Jump to content

Reklamacija na proizvod


StivQ7

Preporučene objave

Molim Vas pomoć
Mala smo firma otvorena prije godinu dana, pa nemamo toliko iskustva, stoga i tražimo pomoć ovdje.
Većinom se ljudi pozivaju na prava potrošača i naravno nemamo ništa protiv toga, ali zar i mi trgovci nemamo nekakva prava :)

Situacija je ovakva, kupac je od nas kupio ulazna vrata i odbio našu montažu gdje smo ga upozorili da onda gubi pravo na garanciju, i to mu piše u ponudi.
Kod preuzimanja proizvoda potpisana je otpremnica gdje piše da je preuzeo ispravan proizvod.

Njegov monter je nestručno montirao proizvod i on sad traži drugi proizvod od nas, i poziva se na zaštitu potrošača, čak nas je kontaktirao i njegov odvjetnik.
Mi smo ponudili da na naš trošak dođe monter i proba popraviti nastalu situaciju ali on inzistira na popravljanju ili zamjeni proizvoda.
Imamo li mi pravne osnove odbiti ga radi nestručne montaže i na koji zakon, propis, članak da se pozovemo?

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno, pozovite se na svoju ponudu koja mu je pisano uručena. Angažirajte i Vi odvjetnika, neka im odgovori na dopis, Vi ste trgovačko društvo.

Čl.423. Zakona o obveznim odnosima govori o Vašem problemu, također čl. 43. ZZP-a. Jamstvo je kao mali ugovor, obvezuje u onom obliku u kojem je dano, samo pod uvjetima pod kojima je dano. Dakle, ako Vi isključujete svoju jamstvenu odgovornost time da montaža mora biti Vaša ili stručna, piši kući propalo za kupca koji mudruje.

Vi, dakako, odgovarate za materijalne nedostatke stvari (dakle, da stvar već kod proizvodnje nema ona normalna ili očekivana svojstva za redovnu uporabu, ili ne odgovara pokazanom modelu ili primjerku), no ovo nije taj slučaj, osim ako kupac ne dokaže ili ne može dokazati da se radilo o materijalnom nedostatku koji je bio skriven, a koji je postojao već kod preuzimanja robe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija