Jump to content

dražba kuće


trendy1972

Preporučene objave

Imam slijedeću situaciju. Zbog teške financ.situacije 2018.godine početkom 2.mj.suprug koji je nosioc stambenog hipotekarnog kredita odlazi na rad u Njemački. Neposredno prije toga (3 dana) bili smo u banci  osobnog bankara obavjestili o tome te upozorili na mogućnost da će doći do nemogućnosti plaćanja 2-3 rate kredita te smo željeli aktivirati osiguranje kredita (koje nam je bio uvjetovano kod sklapanja) da ne bi imali problema.zbog kratkoće vremena on odlazi, a bankar tek nakon 2 mjeseca javlja da ne možemo koristiti proizvod koji smo kupili tj.policu osiguranja. dakle, neplaćene rate su 3. zbog toga se na dražbi prodaje kuća. napominjem da od 5/2018 vidljive su uplate na račun partije kredita redovne.  Savjet je da kupimo jednokrtnom uplatom svoju kuću, po riječima odvjetnika (mislim da nije baš istražil sve opcije). želim neki saavjet, dakle uplate idu normalno trajni  nalogom iz njemačkei čak idu i u višem iznosu nego je rata kredita, vidim da su knjižene na otplati uredno. imamo li neku opciju skinuti kuću s dražbe. napominjem da su moji roditelji unutar 2 mjeseca na odlasku u dom te se njihova kuća prodaje čim bude moguće te se taj kredit zatvara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nekretnina je jedina,, koraci su za nepovjerovat bili jako brzi, obzirom da ne živimo na adresi nekretnine nego imamo uredno prijavljeni privremeni boravak u inozemstvu da li možemo tražiti neku odgodu ili što već jer suprug nije primio ni jedan dokument o tome na adresu u inozemstvo??? potisala neke stvari baka da je primila...dakle, ono što me zanima, ako je sklopljen ugovor o osiguranju kredita zbog čega nam se nije omogućilo da ga koristimo (ucjena banke da bi prodali proizvod, prodano nešto što ne mogu koristiti)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 9 minuta, Borbena7 je napisao:

Za odgodu je kasno, trebalo je reagirati još kad je baka potpisivala te dostavnice. Također i za prigovaranje na osiguranje je kasno. Uglavnom, dosta toga je propušteno, ovo je već visoka faza ovrhe na nekretnini. 

napominjem da je tokom 2017.godine greškom banke došlo do dvostrukog skidanja trajnog naloga od strane banke u trajanju od 4 mjeseca. što smo sami uočili i tražili povrat sredstava. isto tako je na kreditu vidljivo da su uplate išle redovno do 02/2018 i onda od  06/2018. možemo li se pozvati na nešto??? banka je suprugov račun ionako blokirala i sva sredstva uplaćena za kredit idu za kredit.

Prije 18 minuta, Borbena7 je napisao:

Kažete da se na dražbi prodaje kuća, temeljem čega to tvrdite tj. kakav je uopće postupak pokrenut u odnosu na Vas?

temeljem objave na e dražbi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve su ovo samo nagađanja koja Vam nikako neće pomoći u sudskom postupku. U svakom slučaju ukoliko dođe do prodaje, a Vi ne budete željeli dobrovoljno ustupiti kuću, slijedi deložacija. S obzirom da je ovdje puno toga propušteno, trebali bi pribaviti bar osnovne podatke i informacije o samom postupku, a nakon toga napraviti uvid u spis i tek se onda može razgovarati o eventualnim propustima koje bi mogli iskoristiti. I sve ovo je i više nego hitno, jer kako sam i navela, puno toga ste propustili do ove faze dražbe nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da,cijelo vrijeme smo se zanosili opcijom da će zdrav razum proraditi,zapravo smo bili glupi i neodgovorni. a još smo i otišli vn da bi redovno plačali ratu kredita, ako to nije blesavo eto ne znam što je. da li bi protutužba u kojoj tužimo banku zbog grubog kršenja prava (ili što već) obustavila dražbu??

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , trendy1972 je napisao:

da li bi protutužba u kojoj tužimo banku zbog grubog kršenja prava (ili što već) obustavila dražbu??

Ne.

prije 1 sat , trendy1972 je napisao:

da,cijelo vrijeme smo se zanosili opcijom da će zdrav razum proraditi

Vidim, zato su moje prethodne objave bile u ovom smjeru. Jedino što sada možete napraviti je detaljan uvid u spis i tražiti mogućnost u nezakonitoj dostavi rješenja o ovrsi tj. ukidanju klauzule pravomoćnosti i ovršenosti, kao i eventualnoj žalbi izvan roka i prijedlogu za odgodu (istovremeno se šalju).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , trendy1972 je napisao:

hvala na inf.probati ćemo u tom smjeru. naš dug na današnji dan prema banci iznosi 5.105,23 kn. u trenutku otkaza kredita je isplata već tekla normalno.uz taj dug koji smo imali ali koji se smanjival.a ništ,probat ćemo sve, a na kraju ću javiti ishod.

Ovo bi bio ukupno preostali dug po kreditu ili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija