Jump to content

pitanje


Lavinia

Preporučene objave

Poštovani,

ja već godinama želim udomiti dijete.Inače sam normalna osoba.U studenom 2016. osuđena sam na tri godine uvjetno zbog prijetnje i nametljivog ponašanja.Uopće nije ni bilo kako je to prikazano.Čovjek je bio neugodan,a ja sam u ono vrijeme bila depresivna i osjetljiva zbog razvoda pa sam reagirala kako se inače ne ponašam.Trebala bi se naći sa socijalnom radnicom,ali se bojim da li će oni iskopati to što je bilo.Inače  sam dobra osoba,ali mi se dogodila greška.Koje je vaše mišljenje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rehabilitacija će nastupiti protekom 3 godine od isteka roka provjeravanja iz uvjetne osude (koji pak počinje teći od pravomoćnosti presude).

Dakle, ukoliko je presuda postala pravomoćnom u 11/2016, od tog trenutka počinje teći rok provjeravanja od 3 ili 4 godine, on istječe 11/2019 ili 11/2020 i onda kreće tzv. rehabilitacijski rok od 3 godine, pa bi rehabilitacija nastupila u 11/2022 ili 11/2023.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molba za pomilovanje može se podnijeti i koncipirao bih je na način da tražite prijevremenu rehabilitaciju (recimo kraću za godinu ili dvije), kakvim molbama se zapravo i najčešće udovoljava, jer pojedinac time ne traži mnogo, a sankciju je pošteno i do kraja odradio.

Sve to rečeno, aktualni Predsjednik RH se javno više puta očitovao kako pomilovanje smatra reliktom prošlosti i da nema namjeru mnogo koristiti tu svoju ovlast (ne znam ni je li uopće dosad formirao Povjerenstvo za pomilovanja), no ne škodi probati.

I nema nikakve smetnje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija