Jump to content

Nedobivanje poziva za ostavinsku raspravu


lilimarlen

Preporučene objave

Poštovani,

mom suprugu je umro otac a njegov brat je u smrtovnici naveo da ne zna gdje moj suprug živi iako naravno zna.Suprug je sasvim slučajno doznao kad će se održati ostavinska rasprava i nazvao javnog bilježnika koji mu je rekao da mu nije mogao uputiti poziv jer ne zna njegovo prebivalište.Također mu je kazao da je brat dobio poziv za ostavinsku raspravu i u njoj je upozoren da obavijesti brata o terminu održavanja rasprave ali ga ovaj nije obavijestio.

Suprug je bilježniku dao svoje podatke ali nije bio u mogućnosti ići na ostavinsku raspravu jer je u to vrijeme bio izvan RH.

On i brat su jedini nasljednici pa ga zanima može li on dobiti svoj dio nasljedstva bez obzira što nije nazočio raspravi.Može li javni bilježnik napisati rješenje ako oba nasljednika nisu nazočna.Je li bilježnik obvezan poslati rješenje na kućnu adresu i u kojem roku nakon rasprave.

Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 40 minuta, Ruby_Danderfluff je napisao:

Ako netko ne nazoči ostavinskoj raspravi,  a prethodno nije izjavio da se odriče od nasljedstva, smatra se da želi nasljedstvo (čl.217. st. 3. ZN-a)

Zahvaljujem Vam na odgovoru,samo me još zanima je li bilježnik dužan poslati rješenje na adresu i postoji li rok u kojem se donosi rješenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija