Jump to content

Porez na kucu za odmor


Orion1

Preporučene objave

Bok. Dobila sam porez na kucu za odmor. Rijesenje mi je poslano na staru adresu, gdje sam zivjela kad smo gradili kucu na moru. Prije cetiri godine ja sam se odselila na more i  uredno promjenila osobnu. U rijesenju pise, da je rok zalbe 14 dana i da se placa upravna pristojba 50kn.Pisala sam meil procelniku i poslala presliku osobne sa novom adresom, nek mi odgovore, dali obavezno moram pisati žalbu, ali odgovora nema. Pitanje je, dali moram obavezno pisati žalbu ili..? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razumijem ja to, ali u rijesenju pise, da moram platiti porez u roku 14 dana, a zalbu mogu poslati u roku 30 dana i platiti tih 50 kn. Znaci ja njima platim i porez i pristojbu i cekam rijesenje na zalbu.Imaju moje novce, neznam kako dugo, dok ne rijese zalbu?? Problem je u tome, da su svi dokumenti kad se gradila kuca i kupovala parcela, dolazili na staru adresu. Sve je i katastarski i gruntovno na staroj adresi. Tko bi to morao promjeniti. Pa zasto imamo OIB?  Sad su oni u poreznoj valjda izlistali adrese, a nisu povezani s MUP-om. Sta nek napravim? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ne, što se tiče poreza na kuće za odmor, ako smatrate da niste obveznik poreza, nemojte ga platiti, nego pošaljite žalbu. U odlukama o općinskim porezima obično stoji čime se dokazuje da neka kuća nije kuća za odmor (nije samo prebivalište u pitanju, već i računi za režije, jeste li prebacili izabranog liječnika opće prakse i jeste li se doista doselili u tu kuću ili ste samo "papirnato" promijenili prebivalište).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija