. Dakle, u tome području nije prostornim planom određena zona za kampove T3. Mada iskreno, meni baš i nije jasno što ste (ili tko li već) odredili kao kamp jer bi to u biti po opisnome bili objekti za robizonski smještaj koji uopće ne moraju biti na priobalju tj. područja koja su prostornim planovima označeni sa zonama T. To znaći da se objekti za robinzonski smještaj mogu postavljati i na kontinentu. Propisi oko ugostiteljske djelatnosti su se mijenjali 2016, sa značajnim izmjenama i prošle godine što je značilo da se do tada za ovakovu vrstu djelatnosti trebalo otvoriti obrt ili tvrtku, no zadnjim izmjenama se može i u sklopu OPG-a tj. pružanja usluga u domačinstvu. Probajte se raspitati oko toga u upravnim tijelima JLS, uredu za gospodarstvo, uredu za turizam, nekoj udruzi OPG-ovaca itd. Nemojte se začuditi ako baš i ne dobijete odmah jednoznačan odgovor što i kako jer nakon svake promjene propisa je potrebno određeno vrijeme da isti "sjednu". Poradi toga vam ni ja ne mogu dati točniji odgovor što i kako.  
  • O kakvim povredama se radilo?  Točno je da Vam je rok za podnošenje privatne tužbe za neko KD tri mjeseca od saznanja za to KD i počinitelja KD-a, ali bi ja, ipak, dobro razmislio prije podnošenja privatne tužbe protiv navedene doktorice i, sugeriram Vam, konzultaciju sa odvjetnikom prije podnošenja tužbe
  • Postupili smo po vašim uputama i evo nastavka... Stiglo je rješenje suda kojim je ovršno rješenje stavljeno izvan snage i postupak se nastavlja kao u povodu prigovora povodom platnog naloga. Rješenje je dostavljeno i ovrhovoditelju (sada tužitelju) i to zajedno s prigovorom, te mu je određen rok od 15 dana za iznošenje  činjenica i dokaza na kojima temelji zahtjev, a nakon toga će i ovršenik imati rok od 15 dana za obranu.   Što bi najbolje bilo napraviti? Čekati odgovor ovrhovoditelja pa poziv suda ili se odmah očitovati? Kome - sudu, ovrhovoditelju, punomoćniku ovrhovoditelja, svima? Hvala!
  • Znači koliko sam shvatio, pošto živimo u Zagrebu, 15%+ 18% Zagreb prirez, sve zajedno ce biti oko 33% na 150 000, možemo očekivat da ćemo dobit oko 100 000 kuna?
  • Ne baš jer država prilikom isplate tog novca vam uzme 15 posto plus lokalni prirez.
 • Novi statusi

  • Ivanst11  »  frenki zg

   Pozdrav Frenki,
   Imao bih jedno pitanje za Vas pa ako bi mi mogli pomoc? Znaci imam d.o.o. koje je neaktivno od 2015 godine kada je i predana zadnja izjava o neaktivnosti. Nakon toga firma nije imala nikakve prihode ni rashode. U 6 mjesecu 2019 godine sam dobio kaznu od Fine za nepredavanje izjave o neaktivnosti za 2016 godinu a u 9-om mjesecu 2019 kaznu za nepredavanje izjave o neaktivnosti za 2017 ( znaci dvije kazne u rasponu od par mjeseci). Naravno zalio sam se i kazna je smanjena..kaznu za odgovornu osobu sam platio a kaznu na firmu ne koja ionako nema sredstva na računu..u meduvremenu sam nasao knjigovodju koja sreduje poreznu karticu i predaje poreznoj izvjestaje koji nedostaju. U tom trenutku mi se najbolje cinilo da zatvorim d.o.o. po skracenom postupku a za to je porezna kartica trebala biti na nuli (podvrda od porezne da nema poreznog duga). Znaci jedini dug koji je postojao je bila članarina prema Gospodarskoj komori koja sa zateznim kamatama iznosi 3500 kuna koji sam namjeravao platit. Znaci u tom trenutku trosak za ugasit firmu je bio 3500 kuna HGK + cca 2000 kuna trošak zatvaranja+ knjigovodja. U tom trenutku dobovam od Fine obavijest da je racun tvrtke blokiran a saznajem da se radi o smanjenoj kazni 5000 kuna koju tvrtka ima zbog nepredavanje izjave o neaktivnosti. U ovom trenu je racun firme blokiran 20 dana a iznos koji bi trebao potrositi za zatvaranje neaktivne firme je cca 15 000 kuna. Interesira me sta mi je sada najbolje rjesenje, kako firma nije predala izjavu o neaktivnosti za 2016, 2017, i 2018 postoji mogućnost da dobijem kaznu i za 2018. Isto tako mi nije jasno postoji li mogućnost da sud ugasi firmu po sluzbenoj duznosti posto firma nije tri godine predala financijska izvješća a i nema imovine?
   Razmisljao sam da i pokrenem stecaj ali nigdje precizno se ne navodi koliki je tosak postupka.
    
   Unaprijed hvala
   · 1 odgovor
  • bendjamin

   Poštovani molim vas za odgovor na putanje da li se stan u vlasništvu HŽ Infrastrukture smatra državnim vlasništvom s obzirom da je navedena tvrtka državna? Da li će se i na mene kao zaštićenog najmoprimca odnositi zakon po kojem se najamnina uvećava svake godine 1,2 puta? 
   · 1 odgovor
  • sisaksplit

   Poštovani,
   davnih šezdesetih na ostavinskoj raspravi za pokojnog oca odrekla sam se svoga dijela u korist majke. 
   Imala sam 15 godina,a brat 12,dakle bili smo djeca. Majka je darovnim ugovorom kasnije kuću prepisala na unuka,unuk na svoju majku (bratovu ženu), a neposredno pred smrt naše majke ,bratova žena  darovnim ugovorom darovala je kuću mom bratu. Tako piše u katastru. Pitanje glasi dali ja imam pravo nasljedstva u dijelu kuće , Ili makar pravo na nužni dio ?
   · 2 odgovora
  • makljen2  »  Ruby_Danderfluff

   Predstečaj, da li vrijedi zadužnica sa vlasnikom kao jamcem/platcem koju je izdala firma , a koja je izdana 2 godine prije izglasavanja predstečaja navedene firme. Vjerovnik je u postupku prijavio svoju tražbinu, ali nije prijavio da ima zadužnicu(ovršnu) ispravu 2 godine staru. Naime vjerovnik sa navedenom zadužnicom namjerava ovršiti jamca/platca i to na njegovog nekretnini. Nisu išli na ovrhu firme iako firma normalno posluje i nije u blokadi, već na jamca po bjanko zadužnici. Da li se to može i da li se može vjerovnik istovremeno za isti dug pokušati istovremeno naplati od dužnika na više strana (istovremena blokada računa, imovine , pokretnina...)
   · 2 odgovora
  • Ivan Split  »  Lepenica

   Pozdrav,
   jeste li došli do informacije kome se obratiti za stanje duga otkupa stana za  firmu Diokom u stečaju.
   Znam da je stara objava ali svaka informacija je dobrodošla. 
   · 0 odgovora
×
×
 • Napravi novi...