Jump to content

Alimentacija


Lutka14

Preporučene objave

Poštovani, 

U procesu sam rastave braka . Dobila sam od odvjetnika od bivšeg supruga da do navedenog datuma zajedno sa dvoje maloljetne djece iselimo iz stana. Taj stan dio je njegovo vlasništvo, dio njegove majke, a dio smo kupili zajedno u braku. S time da su njegova majka i on zapisani na vlasničkom listu. Ja sam digla kredit za dio koji smo kupili u braku i taj dio kao i ostali dio stana zajednosmo  renovirali. .Ništa mi nije ponudio da mi isplati, u lošim smo odnosima. 

Šta bi trebala napraviti? 

Možemo biti izbačeni iz stana? 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste to dobili samo od njegovog odvjetnika, to Vam je samo upozorenje (obavjest) da, ukoliko se ne iselite do navedenog roka, da će biti pokrenut parnični postupak za Vaše iseljenje, jer Vas niko ne može iseliti iz stana bez sudskog rješenja...

E sada, Vi sami morate odlučiti da li ćete poštivati navedeno ili ćete sačekati sudski postupak, sugeriram Vam da se obratite Uredu državne uprave u svojoj Županiji, te, ako ispunjavate uvjete, zatražite bilo koji oblik besplatne pravne pomoći i da se konzultirate sa odvjetnikom koji bi ušao u srž problematike i adekvatno postupio (uputio Vas i zastupao)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djeca žive s Vama? Je li to odlučeno u sudskom postupku, barem kroz privremenu mjeru? Ako je tako, možete koristiti i pravo iz čl. 46. Obiteljskog zakona, koji kaže da onaj roditelj koji ostaje živjeti s djecom, može tražiti od suda da mu odredi pravo stanovanja u bračnoj stečevini radi zaštite interesa maloljetne djece (time da drugi bračni drug tada može tražiti stanarinu), sve do razvrgnuća suvlasničke zajednice. U slučaju da se pokrene tužba radi iseljenja, ja bih išla s protutužbenim zahtjevom u tom smjeru (dakle, po čl. 46. ObZ), i također svakako radi utvrđenja Vašeg udjela u bračnoj stečevini, ako je zaista tako kako pišete (zbunjuje u kojem dijelu ste Vi suvlasnica, naime). 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , Lutka14 je napisao:

Hvala,.. Znate li možda ukoliko se ide na sud gleda li se ovaj način određivanja alimentacije ili i drugi čimbenici? 

Za visinu alimentacije bitni su prihodi roditelja, ali i ovaj mjesečni iznos uzdržavanja prema dobi djeteta, kao i zajamčeni preostali dio prihoda za roditelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Alimentacija

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija