Jump to content

oranica u suvlasništvu


miela

Preporučene objave

Ako je suvlasništvo na 6m širine oranice od 5 osoba dali se mogu kretati po cijeloj širini jer su suvlasnici 1/5  tj neodređenog dijela. Kako se ponašati ako želite na tom mjestu staviti ležaljku i stolić. Jel to mora biti uzdužno ili bilo gdje ako je neodređeno?  Pitanje zvuči čudno, ali je meni jako bitno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Borbena7 je napisao:

Kako ste i sami rekli, dio je neodređen, pa možete kako god želite.

Ne radi se o oranici nego livadi, krivo sam napisala. Znači moje kvadrate mogu koristiti svakog dana drugačije npr iza susjedove kuće, a sutra iza svoje,a prekosutra iza drugog susjeda it???? Ometati njihov mir u njihovom dvorištu???Eto tako je Županijski sud donio presudu, umjesto da smo petine jedan drugom dali a jednu osobu isplatili. Kako uopče tu nepravednupresudu koja je i u suprotnosti sa odlukom državne geodetske uprave ispraviti?????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Nakon duljeg vremena javljam se na istu temu. U međuvremenu ,mi vlasnici petina smo kod javnog bilježnika  sačinili ugovor o diobi nekretnina tako da svatko iza svoje kuće, u svom dvorištu ima 4/5 koje su sada i upisane u ZK uložak. Osoba koja ima 1/5 inati se i ne želi da je ostali isplate, a nema nikakvi interes tj. 10 m2 u svakom dvorištu te je izrazila namjeru da želi  povremeno hodati po tih 10m2  Kakva su naša prava ako imamo  svaki 4/5??? Možemo li tražiti razvrgnuče isplatom????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija