Jump to content

Problemi zbog firme koja je brisana iz sudskog registra


kanojdoo

Preporučene objave

Poštovani,

imam veliki problem. Prije sam imao firmu (d.o.o.) koja je otišla u stečaj i stečaj je zatvoren i firma je u brisanju. Firma je otišla u stečaj prvenstveno zbog smanjenja obima posla, nemogućnosti naplate svojih potraživanja što je rezultiralo dugom prema Poreznoj upravi, a u konačnici i stečajem. Ja sam sad otvorio novu firmu koja uredno posluje, ostvaruje dobit i nikome ništa ne duguje. Sve bi to bilo super, ali zbog te stare firme u niti jednoj financijskoj instituciji ne mogu podići ni najmanji kredit zbog te stare firme. 

Mene zanima kad prestaje moja veza s tom firmom? Ja na tu firmu više nikako ne mogu utjecati, ona je brisana iz sudskog registra. Protiv te firme koja je otišla u stečaj ili protiv mene osobno se ne vodi nikakav kazneni postupak, pa da bi me mogli teretiti zbog toga.

Po samoj definiciji  društva s ograničenom odgovornošću s brisanjem firme bi trebali završiti i sve moje veze s tom firmom, al to financijskim institucijama ništa ne znači. Hoće mene cijeli život to pratiti? Ako je tako meni ne preostaje ništa nego da spakiram kofere i bježim van, jer kako da razvijam firmu ako ne mogu dići nikakav kredit bez obzira što firma uspješno posluje.

Molim vas za pomoć, jer više ne znam kome bi se obratio.

Hvala!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, Vaša veza s tom prethodnom firmom će, koliko je meni poznato, kroz javne registre (a također i kroz naplatne) biti uvijek vidljiva. S obzirom da je tako, nećete moći na navedeni način prikupljati kapital, već ćete se morati okrenuti nekim drugim izvorima financiranja, poput venture kapitala, privatnih investicija i slično, i na taj način graditi svoj kreditni rejting. Nakon nekog vremena, ako Vaš posao bude dovoljno značajan i Vaši projekti budu obećavajući, vjerujem da financijske institucije ni prijašnji neuspjeh neće smatrati toliko značajnima.

Ovo što Vam se događa u Hrvatskoj, dogodilo bi Vam se i da poslujete vani, vjerujem čak i u većoj mjeri, jer su i vani kreditne institucije konzervativne i ne dijele sredstva baš šakom i kapom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, kira je napisao:

Moja firma d.o.o., brisana je iz sudskog registra u srpnju 2016.g, prethodno je proveden stečajni postupak i kao takva brisana,..budući nismo za sedam mjeseci 2016.g, predali GFI, dali unatoč brisanju i prethodnom stečaju slijedi prekršajni nalog,

 

Hvala

lp

 

Nakon otvaranja stečaja Vi gubit sva prava upravljanja firmom. Samim time više ne da niste obavezni predati GFI nego nemate niti ovlasti to napraviti. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo o nemogućnosti dobivanja kredita zbog brisanja firme je i meni novost.  Meni je firma brisana automatizmom nakon 2 godine zbog tromjesečne blokade radi 120 Kn duga prema banci (Internet banking pretplata) koji sam naravno podmirio čim sam saznao. Pokušao sam se žaliti na odluku ali nije pomoglo. Inače firma je bila u velikom plusu sa preplaćenim PDV-om i imala je veliki broj dužnika koji nisu plaćali, dok firma nije dugovala nikome. Dakle firma nije završila u stečaju radi dugovanja i lošeg poslovanja, da li je moguće da niti ja ne mogu dobiti kredit za neku buduću firmu. Ako da nešto je vrlo pogrešno u tom sistemu koji ne gleda stvarno stanje nego autimatizam ima prednost pred due dilligence. Da stvar bude gora ista ta Fina nije prstom makla da mi pomogne u naplati iako sam višestruko inzistirao.

uređeno: od adriatic
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija