Jump to content

Kazna komunalnog redara


dddddxd

Preporučene objave

Pozdrav :) 

 

Pitanje je vezano za kaznu Gradskog ured za prostorno uređenje (itd.) Zagreb. 

Naime, u 6.-om mjesecu sam stala ispred Dubravice kod Autobusnog kolodvora, vodeći se znakom da je zabranjeno parkiranje, ali dozvoljeno zaustavljanje do max. 3 min, upalila sva 4 kako bih barem nekako signalizirala da "nije parkiran", pošto nisam imala nikakvog suvozača koji bi "pričuvao"  i otišla pričekati autobus iz Požege. Naravno, autobus je kasnio i možda sam ga čekala 15ak minuta. Nakon toga mi je u 9.om mjesecu došla kazna komunalnog redara da je auto bio "zaustavljen ili parkiran na nedozvoljenom mjestu", kazna 500 (tj 250) kn ili podaci o vozaču. Kako nije pisalo da mogu uložiti nikakav prigovor, pustila sam kaznu i neka mi pošalju drugi put da mogu pisati prigovor. 

E sad, poslali su Obavezni prekršajni nalog. Kako nisam poslala podatke o vozaču (ja sam bila vozač, auto je na meni pa mi nema smisla da šaljem svoje podatke, nigdje nije navedeno "Pošaljite svoje ako ste vi vozili" i podrazumijevala sam da će onda automatski mene kriviti da sam ja vozila), oni su mi poslali taj nalog zbog toga što nisam dala podatke o vozaču i kazna je 2000kn + troškovi postupka 200kn. Mogu platiti 2/3 kazne, odnosno, 1533,33kn u roku 8 dana ili pisati prigovor. Zato sad hoću pitati što mi je najbolje pisati u prigovor? :D 

S obzirom na to da u tom trenutku pisanja kazne kreće autobus za Požegu (kazna je 17.20, bus je u 17.15, auto je PŽ tablice), da napišem da sam otpratila mamu na autobus i vodila se time max. 3 min ili da mi je auto bio u kvaru (imam račun iz 7.og mjeseca kad mi je pukla opruga na autu pa sam ju morala mijenjati, auto tada nije baš siguran za vožnju i mogu reći da sam ostavila auto u Zgu) i da sam otišla pred majstora kako bi me mogao odšlepati. 

Što preporučavate? Kolike su mi šanse da bilošto od toga prođe? Nisam znala da moram slati podatke o vozaču ako sam vozač ja jer bih poslala, ali nije nigdje navedeno da sama sebe cinkam i mislila sam da se to podrazumijeva. 

Hvala unaprijed :) 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, drot13 je napisao:

Ništa od toga neće proći, jer te ne tuže za parkiranje, nego za nedavanje podataka. Tu je možda najbolje da objasniš da si krivo shvatila obavijest (kako si tu napisala, mislila si da će ti doći automatski), pa moliš da ti ublaže kaznu. Ako nisi kažnjavana, trebali bi ublažiti.

Hvala ti, to ću i napisati onda.

A što bi onda bilo bolje da napišem kada dođe kazna za taj prekršaj? Svakako mislim napisati prigovor. Ne znam koliko to prolazi kod njih 😕 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, dddddxd je napisao:

E sad, poslali su Obavezni prekršajni nalog.

 

Prije 46 minuta, dddddxd je napisao:

 

A što bi onda bilo bolje da napišem kada dođe kazna za taj prekršaj? 😕

Pa "kazna" ti je već došla a drugih neće bit.

Objasnio ti je što možeš napisat u prigovoru.

A prigovor ide na sud koji će odlučiti kakva će kazna bit u konačnici.Sa tim gradskim uredom nemaš više ništa.

uređeno: od sivko
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 19 minuta, sivko je napisao:

 

Pa "kazna" ti je već došla a drugih neće bit.

Objasnio ti je što možeš napisat u prigovoru.

A prigovor ide na sud koji će odlučiti kakva će kazna bit u konačnici.Sa tim gradskim uredom nemaš više ništa.

Vratila sam se sad s pošte, poslala sam prigovor. (sad sam se sjetila da sam mogla spomenuti i koronu :( )

Sad kad imaju moje podatke, pretpostavljam da će pokrenuti prekršajni postupak na tu kaznu parkiranja (ne podaci) i na nju mislim prigovor, ne znam što je bolje da napišem, pa bolje da se pripremim s izgovorom :D 

Hvala ti :) 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija